fbpx
Music

Οι Tendts είναι η απόδειξη πως η Θεσσαλονίκη ξέρει από ηλεκτρονική μουσική

Το TFC Magazine λατρεύει τη μουσική και άλλο τόσο λατρεύει να ανακαλύπτει νέους και φρέσκους δημιουργούς. Σήμερα, λοιπόν, σας συστήνουμε τους Tendts.

Το duo από τη Θεσσαλονίκη συνεργάζεται πλέον με τον Ηλία Σμήλιο. Ναι, αυτό το υπερταλαντούχο παιδί από τους Mary’s flower Superhead. Τι συμβαίνει λοιπόν όταν συναντώνται οι δυνάμεις τριών ταλαντούχων καλλιτεχνών;

Πότε ξεκινήσατε να γράφετε μουσική υπό αυτή την ονομασία;

Ξεκινήσαμε να γράφουμε το 2011 με το όνομα Tendts, ενώ ένα χρόνο αργότερα βγήκε το πρώτο μας LP, με πιο downtempo ήχο. Ο λόγος που αρχίσαμε το συγκεκριμένο project ήταν επειδή επιζητούσαμε έναν πιο οργανικό ήχο.

Πώς προέκυψε η ονομασία του duo σας;

Χα! Είναι αρκετά ενδιαφέρουσα αυτή η ιστορία. Τη στιγμή που γράφαμε μουσική, απλά είδαμε απέναντι μια τέντα της μητέρας μας και χαζεύοντάς την, παρατηρήσαμε ότι ταιριάζει πολύ με τον αγγλικό όρο tend (=τείνω να, επαναπροσδιορίζω). Έτσι και μας βγήκε, εντελώς αυθόρμητα!

Από που προέρχεται η έμπνευσή σας;

Από ψυχεδέλειες αμερικανιές μέχρι και αφρικάνικους ήχους. Παράγουμε τελείως tribal και ψυχεδελικό ήχο αλλά σε μια ηλεκτρονική μορφή. Οτιδήποτε έχει κρουστό και groove ήχο, αποτελεί άμεση έμπνευσή μας.

Είσαστε τρία πλέον τα μέλη βέβαια. Πως προέκυψε αυτό;

Πριν από περίπου 5 χρόνια γνωριστήκαμε με τον Ηλία και αφορμή υπήρξε το μιξάρισμα ενός από τα τραγούδια του band του, το Losing Paths. Η χημεία μεταξύ μας είναι πάρα πολύ δυνατή, οπότε και αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε κάτι μαγικό όλοι μαζί. Φυσικά αφορμή υπήρξε και η συνεργασία μας για ένα γαλλικό κανάλι στα πλαίσια του Reworks 2018, όπου και ο Ηλίας απογείωσε ένα από τα κομμάτια μας.

Θα ετοιμάσετε κάποιο LP;

Επειδή από τις πρόβες διακρίνουμε αυτή τη χημεία, ναι.

Σας έχει βοηθήσει το διαδίκτυο στο να εξοικειωθεί το κοινό με τη μουσική σας;

Σίγουρα, ναι. Το διαδίκτυο αποτελεί έναν μεγάλο ωκεανό που πετάει μέσα ψάρια. Είναι ένα απίστευτο μέσο και σου δίνεται άμεσα και γρήγορα η δυνατότητα να κυκλοφορήσεις οποιοδήποτε κομμάτι θέλεις χωρίς χρέωση και καμία ευθύνη.

Αυτό είναι μοναδικό! Ωστόσο, όλο αυτό έχει κάποια μειονεκτήματα. Με την έννοια, ότι όλοι οι άνθρωποι ασχολούνται με μουσική και τέχνη εν γένει, αυτό σε κάποια φάση χαώνεται. Έτσι ο τρόπος με τον οποίο γίνεται η διαλογή για να έρθουν κάποια πράγματα στην επιφάνεια, είναι πολύπλοκος, περίεργος και τυχαίος κάποιες φορές.

Ποια είναι η άποψή σας για τη μουσική βιομηχανία στην Ελλάδα;

Στην Ελλάδα δεν υπάρχει μουσική βιομηχανία. Είναι ένα σύστημα που δεν λειτουργεί αξιοκρατικά και δεν μπορεί να υφίσταται αξιοκρατία σ’ έναν τέτοιο χώρο. Το θέμα έγγυται στο γεγονός ότι η μουσική βιομηχανία έχει φτάσει στο peek της. Πλέον όλα γίνονται πάνω στο βωμό του χρήματος. Κάθε μπάντα αποτελεί και μια επιχείρηση για τις δισκογραφικές εταιρίες.


Εάν δεν έχεις ακούσει ακόμα τους Tendts live, σου έχουμε μία έκπληξη. Θα βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη, στο La Dose, την Κυριακή 24 Νοεμβρίου με ένα DJ set που σίγουρα θα αγαπήσεις!

Event

Οι Tendts είναι η απόδειξη πως η Θεσσαλονίκη ξέρει από ηλεκτρονική μουσική

Μπορείτε να ακολουθήσετε τους Tendts σε Facebook, Soundcloud και Spotify

Φωτογραφίες: Ορφέας Χωρινόπουλος
1
Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *