fbpx
Tv-serious

Two and a half men: Η ζωή δυόμιση αντρών

Συντάκτης : Στεφανίδης Στέφανος

Ladies and Gentlemen ήρθε η στιγμή να σας παρουσιάσω μία από τις καλύτερες κωμωδίες που είχα την ευχάριστη τύχη να παρακολουθήσω και αυτή είναι φυσικά το Two and a half men. Μία σειρά που ουσιαστικά περιγράφει το γαμάτο lifestyle που είχε/έχει ο Charlie Sheen – τόσο περιγραφική που κράτησε το όνομα του και στη σειρά. Ώρα λοιπόν να αφήσετε τη Θεσσαλονίκη των 9 βαθμών Κελσίου και να ταξιδέψετε στις ηλιόλουστες παραλίες του Malibu όπου τοποθετείται η έδρα του μεγαλύτερου γυναικά-μέθυσου-ατακαδόρου που έχει γνωρίσει ποτέ το Los Angeles.

Η ΠΛΟΚΗ

 

Ο Charlier Harper (Charlie Sheen) ζει το όνειρο κάθε άντρα. Κάνει μία εύκολη δουλειά που του αποφέρει τρελά λεφτά, τα οποία και ξοδεύει σε ποτά και γυναίκες. Η ηρεμία του όμως χαλάει όταν ο μικρότερος αδερφός του Alan (Jon Cryer) -τον οποίο ο Charlie δεν συμπαθεί καθόλου- κουβαλιέται στο σπίτι του για λίγες μέρες. Τελικά αποδεικνύεται πως αυτές οι λίγες μέρες θα είναι χρόνια καθώς ο Alan έχασε τα πάντα στη δίκη του διαζυγίου του και μιας και είναι μεγάλος φραγκοφονιάς δε θα το κουνήσει από εκεί μέσα ακόμα και αν χρειαστεί να κοιμηθεί στο πατάκι της εξώπορτας.

ΠΡΩΤΕΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ

Το φανταστικό δίδυμο των Charlie Sheen και Jon Cryer είναι ο βασικός λόγος για να δεις τη σειρά. Οι ιδιοτροπίες των χαρακτήρων τους και των συνηθειών τους έρχονται καθημερινά σε σύγκρουση και σε συνδυασμό με την εξαιρετική σεναριακή επιμέλεια δημιουργούν μία ξεκαρδιστική κωμωδία που δε σε αφήνει να την παρατήσεις. Η διάρκεια της σειράς είναι στα 20 λεπτά, κάτι που βοηθάει το Two and a half men να παραμείνει μία αρκετά ξεκούραστη σειρά, καθώς οι επαναλαμβανόμενες κόντρες των χαρακτήρων θα μπορούσαν να καταντήσουν βαρετές σε περίπτωση που κρατούσε περισσότερο.

ΟΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ

Ο Charlie Sheen όπως ανέφερα και παραπάνω απλώς υποδύεται τον εαυτό του και αυτό από μόνο του είναι παραπάνω από ψυχαγωγικό. Το αστέρι της σειράς είναι αδιαμφισβήτητα ο Jon Cryer, καθώς υποδύεται έναν κλαψιάρη γεμάτο ψυχολογικές διαταραχές άνθρωπο που ζει στη σκιά του αδερφού του και πιστεύει πως το τυχερό του άστρο έχει πέσει σε κώμα από τη στιγμή της γέννησής του. Η προσθήκη του Jake (Angus T. Jones), γιου του Alan στα επεισόδια της σειράς είναι το κάτι άλλο, καθώς ο Jake σπάει τη μονοτονία στη ζωή των δύο αντρών επιβεβαιώνοντας σε κάθε επεισόδιο τη φράση ” από μικρό και από τρελό μαθαίνεις την αλήθεια “. Τέλος η Conchata Ferrell υποδύεται την Berta, την οικιακή βοηθό του Charlie και ο ρόλος της είναι να ταπώνει σε κάθε επεισόδιο τις εξάρσεις των δύο αντρών χαρίζοντας μας σκηνές που κλαις από τα γέλια.

ΕΝ ΚΑΤΑΚΛΕΙΔΙ

Το Two and a half men είναι μία από αυτές τις σειρές που τις παρακολουθείς ξέγνοιαστα μετά από μία κουραστική μέρα, απλά και μόνο για να βρεις το χαμόγελό σου πριν πέσεις για ύπνο. Δεν είναι μία σειρά που θα κάτσεις να παρακολουθήσεις για τις φανταστικές ερμηνείες ή για την φανταστική πλοκή που κορυφώνεται στα τελευταία επεισόδια της σεζόν. Παρ’όλα αυτά καταφέρνει να μας προσφέρει όσα μας υπόσχεται αλλά και να μας χαρίσει την ευχάριστη έκπληξη του Jon Cryer μέσα στα 20 λεπτά δράσης της. Ένας Jon Cryer όμως μόνος του δεν φέρνει την άνοιξη. Για αυτό και αν θέλετε να παρακολουθήσετε όσα σας περιέγραψα μην μπείτε στον κόπο να δείτε τις τελευταίες 4 σεζόν. Κανείς δε θέλει να θυμάται τις τελευταίες 4 σεζόν.


0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *