fbpx
TFC PICKS

The Bohemian Athenian: To online store με τα αντικείμενα που θα γεμίσουν το σπίτι και τη ζωή σου χρώμα και χαμόγελα

Δεν έχουν περάσει πολλοί μήνες από την πρώτη εμφάνιση του The Bohemian Athenian, ενός online store που μας εντυπωσίασε από την αρχή με τα ιδιαίτερα, χρωματιστά και μοναδικά του αντικείμενα. Σήμερα, γνωρίζουμε την Έλενα, η οποία βρίσκεται πίσω από το The Bohemian Athenian και μας αφηγείται όλη την πορεία του, από τις πρώτες κιόλας σκέψεις μέχρι την εξέλιξή του έως σήμερα.

Το ξεκίνημα του The Bohemian Athenian

«Το The Bohemian Athenian ξεκίνησε δειλά-δειλά το περασμένο φθινόπωρο, αρχικά ως side-project. Στην πραγματικότητα, ήθελα να δω αν υπάρχουν και άλλοι άνθρωποι εκεί έξω με μία αισθητική παρόμοια με τη δική μου, όχι μόνο ως προς το design, αλλά και ως προς το τι επικοινωνούμε μέσα από τις επιλογές μας. 

Ξεκίνησα επιλέγοντας πράγματα που θα έβαζα η ίδια στην καθημερινότητα και τη ζωή μου. Αυτή ήταν -και είναι, δηλαδή- εξαρχής η βάση πάνω στην οποία επιλέγω οτιδήποτε για το The Bohemian Athenian».

Η έμπνευση πίσω από το όνομα του The Bohemian Athenian

Για την Έλενα, το όνομα αυτό υπήρχε στο πίσω μέρος του μυαλού της για αρκετά χρόνια.

«Το The Bohemian Athenian ως όνομα ήταν κάτι που είχα στο μυαλό μου για περισσότερο από μία δεκαετία. Νομίζω ότι τότε είχα στο μυαλό μου περισσότερο κάποιο blog με το συγκεκριμένο όνομα, όπου θα έγραφα για αγαπημένα αθηναϊκά σπίτια με τα μωσαϊκά τους κ.λπ., αλλά δεν βρήκα ποτέ τον χρόνο να το δοκιμάσω. Καλύτερα, όμως, γιατί όταν μας ήρθε η ιδέα για το συγκεκριμένο εγχείρημα, ο συνδυασμός του online store με αυτό το brand name, ήταν ακριβώς αυτό που θέλαμε».

Γενικά, θεωρώ πως το The Bohemian Athenian είναι κάτι το δυναμικό, κάτι που θα διατηρήσει μεν τις βασικές αρχές του, αλλά θα συνεχίσει να εξελίσσεται μαζί με εμένα.

Το curation στο The Bohemian Athenian

«Αυτά που διαλέγουμε για το ΤΒΑ ειναι διαφορετικά μεταξύ τους. Ωστόσο, συχνά μοιράζονται αρκετά κοινά, όπως το να είναι χειροποίητα ή να έχουν δημιουργηθεί με γνώμονα τη βιωσιμότητα. Μου αρέσει που μπορώ να βάλω ένα συγκεκριμένο όνομα πίσω από κάθε δημιουργία που έρχεται στο The Bohemian Athenian, είτε πρόκειται για μία μικρή επιχείρηση στο Παρίσι, είτε για έναν νέο σχεδιαστή από την Ελλάδα. Πάνω απ’όλα, πρόκειται για αντικείμενα που μου προκαλούν κάποιο ευχάριστο συναίσθημα».

Ταιριάζοντας ανθρώπους με αντικείμενα – Μία εναλλακτική προσέγγιση στην έννοια του δώρου

«Το να ανακαλύπτεις νέες δημιουργίες είναι μία πολύ όμορφη διαδικασία. Σε αυτή την αναζήτηση μου, όμως, σύντομα παρατήρησα ότι πολλές φορές έβλεπα κάτι που ίσως να μην είναι ακριβώς της δικής μου αισθητικής, “αλλά σίγουρα θα αρέσει σε εκείνη τη φίλη ή εκείνον τον συνάδελφο κ.ο.κ.”. Είναι πρακτικά ένα “ταίριασμα”, ένα “πάντρεμα”, που θέλω να κάνω ανάμεσα σε αντικείμενα και ανθρώπους που γνωρίζω. Αυτό θέλω και για τον κόσμο: να μπορεί να βρίσκει σε ένα μέρος πράγματα που να κάνουν κάποιον αγαπημένο τους να χαμογελάσει και όχι απλά κάτι που θα τους “βγάλει από την υποχρέωση”».

Στο The Bohemian Athenian θα βρεις αντικείμενα που δεν ταιριάζουν απαραίτητα μεταξύ τους, αλλά όλα μαζί δημιουργούν μία ατμόσφαιρα χαράς και ζωντάνιας

Όπως μας αναφέρει και η Έλενα:

«Νομίζω ότι πάντα τα πράγματα που αγοράζουμε εξυπηρετούν διαφορετικά μας θέλω κάθε φορά. Μπορεί να πήρες κάτι γιατί ήταν από βιώσιμα υλικά, κάτι άλλο επειδή ήταν χειροποίητο και κάτι τρίτο επειδή το design του ήταν απλά πάρα πολύ όμορφο. Όλα αυτά θα είναι διαφορετικά μεταξύ τους, ωστόσο αυτό δημιουργεί ένα -συνειδητά ή ασυνείδητα- eclectic decor στη ζωή μας.

Oι άνθρωποι που αγαπούν τα ίδια πράγματα με εμένα μπορεί να ζουν σε άλλη πόλη ή άλλη χώρα, να ακούν άλλες μουσικές, να κάνουν διαφορετικά επαγγέλματα. Αλλά σίγουρα αφουγκράζονται όσα συμβαίνουν γύρω τους, τους ενδιαφέρει η αισθητική τους να είναι πάνω απ’όλα αυθεντική και όχι απλησίαστη».

Οι άνθρωποι αυτοί στην καθημερινότητά τους, συνδυάζουν κάθε μέρα διαφορετικά μεταξύ τους πράγματα, όπως εγώ προσπαθούσα στο σπίτι μου να συνδυάσω τα παστέλ κεραμικά μου βάζα δίπλα στις ηλεκτρικές κιθάρες του συντρόφου μου και τα βιβλία για τους Metallica.

Τα πλάνα για το μέλλον

«Σήμερα, βλέποντας πως ο κόσμος αγκαλιάζει το The Bohemian Athenian, έχω αρχίσει να εμπιστεύομαι ολοένα και περισσότερο την κρίση μου για τα επόμενα βήματα. Μακάρι στο μέλλον να φιλοξενήσουμε και άλλες κατηγορίες, αλλά αυτό που μας νοιάζει πραγματικά είναι οτιδήποτε κι αν επιλέξει κάποιος από το The Bohemian Athenian να φέρνει φως και ομορφιά στη ζωή του ή σε αυτούς με τους οποίους τα μοιράζεται. Γενικά, ας μοιραζόμαστε».

Ανακάλυψε το The Bohemian Athenian
Online Store | Facebook | Instagram

 

 

1

Leave a Reply

Your email address will not be published.