fbpx
CultureTV SeriesTv-serious

Η T’nia Miller μάς χαρίζει μια απ΄τις ερμηνείες της χρονιάς στο ‘The Haunting of Bly Manor’

Μέσα στο σαββατοκύριακο ολοκληρώσαμε το The Haunting of Bly Manor και μάλλον ήρθε η ώρα να μιλήσουμε για την ερμηνεία της T’nia Miller. Και πολύ αργήσαμε.

Το The Haunting of Hill House, η σειρά που δύο χρόνια πριν έκανε κάθε χρήστη του Netflix να κολλήσει στην οθόνη του, απέκτησε λίγες μέρες πριν ένα αδερφάκι. Ο δημιουργός του Hill House, Mike Flanagan, επέστρεψε με το The Haunting of Bly Manor. Από τη στιγμή της ανακοίνωσης της σειράς, οι fans του horror, και όχι μόνο, την περίμεναν ανυπόμονα. Την προηγούμενη εβδομάδα λοιπόν, έγινε διαθέσιμη στο Netflix.

Ο Flanagan πήρε αρκετούς πρωταγωνιστές από το πρώτο μέρος του The Haunting και τους έβαλε και στην έπαυλη του Bly.

Ωστόσο, οι χαρακτήρες τους δεν συνδέονται με αυτούς της πρώτης σεζόν. Μαζί τους, προστέθηκαν και καινούρια ονόματα, ένα από τα οποία αποτελεί και το πρόσχημα για το άρθρο που διαβάζετε.

Η Victoria Pedretti έχει και εδώ τον πρώτο ρόλο.

Αυτή τη φορά όμως, ξεχωρίζουν δίπλα της οι μικροί, Amelie Bea Smith και Benjamin Evan Ainsworth, η Amelia Eve, o Rahul Kohli και τέλος η T’nia Miller. Η τελευταία, που πολλοί θα αναγνωρίζετε και από το Sex Education ή το Years and Years, αποτελεί για εμάς ένα από τα higlights της σειράς.

Όταν ολοκληρώσαμε τη σειρά, κάναμε ένα πέρασμα από τα Instagram προφίλ των πρωταγωνιστών. Μετά από λίγο, πέσαμε στο παρακάτω post του Rahul Kohli που δεν θα μπορούσε να μας βρει περισσότερο σύμφωνους. Όσοι δεν έχετε δει τη σειρά, καλύτερα να αποχωρήσετε από το άρθρο καθώς ακολουθούν spoilers.

Επαναλαμβάνουμε: Aκολουθούν spoilers.

Δεν θα ασχοληθούμε με την γενική μας εντύπωση για τη σειρά. Ούτε με το μετριοπαθές φινάλε. Το άρθρο αυτό είναι αφιερωμένο στην ερμηνεία της T’nia Miller που είναι από τα καλύτερα πράγματα που έχουμε δει φέτος. Από την πρώτη σκηνή που βλέπεις τον χαρακτήρα της Hannah, καταλαβαίνεις ότι κάτι πάει στραβά. To προβληματισμένο και αχανές βλέμμα της αποτελεί στοιχείο για το τι θα ακολουθήσει. Έπειτα, φαίνονται και τα υπόλοιπα σημάδια. Αρχικά, δεν τρώει, περνάει ώρες μόνη της στην εκκλησία της έπαυλης και οι στιγμές που είναι “χαμένη” πληθαίνουν. Τελικά, φτάνεις στο 5ο επεισόδιο για να συνειδητοποιήσεις πως η Hannah είναι φάντασμα.

Στο 5ο επεισόδιο της σειράς με τίτλο “The Altar of the Dead “, η Hannah πηγαίνει μπρος και πίσω στο χρόνο. Το κοινό παρακολουθεί ένα είδος “dream hopping” που είναι πραγματικά πολύ δύσκολο να κατανοηθεί πλήρως. Προς το τέλος του επεισοδίου, όταν αποκαλύπτεται και η φύση του χαρακτήρα, το κοινό μπαίνει στο νόημα. Αν και τα στοιχεία υπήρχαν εξ αρχής, η αποκάλυψη πως η Hannah είναι τελικά φάντασμα είναι σοκαριστική. Το πιο έξυπνο κομμάτι όμως αυτού του twist, είναι πως μαζί με το κοινό το μαθαίνει και ο χαρακτήρας, που έως τώρα βρισκόταν σε άρνηση.

Η ερμηνεία της T’nia Miller είναι απλά εκπληκτική

Αρχικά, σκεφτήκαμε πως θα περάσει σε δεύτερη μοίρα δίπλα σε αυτήν της Pedretti και των δύο μικρών πρωταγωνιστών. Αυτή η ιδέα όμως έφυγε πολύ γρήγορα σκηνή με τη σκηνή, επεισόδιο με το επεισόδιο. Ο χαρακτήρας της Hannah είναι καλογραμμένος, αλλά χωρίς τη δουλειά της Βρετανής δεν θα έφτανε ποτέ στα standards που κατέληξε. Για εμάς, το 5ο επεισόδιο, στο οποίο η Miller είναι το Α και το Ω, έσωσε όλη τη σειρά και την ανέβασε πολλά επίπεδα. Όχι σε επίπεδα Hill House, αλλά κάπου εκεί κοντά. Ίσως η ερμηνεία της Miller να είναι καλύτερη σε όλο το franchise του Flanagan μέχρι στιγμής. Μακάρι να μπορούσαμε να την βιώσουμε από την αρχή.

Δεν γνωρίζουμε ακόμα αν θα υπάρξει και τρίτο installment στο franchise των Haunting. Σε περίπτωση που αυτό ανακοινωθεί, μαζί με την ανακοίνωση θα περιμένουμε και το casting της T’nia Miller σε κάποιο ρόλο. Εμείς εδώ θα είμαστε και θα αναμένουμε τα επόμενα project της Βρετανής με ανυπομονησία.

2
Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *