fbpx
Blog

Upcoming talents: To digital marketing μέσα από τα μάτια της Ραμίνα Ιμπραγκίμοβα

Όλα γύρω μας κινούνται γρήγορα, αλλάζουν, εξελίσσονται. Η επικοινωνία ενός μηνύματος στο παρελθόν χρειαζόταν έναν μήνα να φτάσει σε όλους του αποδέκτες μέσω ραδιοφώνου και μια εβδομάδα μέσω τηλεόρασης. Σήμερα χρειάζονται μονάχα λίγα λεπτά και μια είδηση μπορεί να γίνει viral.

Το Twitter, το Facebook και οι υπόλοιπες social media πλατφόρμες είναι τα απαραίτητα πλέον εργαλεία προώθησης για κάποιον που θέλει να κάνει σωστά τη δουλειά του

Το παραδοσιακό marketing εξελίσσεται σε digital και όλοι προσπαθούν να προλάβουν τις εξελίξεις. Πρόσφατο παράδειγμα ήταν και οι τελευταίες εκλογές. Οι υποψήφιοι κάθε παράταξης εντάσσουν στον εκλογικό τους προϋπολογισμό και στρατηγική, το digital marketing.

Ένα θετικό μεταξύ άλλων -ή αρνητικό ενδεχομένως για κάποιους- που έχει η εξέλιξη αυτή είναι η προσφορά εργασίας σε νέους ανθρώπους. Οι εταιρίες προσπαθώντας να είναι ανταγωνιστικές εμπιστεύονται πολλές φορές νέους ηλικιακά υπαλλήλους, αποβάλλοντας τη νοοτροπία «όσο πιο μεγάλος τόσο πιο καλός», δημιουργώντας θέσεις εργασίας που στο παρελθόν έμοιαζαν αδύνατες.

Σκεφτόμενη όλα τα παραπάνω και γεμάτη απορίες και η ίδια, συνάντησα τη Ραμίνα Ιμπραγκίμοβα και συζητήσαμε τα πάντα γύρω από την νέα μορφή marketing. Η ίδια είναι η Marketing Executive του Makedonia Palace Hotel, και τα τελευταία 3 χρόνια ασχολείται με το Digital Μarketing για εταιρείες διαφόρων κλάδων.

Upcoming talents: To digital marketing μέσα από τα μάτια της Ραμίνα Ιμπραγκίμοβα

Πώς μπήκε στη ζωή σου το Digital Marketing;

Στον τομέα του Marketing προσπαθούμε πάντα να συμβαδίσουμε με την τεχνολογία. Ήταν αναπόφευκτο να μην εντάξω το Digital Marketing στην συνολική στρατηγική! Το Digital Marketing μας δίνει τεράστιο πλούτο δεδομένων και πληροφοριών. Επιπρόσθετα μας δίνει τη δυνατότητα να μεταφέρουμε ένα μήνυμα με αποτελεσματικότητα, ταχύτερα και πιο στοχευμένα. Όλες οι εταιρείες ανεξαρτήτου ειδικότητας, πρέπει να προσαρμόσουν το Digital Marketing στη συνολική στρατηγική τους.

Οι Influencers σαν εργαλείο στο digital marketing

H διαδικτυακή επιρροή μέσω των influencers είναι κάτι που συμβαίνει και θεωρώ αρκετά έξυπνο. Αρκεί η επικοινωνία να γίνεται σωστά και στο κατάλληλο αγοραστικό κοινό. Οι εταιρείες πρέπει πριν προχωρήσουν με αυτό το εργαλείο να επιλέξουν βάση στατιστικών μετρήσεων το προφίλ του influencer που ταιριάζει με αυτό που πρεσβεύει η ίδια η εταιρεία και έτσι στη συνέχεια να αξιοποιούν την εμπιστοσύνη που έχει το κοινό σε αυτόν.

Η αγορά της Θεσσαλονίκης πιστεύεις αφήνει περιθώρια σε νέους marketers; Πώς τους αντιμετωπίζει;

Η αλήθεια είναι πως στην Ελλάδα, πόσο μάλλον στη Θεσσαλονίκη, χρειαζόμαστε ακόμη λίγο χρόνο για να κατανοήσουμε γενικότερα τη φιλοσοφία και την αναγκαιότητα του marketing!

Κατά τα άλλα όσες εταιρείες έχουν μπει στο μονοπάτι του marketing έχουν διάθεση να μάθουν και να είναι ενεργοί.

Upcoming talents: To digital marketing μέσα από τα μάτια της Ραμίνα Ιμπραγκίμοβα

Πώς φαντάζεσαι το marketing τα επόμενα 5 χρόνια;

Σε ένα περιβάλλον διαρκώς μεταβαλλόμενο οι βασικές αρχές του Marketing θα παραμείνουν σταθερές. Αυτό εφόσον βέβαια συνεχίζουν να υπάρχουν οι ανάγκες και οι επιθυμίες των καταναλωτών. Αυτό που θα εξελίσσεται είναι η τακτική και τα εργαλεία μέσω της τεχνολογίας, φαντάζομαι ότι οι δυνατότητες θα πολλαπλασιαστούν και ο κάθε Marketer θα τρίβει τα χέρια του την ώρα του brainstorming!

Τι θεωρείς επιτυχία στη δουλειά σου;

Επιτυχία θεωρώ την ανάπτυξη, τη συνεργία και την καινοτομία. Εκτός από τα παραπάνω υπάρχει πάντα η επιτυχία που έρχεται με την συνοδεία των στατιστικών αποτελεσμάτων, μετά το πέρας κάποιας καμπάνιας. Είμαστε πολύ τυχεροί που στις μέρες μας όλα είναι μετρήσιμα!

Πώς βλέπεις το digital marketing στην Ελλάδα σε σύγκριση με το εξωτερικό;

Το digital marketing σε ορισμένες χώρες λειτουργεί με στρατηγική κατεύθυνση, οργανωμένα και αποδοτικά. Στο εξωτερικό έχουν ήδη περάσει από την παραδοσιακή περίοδο που διανύει τώρα η Ελλάδα. Το digital marketing από «must» έχει γίνει εργαλείο με στόχους πωλήσεων και αναγνωρισιμότητας του brand.

Ο συγκεκριμένος κλάδος διαρκώς εξελίσσεται και ο ανταγωνισμός μεγαλώνει. Tι χρειάζεται πιστεύεις για να πετύχει κανείς;

Ο κλάδος του τουρισμού στον οποίο εργάζομαι είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικός και σκληρός. Η προώθηση και προβολή της Θεσσαλονίκης στο παγκόσμιο τουριστικό χάρτη είναι ανάμεσα στις καθημερινές αναζητήσεις και προσωπικούς μου στόχους. Η αγάπη για την επικοινωνία και την στρατηγική, είναι κάποια από τα χαρακτηριστικά που καθημερινά με βοηθούν στη δουλειά μου.

Δείτε επίσης: Γνωρίστε το μοναδικό Πάρκο Τσέπης της Θεσσαλονίκης
0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *