fbpx
#ΜΕΝΟΥΜΕΣΠΙΤΙBlog

7 ιδέες για μία βραδινή ρουτίνα μακριά από οθόνες

Τις περισσότερες φορές αναζητούμε tips για να ξεκινά παραγωγικά και ευχάριστα η κάθε μέρα μας. Ξεχνάμε, όμως, πως ο ύπνος είναι η πηγή ενέργειάς μας και συνεπώς η πηγή της διάθεσης μας. Επομένως, όχι μόνο η πρωινή ρουτίνα παίζει σημαντικό ρόλο στην ψυχοσύνθεση και την ενεργή δράση μας, αλλά και η βραδινή ρουτίνα. Στο συγκεκριμένο άρθρο προτείνουμε απλά tips που σε βοηθούν να ηρεμείς το βράδυ πριν μια νέα μέρα ξεκινήσει. Ρίξε μια ματιά!

Self care time

Το συγκεκριμένο tip αφορά τον καθένα μας σε προσωπικό επίπεδο. Είναι ο σεβασμός και η φροντίδα απέναντι στο πρόσωπό μας και το σώμα μας. Έτσι, λοιπόν, ένα ζεστό μπάνιο και έπειτα ο καθαρισμός και η ενυδάτωση του προσώπου μας, αποτελεί την αρχή της night routine μας.

Tea time

Το ζεστό τσάι βοτάνων είναι η ιδανική πρόταση για σένα που επιθυμείς ηρεμία και χαλάρωση και ειδικά για σένα που δυσκολεύεσαι να κοιμηθείς. Συμβάλλει στην ηρεμία του σώματος και στην χαλάρωση των νεύρων. Εμείς σου προτείνουμε να δοκιμάσεις το relax box tea από την αγαπημένη Saristi.

Άκου χαλαρωτική μουσική

Η χαλαρωτική μουσική αποτελεί σύμμαχο της βραδινής ρουτίνας. Είναι ένα ταξίδι ηρεμίας του νου και του σώματος. Ακούσματα της φύσης όπως το πάφλασμα των κυμάτων ή το θρόισμα των φύλλων, αποτελούν το έρεισμα δημιουργίας του δικού σου ηχοτοπίου.

Ημερολόγιο

Τι εννοούμε λέγοντας «κράτα ημερολόγιο»; Εννοούμε να αφιερώνεις λίγο χρόνο αποτυπώνοντας σε χαρτί, τις σκέψεις και τα συναισθήματά σου. Το βράδυ είναι η κατάλληλη στιγμή να αναθεωρήσεις συνολικά την ημέρα σου, να συλλογιστείς τα ευχάριστα σημεία και τις δυσκολίες που αντιμετώπισες. Λέγοντας «κράτα ημερολόγιο» εννοούμε, λοιπόν, ένα ημερολόγιο αυτοεκτίμησης, αυτοξιολόγησης και αυτοβελτίωσης

Διαλογισμός

Για το συγκεκριμένο tip, θα σου προτείνω απλώς να κλείσεις τα μάτια σου και να πάρεις βαθιές ανάσες. Νους και σώμα θα χαλαρώσουν άμεσα. Θα αποστασιοποιηθείς από τυχόν αρνητικές σκέψεις και από αρνητική αύρα γενικότερα. Αν χρειάζεσαι έξτρα βοήθεια, πάτα απλώς ένα κλικ εδώ.

B for books

Αν δεν έχεις ακόμα προσθέσει το διάβασμα ενός βιβλίου στην βραδινή σου ρουτίνα, νομίζω πως ήρθε η στιγμή. Δεν χρειάζεται να τελειώσεις ολόκληρο κεφάλαιο ή ολόκληρο το βιβλίο σε ένα βράδυ. Λίγες σελίδες αρκούν. Σε περίπτωση μάλιστα που έχεις ξεμείνει και από τίτλους βιβλίων, κάνε κλικ εδώ για να πάρεις μια ιδέα.

Ζωγραφική

Εννοείται πως και η ζωγραφική αποτελεί μέσον ηρεμίας και χαλάρωσης. Πάρε χαρτί και παίξε με τα χρώματα ή απλώς σχεδίασε ό,τι σκέφτεσαι και ό,τι αισθάνεσαι. Είναι μια ακόμη πρόταση που σε βοηθά και να αποφεύγεις την οθόνη του υπολογιστή ή του κινητού πριν τον ύπνο.

Αυτά ήταν λοιπόν τα απλά και άμεσα tips που σου προτείνουμε να εντάξεις στην βραδινή σου ρουτίνα. Αν κάποιο από τα παραπάνω, είναι νέο tip για σένα, δοκίμασε το και μοιράσου την εμπειρία σου μαζί μας. Προς το παρόν σε αποχαιρετώ! Θα τα πούμε σύντομα…

11
Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *