fbpx
CaféCity VibesDowntown|Κέντρο

Sounds Vinyl? Let’s go to ΠΙΚΑΠ

Κάνοντας μια βόλτα στην οδό Ολύμπου μην ξαφνιαστείς αν ακούσεις vinyl music να ηχεί στα αυτιά σου. Ποιος θα στο έλεγε πως περνώντας το πολυσύχναστο Μπιτ Μπαζάρ και φτάνοντας στην Ολύμπου θα βρεις έναν χώρο βγαλμένο από άλλη δεκαετία, ΤΟ ΠΙΚΑΠΑν κι εσύ λοιπόν είσαι φαν του βινυλίου δεν έχεις παρά να επισκεφτείς αυτόν τον μοναδικό χώρο που ανθίζει εδώ και τρία χρόνια στην πόλη μας!

The intro

Σε μια φάση όπου η ζωή όλων μας πλημμυρίζεται από ψηφιακή μουσική, υπάρχουν ακόμη άνθρωποι εκεί έξω οι οποίοι είναι φαν του βινυλίου και μας φέρνουν κοντά στην old music idea. Αυτοί δεν θα μπορούσαν να είναι άλλοι από τους ιδιοκτήτες του ΠΙΚΑΠ. Εκείνοι τρέφουν ιδιαίτερη αγάπη για τους δίσκους βινυλίου καθώς και οι ίδιοι είναι συλλέκτες. Αυτός ήταν άλλωστε και ο βασικός λόγος που τους ώθησε να δημιουργήσουν ένα τέτοιου είδους καφέ-μπαρ, τόσο ξεχωριστό όσο ΤΟ ΠΙΚΑΠ. Το logo του μαγαζιού θυμίζει δίσκο βινυλίου. Έτσι σε συνδυασμό με την ονομασία του εισάγει τους επισκέπτες στον μουσικό του κόσμο.

The music: live radio & vinyl DJ sets 

Καθημερινά στον χώρο του ΠΙΚΑΠ πραγματοποιούνται δύο ραδιοφωνικές εκπομπές. Απίστευτο, κι όμως συμβαίνει. Καθώς απολαμβάνεις τον ζεστό καφέ σου, αναμεταδίδονται δύο ραδιοφωνικές εκπομπές live από τον πάνω όροφο του ΠΙΚΑΠ, μία το μεσημέρι και μία το απόγευμα. Και φυσικά για τις μέρες που δεν έχεις χρόνο να επισκεφτείς το καφέ, υπάρχει λύση. Τις ραδιοφωνικές αυτές εκπομπές μπορείς να απολαύσεις online από το site του μαγαζιού topikap.gr.

Καθώς βραδιάζει και οδεύουμε σε νυχτερινό mood, τα μουσικά ηνία αναλαμβάνει ο dj της εκάστοτε βραδιάς με μουσική της επιλογής του. Άλλοτε μπορείς να απολαύσεις μίξη μουσικών επιλογών. Kι άλλοτε διοργανώνονται βραδιές με συγκεκριμένο είδος μουσικής όπως για παράδειγμα Jazz, Funk και πολλά άλλα ενδιαφέροντα music acts. Στόχος άλλωστε των ιδιοκτητών είναι να δημιουργούν μουσικούς συνδυασμούς μεταξύ παλιού και μοντέρνου.

Λίγα λόγια για τον χώρο: art exhibition & record store 

ΤΟ ΠΙΚΑΠ εκτός από την μοναδική μουσική εμπειρία την οποία προσφέρει στους επισκέπτες του, ξεχωρίζει για τον χώρο του και τις δράσεις τις οποίες φιλοξενεί. Στο ισόγειο υπάρχει το bar του μαγαζιού από όπου θα παραγγείλει κανείς  και το ποτό του, καθώς η εξυπηρέτηση στο μαγαζί είναι self-service. Οφείλεις όμως να κάνεις μία βόλτα και στον πάνω όροφο του ΠΙΚΑΠ. Εκεί θα θαυμάσεις την έκθεση την οποία θα φιλοξενείται την εκάστοτε περίοδο στον χώρο. Εκθέσεις ζωγραφικής, φωτογραφίας κι ό,τι άλλο μπορείς να φανταστείς σχετικό με την εικαστική ζωή της Θεσσαλονίκης παρουσιάζεται στον μικρό εκθεσιακό χώρο του ΠΙΚΑΠ.

Η αγάπη για την vinyl μουσική γίνεται αντιληπτή από την πρώτη κιόλας επίσκεψη στο συγκεκριμένο μαγαζί. Αυτό άλλωστε θέλουν να μοιραστούν μαζί μας οι ιδιοκτήτες δημιουργώντας ένα δισκοπωλείο στον πάνω όροφο του μαγαζιού. Μια αξιοζήλευτη συλλογή από δίσκους βινυλίου που καλύπτουν μεγάλο εύρος μουσικών γούστων όπως: Jazz, Rock, Pop, Soul Funk Disco etc, σε περιμένουν. Αυτό όμως που περισσότερο μου τράβηξε την προσοχή είναι η συλλογή με τα T-shirts. Ναι καλά άκουσες! Η ιδέα αρχικά ξεκίνησε από την πώληση second-hand ρούχων κι έπειτα ακολούθησε η δημιουργία T-shirt από διάφορες μπάντες καθώς και με το ιδιαίτερο logo του μαγαζιού.

To conclude

ΤΟ ΠΙΚΑΠ ήρθε για να δώσει μια διαφορετική νότα στην ψυχαγωγία της πόλης μας. Ήρθε για να μας απόδείξει πως music never gets old. Είναι εδώ για να μας χαρίσει μια μοναδική μουσική εμπειρία και να μας θυμίσει τα παλιά. Πιθανότατα κι εσύ θέλεις να ξεφύγεις από τα συνηθισμένα και να νιώσεις αυτό το μοναδικό vibe. Χάρισε, λοιπόν, στον εαυτό σου μια επίσκεψη στο ΠΙΚΑΠ.


Φωτογραφίες: Παναγιώτης Πλάτσικας
Δείτε επίσης: Μπονμπονέλλα: Old but gold
0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *