fbpx
CultureTV Series

5 conscious σειρές του Netflix για να προσθέσεις στη watchlist σου

Αν έχεις εξαντλήσει τις επιλογές σειρών στο Netflix και απλά ξαναβλέπεις τα αγαπημένα σου show, ήρθε η στιγμή να στρέψεις το βλέμμα σου στις conscious σειρές της πλατφόρμας. Αυτές οι σειρές που ακολουθούν το στυλ του ντοκιμαντέρ σε ενημερώνουν για θέματα της επικαιρότητας που αφορούν κοινωνικά και περιβαλλοντικά θέματα. Μέσα από αυτές θα μάθεις πολλά, θα αμφισβητήσεις καταστάσεις, θα μπεις σε σκέψεις και σίγουρα θα θες να τις τελειώσεις κατευθείαν! Μερικές από τις πιο γνωστές και αγαπητές στο  Netflix είναι αυτές:

Unnatural selection/ Αφύσικη επιλογή

Ξεκίνησα να βλέπω αυτή την σειρά σε μία μέρα που θεώρησα ότι απλά θα λιώσω μπροστά στο Netflix. Τελικά, όμως, μέσα από αυτό το ντοκιμαντέρ ενημερώθηκα για ένα σύγχρονο θέμα συζήτησης. Αυτό δεν είναι άλλο από την τεχνολογία της γονιδιακής επεξεργασίας και τις επιπτώσεις της. Τι είναι οι βιοχάκερ; Μπορεί η γενετική να βοηθήσει στην εξάλειψη μιας ασθένειας; Γίνεται να παραποιήσουμε το DNA ζώων και ανθρώπων για προσωπικό όφελος; Αυτό το ντοκιμαντέρ αναλύει όλες τις πλευρές της γονιδιακής χρήσης και στρέφει την συζήτηση στην ηθική πλευρά του ζητήματος.

Broken/ Καταναλωτικά αγαθά: H μεγάλη απάτη

Ο ελληνικό τίτλος τα λέει όλα γ’ αυτή την σειρά/ ντοκιμαντέρ, που ασχολείται με τις επιπτώσεις συγκεκριμένων καταναλωτικών αγαθών. Θα σε κάνει να σκεφτείς καλά πού και πώς θα επενδύσεις σωστά τα χρήματα σου πριν ξανά πραγματοποιήσεις μία αγορά. Αυτό το ντοκιμαντέρ σε βάζει σε σκέψεις σαν καταναλωτή από την εκμετάλλευση του  -όχι και τόσο- μαγικού κόσμου του μακιγιάζ μέχρι την απάτη της ανακύκλωσης πολλών διάσημων εταιρειών.

Our planet/ Ο πλανήτης μας

Ένα από τα πιο γνωστά -αν όχι το πιο γνωστό- ντοκιμαντέρ του Netflix για το περιβάλλον και τα ζώα. Μια πανέμορφη σειρά που σε ταξιδεύει από τα τροπικά δάση και τις ζούγκλες, μέχρι το άπειρο των ωκεανών. Στόχος είναι να εξερευνήσει τα πιο ξεχωριστά ζώα του πλανήτη μας. Αν αγαπάς τα ντοκιμαντέρ με ζώα, αυτό είναι για σένα. Μέσα από μια καλοφτιαγμένη παραγωγή θα καταφέρεις να ενημερωθείς για την αξία όλων των ζώων και οργανισμών για την διατήρηση αυτού του μαγευτικού κόσμου που σου παρουσιάζεται στην οθόνη, του πλανήτη μας.

Living undocumented/ Ζωή χωρίς χαρτιά

Πρόκειται για μία συγκινητική σειρά με κοινωνικοπολιτικό περιεχόμενο. Ακολουθεί την ιστορία οκτώ διαφορετικών οικογενειών στις Η.Π.Α. μετά την αλλαγή της μεταναστευτικής πολιτικής. Τα επεισόδια σε καθηλώνουν, καθώς ακολουθείς τις αληθινές ιστορίες ανθρώπων και των οικογενειών τους που αποχωρίζονται, ενώ παράλληλα αντιμετωπίζουν δυσκολίες στις σκληρές συνθήκες  της μετανάστευσης.

Rotten/ Άσ’τα σάπια

Θα μπορούσες ποτέ να φανταστείς ότι η κατανάλωση του αγαπημένου σου superfood, αβοκάντο θα ήταν πόλος έλξης για τα “καρτέλ”; Ή ότι το λαχταριστό μέλι που καταναλώνεις έχει δημιουργήσει πρόβλημα στο οικοσύστημα;  Κι αυτά είναι μόνο μερικά επεισόδια αυτής της δημοφιλής σειράς του Netflix, η οποία αναλύει την διαφθορά πίσω από τα πιο διάσημα και αγαπημένα μας φαγητά. Αν είχες σκοπό να τη δεις απολαμβάνοντας το φαγητό σου, σε προειδοποιώ να μην το κάνεις. Μέσα από διάφορες συνεντεύξεις  θα ανακαλύψεις κρυμμένα μυστικά και κινδύνους για τα πιο γνωστά τρόφιμα και ποτά.

11
Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *