Made in GreeceTravel

Μια καλοκαιρινή βόλτα στην Παλιά Πόλη των Χανίων

Συγκαταλέγεται στις πιο όμορφες και τουριστικές πόλεις της Μεσογείου και κάθε χρόνο «βουλιάζει» από τουρίστες τους καλοκαιρινούς μήνες. Για πολλούς λοιπόν, το ελληνικό καλοκαίρι είναι άμεσα συνυφασμένο με τα Χανιά κι εμείς αφού βρεθήκαμε εκεί, μοιραζόμαστε μαζί σας μια σύντομη βόλτα στην ιστορική τους Παλιά Πόλη.

Έλα μαζί μας μία βόλτα στα Χανιά

Ξεκινήσαμε τη μέρα μας διασχίζοντας τα γραφικά στενά της. Αν και αρχές Ιουλίου, οι τουρίστες είχαν ήδη κατακλύσει τους δρόμους, δίνοντας έτσι «ζωή» σε κάθε μικρό σοκάκι. Η Παλιά Πόλη, το τμήμα δηλαδή των Χανίων που βρίσκεται μέσα στα Ενετικά Τείχη, σου προσφέρει μια σύντομη βόλτα στο παρελθόν. Κάθε κτίριο αποτελεί και ένα κόσμημα στη διαδρομή σου και κάθε σημείο της φαντάζει τόσο ξένο και γραφικό, που αξίζει να σταθείς για λίγο και να το φωτογραφίσεις.

Γνωρίστε την περιοχή Μαχαιράδικα

Εξερευνώντας την πόλη, βρεθήκαμε στην οδό Σήφακα, μια πανέμορφη συνοικία των Χανίων γνωστή και ως «Μαχαιράδικα». Η ονομασία της σε παραπέμπει φυσικά, στο παραδοσιακό κρητικό μαχαίρι, αφού εδώ βρισκόντουσαν τα μαχαιροποιεία της πόλης. Έως και σήμερα, η παράδοση διατηρείται και σίγουρα ένα γνήσιο κρητικό μαχαίρι είναι το κατάλληλο ενθύμιο για τις διακοπές σου. Πέρα όμως των μαχαιράδικων, μέσα στα χρόνια έχουν δημιουργηθεί και πολλά άλλα καταστήματα και χώροι εστίασης, μετατρέποντας έτσι την γειτονιά σε ένα στέκι ντόπιων και μη.

Η βόλτα όμως δεν σταματάει εδώ

Συνεχίζοντας, πάνω από το παλιό λιμάνι στον Λόφο Καστέλι, σου δίνεται η ευκαιρία να θαυμάσεις το επιβλητικό Γιαλί τζαμί και τους περαστικούς από ψηλά. Πιο συγκεκριμένα, ανηφορίζεις για το σημείο όπου λειτουργεί η κατάληψη Rosa Nera, σε παλιό κτίριο του Πολυτεχνείου Κρήτης. Η θέα που συναντάς εκεί αφήνει το «στίγμα» της στις αναμνήσεις των διακοπών σου.

Μια βόλτα στα Χανιά

Θαλασσινός αέρας και γραφικά σοκάκια

Τελευταία στάση μας, και ίσως αυτή για την οποία αδημονούσα περισσότερο, το παλιό ενετικό λιμάνι της πόλης. Η βόλτα δίπλα στη θάλασσα είναι πάντα απαραίτητο στοιχείο των καλοκαιρινών σου διακοπών. Όταν αυτό συνδυάζεται με τη γραφικότητα των Χανίων, το αποτέλεσμα κερδίζει εντυπώσεις. Η κατάλληλη στιγμή να το επισκεφτείς είναι λίγο πριν τη δύση του ηλίου. Θα δεις το ενετικό λιμάνι να φωταγωγείται όσο το ηλιοβασίλεμα χαρίζει χρώματα σε όλο το λιμάνι.

Μια βόλτα στα Χανιά
Μια βόλτα στα Χανιά

Βλέποντας ξανά τις φωτογραφίες και νοσταλγώντας ήδη τις διακοπές μου, μπορώ να πω με σιγουριά πως πρόκειται για έναν τόπο “ζωντανό”. Ακριβώς όπως και οι άνθρωποι του. Χειμαρρώδεις, φιλόξενους και αυθεντικούς θα χαρακτήριζα τους κρητικούς, που δίνουν πνοή στον τόπο τους και ενισχύουν την ομορφιά του. Αν δεν έχεις επισκεφτεί ακόμη τα Χανιά, σου προτείνω να προσθέσεις αυτό το ταξίδι στα άμεσα σχέδια σου και σου εγγυώμαι πως κάθε βόλτα σ’ αυτή την πόλη θα σου μείνει αξέχαστη.

Δείτε επίσης: Χαϊδελβέργη: Erasmus με άρωμα μεσαίωνα
Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *