fbpx
CinemaTFCinema

Aπό τον “Φόρεστ Γκαμπ” ως τον “Ναυαγό”: Οι 5 καλύτεροι ρόλοι του Tom Hanks

Ο πάντα συμπαθής και αγαπητός Tom Hanks κλείνει σήμερα τα 64 του χρόνια. Σκεφτήκαμε, λοιπόν, πως ένα post στο Instagram του @tfcinema δεν θα ήταν αρκετό για να εκφράσει την αγάπη μας για τον ηθοποιό. Έτσι, μαζέψαμε για εσάς 5 ρόλους του που μέχρι και σήμερα μας κάνουν να δακρύζουμε, να γελάμε, να ανατριχιάζουμε, αλλά πάνω απ’ όλα να υποκλεινόμαστε στο υπέρμετρο ταλέντο του ηθοποιού.

5. Τσακ Νόλαντ στο Cast Away (2000) του Ρόμπερτ Ζεμέκις

Εν έτει 2020 δεν νομίζουμε πως υπάρχει άνθρωπος που δεν έχει δει την ιστορία του Τσακ Νόλαντ στο Cast Away. Μία από τις πιο διαδεδομένες ταινίες του 21ου αιώνα. Αν και τα θεματάκια στο σενάριο της ταινίας δεν πέρασαν ποτέ απαρατήρητα, η ερμηνεία του Τομ Χανκς στον ρόλο του ναυαγού Νόλαντ επανορθώνει για πολλά απ’ αυτά. Η αγωνία και η απόγνωση είναι ζωγραφισμένες στο πρόσωπο του ηθοποιού με τέτοιο τρόπο που το κοινό δεν μπορεί να μείνει ανεπηρεάστο. Και εκεί που νομίζεις πως τα έχεις δει όλα, σκάει η σκηνή του αποχωρισμού του Τσακ με τον δόκτορα Γουίλσον η οποία έχει καταφέρει να λυγίσει και τον πιο σκληροτράχυλο θεατή. Ο Τομ Χανκς κατάφερε να μας κάνει να δακρύσουμε για μία μπάλα. Για πόσους ηθοποιούς μπορούμε να το πούμε αυτό;

4. Κάπτεν Μίλερ στο Saving Private Ryan (1998) του Στίβεν Σπίλμπεργκ

Σε μία από τις κορυφαίες war movies όλων των εποχών, αν όχι την κορυφαία, ο Τομ Χανκς υποδύεται τον Κάπτεν Μίλερ, τον επικεφαλή μιας μικρής ομάδας στρατιωτών στη Νορμανδία. Ο Χανκς προσδίδει τον κατάλληλο ρεαλισμό στον ρόλο του Μίλερ, εν μέσω μάλιστα του τεράστιου παραλογισμού της αποστολής που περιγράφει η ταινία. Κάπου ανάμεσα στους τρόμους του πολέμου, στις δυσκολίες ανάμεσα στους στρατιώτες αλλά και στους προσωπικούς του δαίμονες, ο Μίλερ καταφέρνει να διατηρήσει την ψυχραιμία του και να ηγηθεί της ομάδας του μέχρι το τέλος. Μία από τις πιο ρεαλιστικές ερμηνείες σε τέτοιου είδους ταινία από έναν άνθρωπο που δεν δυσκολεύτηκε ούτε λεπτό σε έναν ρόλο που άλλοι θα τα έβρισκαν σκούρα.

3. Γούντι στα Toy Story

Μπορεί στην Ελλάδα τα παιδιά να μεγάλωσαν με την φωνή του Άλκη Κούρκουλου στον ρόλο του Γούντι, αλλά ο Τομ Χανκς είναι αυτός που ολοκλήρωσε έναν από τους πιο αγαπημένους χαρακτήρες στην ιστορία του σινεμά. Η φωνή του ηθοποιού έχει συνδεθεί άρρηκτα με τον αγαπημένο καουμπόι. Eκείνος είναι άλλωστε που μας δίδαξε τόσα πολλά για το παιχνίδι και τη φιλία. Η καλύτερη σειρά animation ταινιών μπορεί να ολοκληρώθηκε, ωστόσο ο Τομ Χανκς θα παραμείνει για πάντα ο Γούντι.

2. Φόρεστ Γκαμπ στο Forrest Gump (1994) του Ρόμπερτ Ζεμέκις

Ένας από τους πλέον αγαπημένους ρόλους του, 64χρονου πλέον, Χανκς είναι και ένας από τους πιο απλοϊκούς. Ο ρόλος του Φόρεστ δεν χρειάστηκε πολλά από την υποκριτική δεινότητα του ηθοποιού, παραμένει, όμως, εμβληματικός στην αξιοζήλευτη καριέρα του. Αντί να διαλέξει το χιούμορ για να απεικονίσει τον Γκαμπ, ο Χανκς διάλεξε την ειλικρίνεια. Έτσι, κατάφερε να γίνει ένα με τον χαρακτήρα. Ο μεθοδικός τρόπος και η λεπτότητα που διάλεξε ο Χανκς για τον ρόλο δεν θα μπορούσαν να επισκιαστούν από τίποτα. Η ιστορία του Φόρεστ Γκαμπ θα μείνει για πάντα γραμμένη στα βιβλία της ιστορίας του σινεμά εξαιτίας του Τομ Χανκς.

1. Άντριου Μπέκετ στο Philadelphia (1993) του Τζόναθαν Ντέμι

Ένας φανταστικός ρόλος σε μια από τις πιο σημαντικές ταινίες του περασμένου αιώνα. Το Philadelphia του Τζόναθαν Ντέμι μάς χάρισε την κορυφαία δραματική ερμηνεία του Τομ Χανκς. Ένα δίδυμο που μέχρι και σήμερα, τόσα χρόνια μετά, μοιάζει ονειρικό, αλλά έθιξε και ένα πολύ σημαντικό ζήτημα που δυστυχώς μέχρι και σήμερα αποτελεί ταμπού. Η ερμηνεία του Χανκς είναι αρκετή για να σε βάλει σε σκέψεις. Σκέψεις όσον αφορά την αδικία, τον στιγματισμό και τις υπόλοιπες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι οροθετικοί στον εργασιακό τομέα και όχι μόνο. Η ταινία παραμένει πάντα επίκαιρη και η ερμηνεία του Χανκς πάντα αριστουργηματική.

3

Leave a Reply

Your email address will not be published.