fbpx
Tv-serious

Vikings: Μια ματιά στον θρύλο του Ragnar Lothbrok

Συντάκτης: Στεφανίδης Στέφανος

Όταν άκουσα πρώτη φορά για το Vikings, σήκωσα το ένα μου φρύδι και σκέφτηκα πως μάλλον επρόκειτο για άλλη μία μετενσάρκωση του θρύλου πάνω στην ιστορία με αγρίους που φοράνε κόκαλα στις περικεφαλαίες τους να σφάζονται για χόμπι. Όταν είδα το πρώτο επεισόδιο, είχα ενθουσιαστεί τόσο πολύ που σε κάθε σκηνή με συμπόσιο -που έχει μπόλικες- φώναζα “Skol!” συγχρόνως με τους χαρακτήρες. Πριν, όμως, αφήσω τον ενθουσιασμό μου να με παρασύρει, θα προσφέρω και σε εσάς μια ματιά στη σειρά και αν καταφέρετε να μην ενθουσιαστείτε, well μάλλον είστε πλέμπες της Νορθούμπρια.

Η ΠΛΟΚΗ

Η σειρά ξεκινάει με κεντρικό πρωταγωνιστή τον Ragnar Lothbrok, έναν αγρότη που ζει με την γυναίκα και το παιδί του στο εξωτικό Κάτεγκατ. Σαν σωστός Viking  ο Ragnar υπηρετεί τον κόμη του Κάτεγκατ εκτελώντας επιδρομές σε χωριά και πόλεις μαζί με τους υπόλοιπους βόρειους αδερφούς του με σκοπό την εύρεση κάποιου πολύτιμου αγαθού ή την αιχμαλώτιση σκλάβων, όλα προς πώληση. Ο Ragnar, όμως, μπουχτισμένος από τις επιδρομές στους βορειοανατολικούς λαούς, που είναι πιο φτωχοί από τον ίδιο, αρχίζει να αναρωτιέται τι μπορεί να υπάρχει στην δύση και τι κέρδος θα είχαν από τις επιδρομές εκεί. Αυτή είναι και η σκέψη που θα τον μετατρέψει σε έναν από τους μεγαλύτερους θρύλους στην ιστορία των Vikings.

ΠΡΩΤΕΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ

Η παραγωγοί πήραν μόλις τα απολύτως απαραίτητα από τον θρύλο και τα υπόλοιπα τα δημιούργησαν από τη φαντασία τους. Στη σειρά χάρισαν τα βασικά που θέλει ο μέσος θεατής για να κολλήσει, δηλαδή σεξ, βία και λίγη μαγεία. Αν προσέξεις, όμως, λίγο περισσότερο θα καταλάβεις πως υπάρχουν και άλλα πράγματα που κλέβουν τις εντυπώσεις. Αυτά είναι η πολύ καλή μουσική επένδυση, τα εξαιρετικά μακιγιάζ και ντυσίματα καθώς και τα οπτικά εφέ, που σε εγκλωβίζουν στον άγριο και συνάμα πανέμορφο κόσμο της Νορβηγίας και σε κάνουν ένα με αυτόν. Αν, όμως, είσαι πλέμπας της Νορθούμπρια και δε σε συγκινούν οι άγριοι, τότε η σειρά δε σε αφήνει παραπονεμένο, χαρίζοντας σου μια ματιά στο μεσαιωνικό αυτό βασίλειο και στους βασιλιάδες που το διοικούν.

ΟΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ

Στη σειρά περνούν πολλοί αξιόλογοι χαρακτήρες εκ των οποίων οι σημαντικότεροι περιορίζονται σε τρεις. Ο λόγος για τους Ragnar Lothbrok (Travis Fimmel), Lagertha (Katheryn Winnick) και Floki (Gustaf Skarsgard). Όπως είπαμε και παραπάνω το βάρος του κεντρικού πρωταγωνιστή πέφτει στις πλάτες του Travis Fimmel ως Ragnar Lothbrok, ενός ιδιόρρυθμου αλλά πανέξυπνου χαρακτήρα που δίχως καν τη βασική μόρφωση και με όπλο την ιδιοφυΐα του θα ξεκινήσει ένα ταξίδι με σκοπό να υποτάξει όλο τον κόσμο κάτω από τη δύναμη των Vikings. Η Lagertha, μία πειθαρχημένη και γενναία γυναίκα, μπορεί να ξεκινάει το ταξίδι της στο πλευρό του Ragnar ως σύζυγός του, παρ’όλα αυτά θα ανακαλύψει πως η μοίρα της δεν είναι να ακολουθεί αλλά να ηγείται -δε θα πω περισσότερα για να αποφύγω τα spoilers. Τέλος, ο Floki είναι ένας θεόμουρλος κατασκευαστής βαρκών που το μοναδικό που μπορεί να του αποσπάσει το μυαλό από τις εφευρετικές του τάσεις για όλο και ταχύτερα σκάφη είναι η λατρεία του για τους θεούς.

ΕΝ ΚΑΤΑΚΛΕΙΔΙ

Στην τελική, το Vikings είναι μία τόσο αποτελεσματική σειρά που δε δείχνει να σταματάει σύντομα με τον πέμπτο κύκλο να είναι ήδη στα μισά και τον έκτο να έχει ανακοινωθεί. Όσοι λοιπόν δεν έχετε δει ούτε ένα κύκλο τώρα είναι η ευκαιρία να αρπάξετε το pop-corn και να ξεκινήσετε τον μαραθώνιο. Εσείς πάλι που δεν πειστήκατε -ναι σε εσάς μιλάω πλέμπες της Νορθούμπρια- σας προκαλώ να το δείτε και αν δε σας αρέσει ρίξτε μου λίγο hate στα comments από κάτω.

Υ.Γ. Καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση από όλο το TFC Magazine!

0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *