fbpx
BlogCURRENT OBSESSIONS

5 tips για τις μέρες που χρειάζεσαι ένα καλό boost ενέργειας

Για αρχή, θέλουμε να κάτσεις και να μετρήσεις πόσα πρωινά ξύπνησες την προηγούμενη εβδομάδα και αισθάνθηκες υπερβολική κούραση. Μπορεί όντως κάποιες εβδομάδες ή μέρες να είναι δυσκολότερες και πιο αγχωτικές από άλλες, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι είναι φυσιολογικό να αισθάνεσαι πάντοτε κούραση. Γι’αυτό κι εμείς συγκεντρώσαμε παρακάτω μερικές μικρές συμβουλές που ίσως σε βοηθήσουν τις μέρες που χρειάζεσαι λίγη περισσότερη ενέργεια για να ανταποκριθείς σε όσα έχεις να κάνεις.

Ενυδατώσου αρκετά

Η ενυδάτωση είναι η βασικότερη παγίδα στο κυνήγι της ενέργειας. Καθώς δουλεύεις ή διαβάζεις στο γραφείο ή το σπίτι σου, είναι πολύ εύκολο να ξεχάσεις να πιεις αρκετό νερό μέσα στη μέρα. Ειδικά αν δεν έχεις ένα γεμάτο ποτήρι δίπλα σου όλη μέρα, το να ξεχάσεις να πεις νερό είναι το δεδομένο σενάριο. Κάθε φορά λοιπόν που αισθάνεσαι ότι τα επίπεδα ενέργειάς σου μειώνονται σημαντικά, φρόντισε να θυμηθείς πόσα ποτήρια νερό έχεις πιει μέσα στην μέρα. Επειδή ξέρουμε ήδη ότι η απάντηση δεν θα είναι η ικανοποιητική, πάρε κοντά σου ένα μπουκάλι σαν μία μικρή υπενθύμιση.

Βγες έξω

Δεν είναι τυχαίο το ότι ο φρέσκος αέρας μπορεί να σε αναζωογονήσει πολύ εύκολα. Προσπάθησε να βρεις έστω 20 λεπτά μέσα στη μέρα για έναν μικρό περίπατο. Ειδικά τώρα που πλησιάζει το φθινόπωρο και η λιακάδα θα διαρκεί ολοένα και λιγότερο, χρειάζεσαι απαραίτητα να περνάς λίγη ώρα έξω κάθε μέρα. Ακόμα καλύτερο θα ήταν να μπορούσες να συνδυάσεις αυτό το χρόνο με λίγη γυμναστική. Ένα σύντομο τρέξιμο, μερικές ασκήσεις ή διατάσεις σε εξωτερικό χώρο μπορούν να σου δώσουν την ώθηση που χρειάζεσαι για συνεχίσεις τη μέρα.

Κάνε το χώρο σου πιο φωτεινό

Σίγουρα θα υπάρξουν και μέρες που δεν θα μπορέσεις να βγεις έξω -συνήθως λόγω έλλειψης χρόνου. Σε αυτήν την περίπτωση θα πρέπει να αυτοσχεδιάσεις. Είναι πολύ σημαντικό ο χώρος όπου δουλεύεις ή περνάς το μεγαλύτερο μέρος της μέρας σου να έχει φυσικό φως. Άλλαξε τη διάταξη του γραφείου κι αν είσαι σπίτι σου, μπορείς ακόμη να αλλάξεις και δωμάτιο. Επίλεξε εκείνο με το περισσότερο φως το πρωί που θα “γεμίσει” τις μπαταρίες σου. Έχει αποδειχθεί επανειλημμένα ότι το φυσικό φως είναι αυτό που αλλάζει αμέσως τη διάθεση. Η έλλειψη του μάλιστα κατά τους χειμερινούς μήνες είναι η βασικότερη αιτία που αισθανόμαστε περισσότερη κούραση.
Extra tip: Αν βρίσκεσαι σε ηλιόλουστο χώρο μπορείς να δοκιμάσεις να προσθέσεις και μερικά φυτά για να κάνεις την ατμόσφαιρα ακόμη πιο ξεκούραστη.

Στηρίξου στη δύναμη των φυτικών πρωτεϊνών

Κάποιες φορές, η μέρα που έχεις μπροστά σου είναι πολύ πιο απαιτητική απ’όσο πιθανότατα περίμενες κι έτσι πρέπει να έχεις μυαλό και πνεύμα σε εγρήγορση. Σε τέτοιες περιπτώσεις χρειάζεσαι κάτι πιο αποτελεσματικό από τα tips που σου δώσαμε έως τώρα. Το Physis Laboratory έχει φροντίσει γι’αυτό και δημιούργησε τη σειρά οργανικών πρωτεϊνών ΑΜΙΝΟ ΑΝΙΜΟ. Πρόκειται για στιγμιαία φυτικά ροφ΄ήματα πρωτεΐνης που έχουν δημιουργηθεί με γνώμονα την υγιή και ισορροπημένη διατροφή που χρειαζόμαστε στην καθημερινότητά μας. Ήρθε η ώρα, λοιπόν, να αφήσεις στην άκρη τα σνακ που εν τέλει σου στερούν όση ενέργεια έχεις και να ανακαλύψεις εκείνα που θα την αναπληρώσουν με υγιεινό και γευστικό τρ΄όπο.

Τα βιολογικά φυτικά ροφήματα πρωτεϊνής του ΑΜΙΝΟ ΑΝΙΜΟ είναι αποτέλεσμα του συνδυασμού της σύγχρονης επιστημονικής τεχνογνωσίας και της ανάγκης για την κάλυψη των καθημερινών μας ενεργειακών αναγκών. Αυτό που πρέπει να γνωρίζεις είναι ΄ότι πρόκειται για πιστοποιημένα βιολογικά προϊόντα χωρίς πρόσθετες ουσίες, που είναι κατάλληλα για κάθε vegetarian και vegan διατροφή. Το καλύτερο; Θα τα βρεις σε 9 διαφορετικές επιλογές με πρωτεΐνη αμυγδάλου, αρακά, ηλιόσπορου, κολοκυθόσπορου, ρυζιού και φάβας και σε φυσικές γεύσεις κακάο και βανίλια. Κάθε ένα από αυτά τα συστατικά φέρει τα δικά του οφέλη στη σύσταση των πρωτεϊνών και ανταποκρίνεται σε διαφορετικές ανάγκες του οργανισμού σου. Γι’αυτό φρόντισε να τα εξερευνήσεις όλα και να βρεις εκείνα που σου δίνουν όση ενέργεια χρειάζεσαι μέσα στη μέρα σου.

Κάνε μία “εκκαθάριση” στο μυαλό σου

Όπως όλα στη ζωή, έτσι και το μυαλό σου χρειάζεται ξεκούραση και ηρεμία για να λειτουργήσει καλύτερα. Έχουν περάσει ανεπιστρεπτί οι εποχές που μιλούσαμε για μία διαρκή παραγωγικότητα. Πλέον ο στόχος είναι να αισθανόμαστε καλά και να έχουμε την απαραίτητη ενέργεια για να βγάλουμε τη μέρα και όλα όσα θέλουμε να πραγματοποιήσουμε. Επειδή το μυαλό σου όμως επιβαρύνεται διαρκώς από τη συνεχή ροή πληροφορίας που λαμβάνει, είναι πλέον σίγουρο πως χρειάζεται μία μικρή εκκαθάριση. Δοκίμασε να ξεκινήσεις να γράφεις τις σκέψεις σου ή όσα πρέπει να θυμηθείς για να μπορ΄έσεις να πάρεις λίγο από το βάρος που του έχεις εναποθέσει. Το journaling δεν είναι μόνο μία τάση της εποχής, αλλά και μία καλή αρχή να βάλεις τις σκέψεις σου σε τάξη.

Φωτογραφία κειμένου: ΑΜΙΝΟ ΑΝΙΜΟ
7

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *