fbpx
TFCinema

Toy Story 4: Αγαπητή Pixar, δεν μας απογοητεύεις ποτέ

Το 4ο μέρος της πιο επιτυχημένης σειράς ταινιών κινουμένων σχεδίων έφτασε και δεν είναι τίποτα λιγότερο από ένα αριστούργημα.

Ο τρόπος που τελείωσε η τριλογία του “Toy Story”, της σειράς ταινιών κινουμένων σχεδίων που πρακτικά μας μεγάλωσε, ήταν συγκινητικός αλλά κυρίως ήταν ουσιώδης. Στο τέλος του “Toy Story 3” τα παιχνίδια προχώρησαν παρακάτω, αφού ο Άντι τα χάρισε στη Μπόνι, το νέο παιδί που ο Γούντι και η παρέα του ανέλαβαν να κάνουν ευτυχισμένο. Μαζί λοιπόν με τα παιχνίδια, προχωρήσαμε και μεις, σε άλλες περιπέτειες, με άλλους χαρακτήρες της Pixar. Ή τουλάχιστον έτσι νομίζαμε, μέχρι την ανακοίνωση του “Toy Story 4“.

Δεν μπορούμε να πούμε προφανώς πως διαμαρτυρηθήκαμε με την ανακοίνωση του 4ου μέρους της σειράς, αλλά μας φάνηκε περίεργο. Διότι το “Toy Story 3” έκλεισε τα πάντα πανέμορφα. Σίγουρα βρέθηκαν κι αυτοί που είπαν πως είναι ακόμα μια ευκαιρία κέρδους για την Disney. Η διαφορά με τα υπόλοιπα sequel επιτυχημένων σειρών ταινιών όμως, έγκειται στο γεγονός πως υπεύθυνη για το “Toy Story” είναι η Pixar, και η Pixar ποτέ δεν μας απογοήτευσε.

Toy Story 4: Αγαπητή Pixar, δεν μας απογοητεύεις ποτέ

Πλοκή

Όταν ένα νέο παιχνίδι της Μπόνι, ο Φόρκι, επιμένει πως δεν είναι παιχνίδι και θέλει να φύγει, ο Γούντι αποφασίζει να του αλλάξει γνώμη. Μετά από ένα επεισοδιακό ταξίδι, τα παιχνίδια θα καταλήξουν σε ένα λούνα παρκ. Εκεί θα προσπαθήσουν να σώσουν τον Φόρκι και να τον γυρίσουν πίσω στη Μπόνι.

Toy Story 4: Αγαπητή Pixar, δεν μας απογοητεύεις ποτέ

Σχόλια

Τη σκηνοθεσία του “Toy Story 4” ανέλαβε ο πρωτάρης στην καρέκλα, Τζος Κούλει, ο οποίος ωστόσο έχει πάρει μέρος σε πολλά project της Pixar σε άλλα πόστα. Με σεβασμό στα όσα έχτισαν οι προκάτοχοί του και με τις φρέσκες, προσωπικές του πινελιές να ξεπετάγονται ανάμεσα στα ήδη αριστουργηματικά στοιχεία, ο Κούλει μας προσφέρει μία ματιά που εμπλουτίζει την ιστορία των διασημότερων παιχνιδιών του πλανήτη.

Σεναριακά, δεν υπάρχει ούτε ένα παράπονο που θα μπορούσαμε να κάνουμε στους Άντριου Στάντον και Στέφανι Φόλσομ. Το “Toy Story 4” είναι μια φαντασμαγορική περιπέτεια, με ευφάνταστο παιδικό αλλά και σε πολλά σημεία, ώριμο χιούμορ. Συνδυάζει παλιούς και καινούριους χαρακτήρες άψογα. Παράλληλα, θέτει ακόμα ένα παράδειγμα για τις μελλοντικές ταινίες κινουμένων σχεδίων και όχι μόνο.

Toy Story 4: Αγαπητή Pixar, δεν μας απογοητεύεις ποτέ

Χαρακτήρες

Στο “Toy Story 4”, o ανιδιοτελής Γούντι κάνει για ακόμα μια φορά τα πάντα για να είναι χαρούμενο το παιδί του αλλά και για να είναι η υπόλοιπη παιχνιδιοπαρέα ενωμένη. Πιο ώριμος από ποτέ, αναπτύσσει κάποια υπαρξιακά ζητήματα που πηγάζουν από την παραμέληση του από την Μπόνι. Ο Μπαζ είναι ο κλασικός, αξιολάτρευτος Μπαζ, ο οποίος μέσα στην άγνοια και την αφέλεια του, μας χαρίζει κάποιες ξεκαρδιστικές σκηνές.

Η Λόλα, επιστρέφει στην παρέα μετά από 9 χρόνια και όντας πια ατρόμητη και ανεξάρτητη, παίζει τον ρόλο της δυναμικής γυναικείας φιγούρας της ταινίας. Στους καινούριος χαρακτήρες, ο Φόρκι αποτελεί μια όμορφη προσθήκη αλλά την παράσταση κλέβουν οι Ντάκι, Μπάνι και Ντιουκ Καμπούμ. Οι δύο πρώτοι, αποτελούν δύο από τους πιο ξεκαρδιστικούς χαρακτήρες καρτούν των τελευταίων χρόνων-επηρεασμένοι από το υπερταλαντούχο δίδυμο Κίγκαν-Πιλ. Όσον αφορά τον τρίτο, απλά δεν υπάρχουν λόγια.

Το “Toy Story 4” είναι μία από τις καλύτερες ταινίες κινούμενων σχεδίων της τελευταίας εικοσαετίας. Δεν μπορείτε να χάσετε την ευκαιρία να τη δείτε σε κάποια θερινή αίθουσα. Γι’ αυτό αν δείτε ξάστερο ουρανό, πάρτε την παρέα σας, πάρτε το άλλο σας μισό και κυρίως, γονείς, πάρτε το τάμπλετ από το χέρι του παιδιού σας και πάτε μαζί να δείτε μια ταινία που θα αφήσει εποχή.

Με την υποστήριξη του Cineplexx

rocketman
0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *