fbpx
Tv-serious

Titans : Where’s Cyborg?

Συντάκτης: Νίκος Γιακουμόγλου

Plot

Βασισμένη στο πασίγνωστο comic, Teen Titans, η σειρά μας παρουσιάζει μια εκδοχή της ομάδας, πιο σκοτεινή και πιο κοντινή στην πραγματικότητα. Ο ντετέκτιβ Dick Grayson (Robin), έχοντας αφήσει πίσω τη ζωή του ως sidekick του Batman, συναντάει, μέσω μιας ανοιχτής αστυνομικής υπόθεσης, τη Rachel Roth (Raven), μία κοπέλα με δυνάμεις, όχι μόνο επικίνδυνες αλλά και ανεξέλεγκτες. Ο Dick προσπαθεί να προστατέψει με κάθε τρόπο, αιματηρό ή μη, τη νέα του φίλη, καθώς έχει γίνει στόχος μίας οργάνωσης με «σκοτεινούς» σκοπούς.

Στην πορεία προσθέτουν στην ομάδα άλλα δύο άτομα με εξωπραγματικές δυνάμεις. Η Kory (Starfire), είναι μία γυναίκα που πάσχει από αμνησία και ανακαλύπτει σταδιακά στοιχεία για την ταυτότητά/προσωπικότητά της. Μέσα σε όλα αυτά, μετά από μια απειλή για τη ζωή της, συνειδητοποιεί ότι έχει και μια ιδιαίτερα «καυτή» φύση, που της επιτρέπει να εκτοξεύει φωτιές απ’τα ακροδάχτυλά της. Αντιθέτως, ο Gar (Beast Boy) γνωρίζει τα πάντα και για το παρελθόν του αλλά και την χρήση των εντυπωσιακών δυνάμεών του. Έχει την ικανότητα να κάνει shapeshift σε οποιοδήποτε πλάσμα του ζωικού βασιλείου.

Μέσα από τη σειρά βλέπουμε τους ήρωές μας να δένονται, αντιμετωπίζοντας την κοινή τους απειλή αλλά και βελτιώνοντας τις δυνάμεις τους. Δηλαδή γίνονται σιγά, σιγά «Τιτάνες».

First Impression

Πού είναι ο Cyborg; Η βασική πεντάδα μας φαντάζει λειψή, καθώς γίνεται αισθητή η απουσία του τελευταίου ήρωά μας. Ενώ η DC καταφέρνει να παρουσιάσει ένα ζοφερό τοπίο στις ζωές των πρωταγωνιστών μας, αστοχεί σε αρκετά βασικά στοιχεία που ένας τακτικός αναγνώστης των κόμικ ή απλά γνώστης δεν μπορεί να μην παρατηρήσει. Ένιωσα μια διαφορετική «γεύση» ηρώων αλλά ταυτόχρονα ενοχλήθηκα από τη διαφορά ηλικίας μεταξύ των μελών της ομάδας και την εμφανή έλλειψη budget της παραγωγής.

Character

Ο Brenton Thwaites -γνωστός για τους ρόλους του στο Pirates of the Caribbean και το Gods of Egypt- εκπληρώνει υπέροχα το χρέος του έναντι του χαρακτήρα του Dick Grayson παρουσιάζοντας θυμό, δυναμισμό και την μανία του ήρωα να ξεφύγει απο τη σκιά του Batman.

«F*ck Batman»

Σε αντίθεση η Anna Diop -γνωστή για το ρόλο της στη σειρά Quantico- χάνει από δυναμισμό στο ρόλο της ως Kory. Σε αυτό μπορεί να οφείλεται και η αδυναμία της σκηνοθεσίας να παρουσιάσει μία ακριβή απεικόνιση της ηρωίδας Starfire.

Η Teagan Croft, αν και νέα ηθοποιός, ενσωματώνεται τέλεια στον χαρακτήρα της Rachel Roth. Δείχνει ενδιαφέρον για τους συντρόφους της, βιώνει στο έπακρο τον φόβο της έλλειψης ελέγχου των δυνάμεων της και παίζει τέλεια το ρόλο του απόκληρου από την κοινωνία.

Τέλος, ο Ryan Potter -γνωστός για τη φωνή του Hiro στο Big Hero 6- αναμένεται να δείξει τα υποκριτικά ταλέντα του ως Βeast Boy, καθώς, έως τώρα έχει πρωταγωνιστίσει σε 3 επεισόδια. Παρόλα αυτά, δείχνει πολλά υποσχόμενος αφού ο χαρακτήρας του στη σείρα θυμίζει αφάνταστα τον χαρακτήρα του Beast Boy στα κόμικ.

Concluding

H DC φάνηκε πως φοβήθηκε να ρίξει χρήμα στην παραγωγή. Το concept σειράς είναι κλασικό και ωραίο, προστίθεται η όμορφη σκοτεινή αύρα και βλέπουμε μια άλλη οπτική γωνία της έννοιας “σούπερ ήρωας”. Λογικά, θα δούμε μία σχετικά «αδύναμη» πρώτη σεζόν με στόχο την προσέλκυση ενδιαφέροντος και μετέπειτα την χρήση ενός πιο κατάλληλου budget για μία τέτοια σειρά. Είναι μια σειρά που προτείνω σε κάθε λάτρη superhero ταινιών/σειρών με έναν αρκετά μεγάλο ενδοιασμό για την εξέλιξη της.

Βαθμολογία : 5/10 Cyborgs


0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *