CinemaTFCinemaTV SeriesTv-serious

5 ντοκιμαντέρ του Netflix αφιερωμένα στο περιβάλλον

Διαλέξαμε για εσάς 5 ντοκιμαντέρ της streaming πλατφόρμας για το περιβάλλον, που κάθε συνδρομητής αξίζει να τους ρίξει μια ματιά.

Το Netflix έχει μπει πλέον σε κάθε σπίτι και στην καθημερινότητα σχεδόν κάθε οικογένειας. Οι αμέτρητες παραγωγές του, μαζί με την τεράστια συλλογή από παλιότερες σειρές και ταινίες, το έχουν κατατάξει ως την κορυφαία επιλογή για κάθε είδος θεατή. Μέσα στα υπόλοιπα εγχειρήματα της πλατφόρμας που σας προτείνουμε καθημερινά, σήμερα αποφασίσαμε να σας προτείνουμε μια διαφορετική watchlist. Για όλους εσάς, λοιπόν, που έχετε δει κάθε σειρά και ταινία του Netflix και ξαναβλέπετε τα Φιλαράκια , παρακάτω ακολουθούν 5 αξιόλογα ντοκιμαντέρ για το περιβάλλον που αξίζουν την προσοχή σας.

Night on Earth

Τo Night on Earth είναι μια μίνι-σειρά ντοκιμαντέρ που χαρίζει στο στο κοινό μια εσωτερική ματιά στον νυχτερινό κόσμο της άγριας ζωής. Γυρισμένη με πρωτοποριακή τεχνολογία, η σειρά αποτελείται από έξι επεισόδια που ασχολούνται με συνήθειες και συμπεριφορές άγριων ζώων στο σκοτάδι. Παρουσιάζοντας πολλά άγνωστα στοιχεία για δημοφιλή και μη πλάσματα, το Night on Earth είναι ένα άκρως εντυπωσιακό εγχείρημα της πλατφόρμας που μπορεί να ικανοποιήσει και να εκπλήξει και τον δυσκολότερο κριτή. Στο voice over συναντάμε και την Samira Wiley του Orange is the New Black και του Handmaid’s Tale.

Chasing Coral

Το Chasing Coral είναι ένα εντυπωσιακό ντοκιμαντέρ για τους κοραλλιογενείς υφάλους και τα υποβρύχια οικοσυστήματα. Μια ομάδα δυτών, επιστημόνων και δημιουργών ταινιών συγκεντρώθηκε για χάρη του ντοκιμαντέρ για να περιγράψει την σημασία του οικοσυστημάτων αυτών στον πλανήτη μας. Μια πολύ σημαντική μελέτη για ένα από τα κομμάτια της γης που έχει πληγεί ανεπανόρθωτα από τις πράξεις του ανθρώπου.

A Plastic Ocean

Το ντοκιμαντέρ του 2016 με τίτλο A Plastic Ocean τεκμηριώνει τις καταστροφικές επιπτώσεις του πλαστικού στους ωκεανούς του κόσμου. Οι δημιουργοί του ντοκιμαντέρ προσπαθούν μέσα από την ταινία τους να ευαισθητοποιήσουν τους θεατές σχετικά με την αλόγιστη χρήση του πλαστικού. Παράλληλα, παρουσιάζουν λύσεις που μπορούν να βοηθήσουν στην καταπολέμηση της κρίσης, βασισμένες στα τελευταία τεχνολογικά επιτεύγματα, αλλά και απλές τεχνικές που μπορεί ο καθένας μας να υιοθετήσει από το σπίτι του.

Our Planet

“Ντυμένο” με την αγαπημένη φωνή του David Attenborough, το Our Planet αποτελεί μια μοναδική ματιά στην ομορφιά του κόσμου μας και πώς αυτός έχει επηρεαστεί από την κλιματική αλλαγή. Με 8 εντυπωσιακά επεισόδια, αυτη η παραγωγή του Netflix μάς ξεναγεί σε όλο τον κόσμο. Παρουσιάζει, επίσης, πώς ένας μεγάλος αριθμός ζώων και οικολογικών συστημάτων επηρεάζεται και αντέχει στην κλιματική αλλαγή. Μας ταξιδεύει από τα αφρικανικά τοπία στα παγωμένα βουνά και τις τίγρεις της Σιβηρίας και μας χαρίζει μια πρωτόγνωρη όψη των ομορφότερων πλασμάτων του πλανήτη μας.

The Ivory Game

Δεν είναι μυστικό ότι το εμπόριο ελεφαντόδοντου αποτελεί μία τεράστια και κερδοφόρα επιχείρηση εδώ και αιώνες. Πολλές χώρες έχουν απαγορεύσει τις εισαγωγές και το εμπόριο του λόγω των καταστροφικών του επιπτώσεων στον πληθυσμό των ελεφάντων της Αφρικής. Ωστόσο, στην Κίνα παραμένει ένα σύμβολο ευημερίας. Στo The Ivory Game, μια ομάδα κινηματογραφιστών διείσδυσε μυστικά σε αυτόν τον σκοτεινό κόσμο. Στόχος της είναι να τεκμηριώσει τη βαθιά διαφθορά που προκύπτει από το εμπόριο του συγκεκριμένου υλικού. Ένα άκρως σοκαριστικό ντοκιμαντέρ 112 λεπτών που θα σε κάνει να θέλεις να μάθεις περισσότερα για το συγκεκριμένο ζήτημα.

1
Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *