fbpx
EventsMusic

Cypress Hill: Το καλύτερο Σαββατόβραδο της ζωής σου

Τέταρτο και τελευταίο συναυλιακό συνολάκι για το Open Air του Fix Factory of Sound για αυτό το καλοκαίρι και μας επιφύλαξε την καλύτερη τελεία στο κομμάτι του φεστιβαλικού καλοκαιριού με Αθηναϊκό αέρα. Το πιο ζεστό Σάββατο του καλοκαιριού μέχρι στιγμής και η στιγμή έφτασε για τους θρύλους του hip hop ονόματι Cypress Hill.

Θες λίγο το pride; Θες λίγο η ζέστη; Θες λίγο ο συνδυασμός και των δύο, η μέρα ξεκίνησε λίγο άδοξα, με τον κόσμο να είναι μηδαμινός την ώρα που ο Junior SP βρέθηκε επάνω στη σκηνή. Άλλοι κυνηγούσαν σκιά, άλλοι μια δροσερή μπύρα.

Eλάχιστοι ήταν αυτοί που βρέθηκαν μπροστά στη σκηνή. Ίσως και αυτός ήταν ο λόγος που ο SP βγήκε στη σκηνή αργότερα απ’ότι ήταν προγραμματισμένο. Παρ’ όλ’ αυτά, έπαιξε κανονικότατα και πέρασε τη σκυτάλη στους Anser Χ Eversor.

  • Cypress Hill: Το καλύτερο Σαββατόβραδο της ζωής σου

Δεδομένου ότι μιλάμε για hip hop και δεν υπάρχει κάποιο ιδιαίτερο στήσιμο εξοπλισμού στη σκηνή, ο Anser ανέβηκε στη σκηνή αρκετά σύντομα. Σε σημείο που αναπληρώθηκε αρκετά η καθυστέρηση του Junior SP. O Eversor στάθηκε πίσω από το laptop του στο φόντο και η προσοχή του κόσμου στράφηκε στη σκηνή. Ολοένα και περισσότεροι κατευθύνονταν προς τον κεντρικό χώρο. Το κοινό φάνηκε να ανταποκρίνεται πολύ περισσότερο στον ήχο του Anser. Για περίπου 45′ ο Anser με το crew του ανέλαβε να ζεστάνει το κοινό εκπλήσσοντάς μας με το πολύ γρήγορο flow του σε συγκεκριμένα κομμάτια.

Σειρά είχε ο αγαπημένος του Θεσσαλονικιού κοινού, 12ος Πίθηκος. Με τον κόσμο να είναι φανερά περισσότερος λίγο πριν τα ρολόγια δείξουν 21:00, τα νερά και οι μπύρες έδιναν και έπαιρναν. Παράλληλα, ένα πολύ γλυκό αεράκι άρχισε να φυσάει στην ατμόσφαιρα καθώς έπεφτε ο ήλιος. Όλα ιδανικά και ο 12ος ανέβηκε στη σκηνή και έλαβε την πιο θερμή υποδοχή. Ο ίδιος και η μπάντα του έπαιξαν κάποια από τα πιο γνωστά του κομμάτια που συγκίνησαν ακόμα και τους πιο άκαμπτους. Δεν υπήρχε κεφάλι να μην κουνιέται στο ρυθμό της μουσικής και οι φωνές του κοινού συμβάδιζαν γλυκά με τα λόγια του 12ου.

  • Cypress Hill: Το καλύτερο Σαββατόβραδο της ζωής σου

Έχοντας πετύχει live τον 12ο 2-3 φορές στο παρελθόν, μπορώ να πω πως κάθε μία είναι μοναδική, και η εμφάνιση του Σαββάτου δεν ήταν κάτι το λιγότερο.

Κάπου πριν τις 22:00 καληνύχτισε τον κόσμο και εισέπραξε τα χαμόγελα και το πιο δυνατό χειροκρότημα της βραδιάς μέχρι στιγμής. Άφησε το χώρο στο crew των Cypress Hill για να τον στήσει κατάλληλα. Ομολογώ πως υπήρξε μία δυσανασχέτηση όταν συνειδητοποιήσαμε πως βάσει προγράμματος θα περιμέναμε πάνω από ώρα για τους Cypress να ανέβουν στη σκηνή, αλλά ανακουφιστήκαμε όταν στις 22.20 στη σκηνή ανέβηκε ο Mister Mike, o dj των Cypress Hill.

Για περίπου ένα εικοσάλεπτο με μισάωρο ο Mike τα ισοπέδωσε όλα. Δημιούργησε ένα απίστευτο remix από γνωστά και μη κομμάτια προκαλώντας πανικό. Και εκεί που τα φώτα έσβησαν, οι κραυγές του κοινού αντήχησαν στο χώρο και οι Cypress Hill με σάρκα και οστά παρατάχθηκαν επάνω στη σκηνή. Πήραν τις θέσεις τους και οι πρώτες νότες του “Band of Gypsies” ακούστηκαν. Χάος.

  • Cypress Hill: Το καλύτερο Σαββατόβραδο της ζωής σου

Δεν περίμενα να ανατριχιάσω έτσι με τη hip hop. Από την άλλη, δεν περίμενα να ζήσω να δω και Cypress Hill στην πόλη μου.

Οι Cypress Hill δημιούργησαν ένα setlist το οποίο αποτελούνταν από τα πιο γνωστά και καλύτερα κομμάτια τους και έκαναν εναλλαγές σε διάφορες χρονικές περιόδους της καριέρας τους με κάθε τους κομμάτι. Κάνοντας εμφανή τον ενθουσιασμό τους και το πόσο πρώτα οι ίδιοι περνούσαν καλά, χόρευαν και “έπαιζαν” με το κοινό. Δημιούργησαν έτσι τις καλύτερες συναυλιακές συνθήκες ώστε να μείνουν αξέχαστοι.

Ένας κάποιος χαμός έγινε, πέραν των άλλων, στα τελευταία δύο κομμάτια. Tο “(Rock) Superstar” και η διασκευή του “Jump Around”, που- όπως ήταν αναμενόμενο- ζήτησαν από τον κόσμο να καθίσουν κάτω, ώστε να πεταχτούν επάνω με την εισαγωγή του κομματιού. Πράγμα που έγινε με μεγάλη επιτυχία και άφησε το κοινό να χοροπηδάει ασταμάτητα για 2 περίπου λεπτά συνεχόμενα. Έπειτα, χαιρέτησαν τον κόσμο και χωρίς πολλά πολλά κατέβηκαν.

Δεν μπορούσε να υπάρξει καλύτερο κλείσιμο στα συναυλιακά δρώμενα του καλοκαιριού στο σύμπλεγμα του Fix. Οι Cypress Hill ήταν άκρως λιτοί και απέριττοι. Έδειξαν με άνεση την εμπειρία που έχουν στο να κάνουν live φωτιά, χωρίς να προσπαθούν πολύ. Και οι Θεσσαλονικείς ανταποκρίθηκαν και με το παραπάνω.

Εμείς εμπειρίες τέτοιες να μαζεύουμε και όλα καλά θα πάνε.

0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *