fbpx
Events

To The Comic Con ήταν αυτό που περιμέναμε και πολλά παραπάνω

Συντάκτρια/ Φωτογραφία: Γεωργία Λαδοπούλου

Πέμπτη χρονιά για το The Comic Con φέτος και η διοργάνωση υποσχέθηκε πώς θα ήταν το μεγαλύτερο όλων των προηγούμενων. Και πραγματικά ήταν. Τρεις ημέρες που κάλυπταν τα πάντα και με καλεσμένους που κάθε χρόνο γίνονται ολοένα και περισσότεροι. Από τον Don Rosa και τον Manu Bennett μέχρι τον Τάσο Κωστή και τον Brian Azzarello. Εμείς ήμασταν εκεί και θα προσπαθήσουμε να σας μεταφέρουμε λιγάκι από αυτή τη μαγεία.

Ας ξεκινήσουμε

Αρχικά, οι εκθέτες ήταν ακόμα περισσότεροι, εάν αυτό είναι δυνατό, από πέρυσι. Είναι πολύ αναζωογονητικό να βλέπει κανείς νέους ανθρώπους να δημιουργούν όχι μόνο έργα βασισμένα σε υπερήρωες αλλά και σκηνικά εμπνευσμένα από την καθημερινή μας ζωή. Από τις αγαπημένες μου στιγμές ήταν εκείνες που δεν θα έβρισκα μόνο artwork βασισμένο σε πολύ γνωστές σειρές και ταινίες, αλλά δημιουργίες που κάλυπταν ένα τεράστιο φάσμα δημιουργικότητας, όπως για παράδειγμα της Αμερικανικής κωμωδίας Broad City.

Εξάλλου, μην ξεχνάμε ότι το Comic Con δεν πρέπει να είναι συνυφασμένο απλά και μόνο με τους υπερήρωες της Marvel, της Dc κλπ. Σε ένα Ελληνικό Comic Con, και μάλιστα στο μεγαλύτερο τέτοιο συνέδριο στην Ελλάδα, είναι πολύ σημαντικό να προβάλλονται και να προωθούνται εγχώριοι και όχι μόνο καλλιτέχνες. Για ακόμα μία χρονιά λοιπόν, έφυγα παραπάνω από ευχαριστημένη και με μία πληθώρα prints μαζί μου.

Η διοργάνωση

Οι καλεσμένοι έδωσαν τη δική τους ιδιαίτερη νότα στη φετινή διοργάνωση. Ο πολυαγαπημένος Don Rosa σχεδόν δε σταμάτησε να υπογραφεί στους εκατοντάδες που στήθηκαν στην ουρά για να τον δουν, όπως επίσης και ο Manu Bennett καθυστέρησε λίγο το Q&A Session του για να μην αφήσει κανέναν παραπονεμένο από όσους μαζεύτηκαν από νωρίς το Σάββατο για να τον δουν.

Παράλληλα και ο William Simpson, από τους καθιερωμένους πλέον καλεσμένους της διοργάνωσης, ήταν εκεί και πάντα ευχάριστος και πρόθυμος να μιλήσει με τον καθένα που θα τον προσεγγίσει και πάντα με τις καλύτερες ιστορίες από το Game of Thrones, χωρίς φυσικά να είναι σε θέση να αποκαλύψει το παραμικρό.

Όσα Q&As κατάφερα να παρακολουθήσω, ήταν απολαυστικά αλλά φυσικά εκείνος που κέρδισε τις εντυπώσεις ήταν ο Bennett, ο οποίος τολμώ να πω πως ήταν ο πιο ομιλητικός καλεσμένος που έχω δει, καθώς κατάφερε να κάνει μια ολόκληρη αίθουσα να τον ακούει με απόλυτη προσοχή και να δίνει μακρόσυρτες απαντήσεις σε κάθε ερώτηση, κερδίζοντας γέλια και θαυμασμό από τον καθένα που βρέθηκε εκεί. Μου έκανε τρομερή εντύπωση πως 6-7 χρόνια μετά, θυμόταν επακριβώς τη “μαύρη γλώσσα” του Azog από το Hobbit, όπως επίσης μοιράστηκε πολλές ιδιαίτερες και συγκινητικές στιγμές από τη ζωή του και τις δουλειές του στο Spartacus και στο Arrow.

Το The Comic Con φυσικά δεν είναι απλά μόνο comics και graphics, αλλά και δραστηριότητες και παιχνίδι

Και φέτος οι cosplayers ήταν πολλοί, και αυτή τη χρονιά το κομμάτι των props και του μακιγιάζ είχαν δικό τους μεγαλύτερο διάδρομο όπου προέβαλλαν τη δουλειά τους. Ταυτόχρονα ο χώρος των επιτραπέζιων παιχνιδιών μετακινήθηκε στο πλάι της σκηνής εξ ολοκλήρου, παρέχοντας περισσότερο χώρο και άνεση για να καθίσει κανείς να παίξει και φυσικά η πληρότητα το μεγαλύτερο κομμάτι κάθε ημέρας άγγιξε το 100%.

Γενικά μόνο καλές αναμνήσεις έχω από το Comic Con και αυτές αυξάνονται κάθε χρόνο. Πολλοί νομίζουν πως πρόκειται απλά για κάτι που απευθύνεται στα παιδιά και τους εφήβους αλλά δεν είναι καθόλου έτσι. Αυτό το Con απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες. Χαρακτηριστική ήταν η περίπτωση που πέτυχα μπροστά μου έναν μπαμπά με το μικρό γιο του, που ο πατέρας τελικά ήταν αυτός που “τραβολογούσε” το γιο θέλοντας να τον παρακαλέσει να μείνει ήρεμος γιατί θέλει κάτι να αγοράσει και ο ίδιος. Οικογένειες ολόκληρες που ήταν εκεί και τις τρεις ημέρες, άνθρωποι μεγαλύτερων ηλικιών που είχαν πάει παρέα, ακόμα και κάποιοι ηλικιωμένοι. Αυτές είναι οι ωραίες εικόνες και για αυτούς τους λόγους πρέπει να γίνονται τέτοιες διοργανώσεις.

Το The Comic Con προφανώς και δεν δείχνει να επιβραδύνει και εμείς φυσικά θα περιμένουμε πώς και πώς την 6η εκδοχή του. Μετά τον ακόμα μεγαλύτερο πάταγο που έκανε φέτος, ο ενθουσιασμός μόνο προς τα πάνω μπορεί να πάει από δω και μπρος.

0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *