fbpx
CURRENT OBSESSIONS

Στο The Good Seed θα βρεις ό,τι χρειάζεσαι για να κάνεις μία στροφή προς έναν zero waste τρόπο ζωής

Ο δρόμος προς μία πιο βιώσιμη και οικολογική καθημερινότητα ξεκινά πάντοτε από τις μικρές, βασικές αλλαγές. Τα αντικείμενα που χρησιμοποιείς στην καθημερινότητά σου είναι από τα πρώτα που μπορείς να αντικαταστήσεις με αντίστοιχα οικολογικά. Για να πάρεις περισσότερες ιδέες για τις εναλλακτικές που προσφέρονται, σου παρουσιάζουμε το the good seed. Πρόκειται για ένα ελληνικό e-shop με προϊόντα καθημερινής χρήσης από βιώσιμα υλικά και με μικρότερο αντίκτυπο στο περιβάλλον. Με λίγα λόγια, προϊόντα που θα σε βοηθήσουν να αντικαταστήσεις όλα τα αντικείμενα μιας χρήσης – και όχι μόνο.

H ιδέα πίσω από το the good seed

Η ιδέα για το site προέκυψε την άνοιξη του 2020 και τον Ιούλιο του ίδιου έτους “ο σπόρος φύτρωσε“. Έκτοτε, μας προσφέρει μία μεγάλη ποικιλία αντικειμένων καθημερινής χρήσης. Η ασχολία των ανθρώπων του the good seed, όμως, με τα προϊόντα που μειώνουν την χρήση πλαστικού ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια. Το όνομα ταιριάζει υπέροχα στην ιδέα και την φιλοσοφία των ανθρώπων πίσω από αυτή. Όπως μας εξηγούν οι δημιουργοί του, στόχος τους είναι:

Να λειτουργήσουμε εμείς ως ένας παράγοντας αλλαγής που θα φυτεύσει τον καλό σπόρο και θα συμβάλει στην εδραίωση της zero waste φιλοσοφίας στην χώρα μας.

the good seed1

Η φιλοσοφία του the good seed περιστρέφεται γύρω από το καλό όλων μας

Η ευαισθησία για το περιβάλλον και η μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος μέσα στους γρήγορους ρυθμούς που ζούμε ήταν η έμπνευση για ατομική και συλλογική προσπάθεια. Έτσι, αυτό το e-shop το έκανε πραγματικότητα με την προώθηση επαναχρησιμοποιούμενων αντικειμένων. Με βάση την λογική του zero waste και την κατεύθυνση προς μια ζωή με λιγότερα απορρίμματα, θα πορευτούμε προς το μέλλον που θέλουμε. Η φιλοσοφία του the good seed αποτελεί έμπνευση και τροφή για σκέψη!

Το τί αγοράζουμε έχει σημασία. Το τί πετάμε στα σκουπίδια έχει σημασία. Αναπόφευκτα, το τί καταλήγει στους ωκεανούς μας, στα ψάρια, στα πιάτα μας, έχει σημασία. Γι’ αυτό και κάθε μικρό βήμα που κάνουμε προς την κατεύθυνση του zero waste, είναι σημαντικό και έχει αξία. Εμείς προσπαθούμε να προσφέρουμε στον καταναλωτή προϊόντα που είναι απαλλαγμένα από περιττές συσκευασίες και που θα τον βοηθήσουν να επαναχρησιμοποιήσει αντικείμενα και να μειώσει τον όγκο προϊόντων που αγοράζει και των απορριμμάτων που πετάει. Για το καλό όλων μας.”

the good seed (2)

Εδώ θα βρεις οικολογικές εναλλακτικές για τα προϊόντα ευρείας χρήσης

Στο e-shop του the good seed θα βρεις οικολογικά προϊόντα, φιλικά προς το περιβάλλον και κατασκευασμένα με ηθικό τρόπο. Για παράδειγμα, θα βρεις αγαπημένα είδη προσωπικής και στοματικής υγιεινής, όπως της BEN AND ANNΑ, προϊόντα γυναικείας υγιεινής OrganiCup, όμορφα μπουκάλια, κύπελλα και θερμός πολλαπλών χρήσεων, για να βάζεις εκεί το αγαπημένο σου ρόφημα, αλλά και διάφορες βούρτσες από φυσικά και βιοδιασπώμενα υλικά, προκειμένου να αντικαταστήσεις τα πλαστικά προϊόντα καθαρισμού, όπως πανιά, σφουγγάρια και βετέξ. Επίσης, θα βρεις οικολογικά καθαριστικά και απορρυπαντικά, όπως και το αυγό πλυντηρίου ECOEGG! Φυσικά, δε λείπουν και τα καλλυντικά ή τα είδη υγιεινής, όπως τα σαπούνια, οι οδοντόκρεμες, τα έλαια και τα βούτυρα για το σώμα και τα μαλλιά, τα αποσμητικά και τα lip balms. Όλα τους είναι φτιαγμένα από τα καλύτερα και πιο αγνά υλικά και σε συσκευασίες χωρίς πλαστικό.

the good seed (3)

Υπάρχουν άραγε ελληνικές πρωτοβουλίες για την προώθηση ενός βιώσιμου τρόπου ζωής;

Οι άνθρωποι πίσω από το the good seed έχουν εντοπίσει τέτοιου είδους πρωτοβουλίες και τις στηρίζουν με κάθε τρόπο. Αρκετά διαδεδομένη είναι η παραγωγή προϊόντων στοματικής υγιεινής από φυσικά υλικά, όπως οδοντόβουρτσες από μπαμπού και ατσάλι, οι οποίες, εκτός από οικολογικές, είναι και καλαίσθητες. Υπάρχουν και οι παραγωγοί που προτιμούν να χρησιμοποιούν επαναχρησιμοποιούμενα και ανακυκλώσιμα υλικά για την συσκευασία των προϊόντων. Επιπλέον, η παραγωγή επαναχρησιμοποιούμενων προϊόντων γυναικείας υγιεινής, όπως σερβιέτες και σερβιετάκια από βιολογικό βαμβάκι, είναι μια βιώσιμη και οικολογική λύση, πρωτοβουλία μιας κοπέλας από την Θεσσαλονίκη. 

Κάνε κι εσύ το βήμα προς μία zero waste ζωή: Buy less. Buy better. Buy once.

Η αλλαγή θα έρθει μόνο με μικρά βήματα από τον καθένα μας. Το the good seed γνωρίζει την αξία μικρών πράξεων για την ενίσχυση της περιβαλλοντικής συνείδησης. Γι’ αυτό προσπαθεί να σου προσφέρει οικονομικά προϊόντα που θα σε ωθήσουν να υιοθετήσεις κι εσύ έναν zero waste τρόπο ζωής.

Η διαχείριση των  απορριμμάτων και ο τρόπος χρήσης των προϊόντων είναι το κλειδί για μια αρχή στο zero waste lifestyle. Το the good seed έχει υιοθετήσει συμπεριφορές που θα σε βοηθήσουν. Για παράδειγμα, φροντίζει να μην χρησιμοποιεί πλαστικό, επιλέγει επαναχρησιμοποιούμενα υλικά και όσο το δυνατόν λιγότερα συσκευασμένα προϊόντα και φυσικά να ανακυκλώνει σωστά διαχωρίζοντας τα απορρίμματα και χρησιμοποιώντας κάδο κομποστοποίησης!

the good seed (4)

Τι νέο να περιμένεις από το the good seed;

Το e-shop δεν εφησυχάζεται ποτέ και ετοιμάζει διαρκώς νέα πράγματα. Υπάρχουν ακόμη πολλές κατηγορίες προϊόντων καθημερινής χρήσης που πρέπει και μπορούν να γίνουν πιο βιώσιμες. Για παράδειγμα, οι πάνες μωρών που μπορούν να αντικατασταθούν από  πλενόμενες πάνες πολλαπλών χρήσεων. Αντίστοιχα, και τα πλενόμενα ρολά πετσέτας (unpaper towels) μπορούν να αντικαταστήσουν το κλασικό χαρτί κουζίνας.

Ανακάλυψε περισσότερες πληροφορίες και προϊόντα στο e-shop του the good seed. Έτσι, θα μπορέσεις κι εσύ αντικαταστήσεις όλα αυτά τα καθημερινά αντικείμενα που χρησιμοποιείς και επιβαρύνουν το περιβάλλον και σταδιακά να γνωρίσεις έναν zero waste κόσμο.

Βρες το the good seed:
E-shop | Instagram | Facebook

16

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *