fbpx
AbroadTravel

Μια γρήγορη βόλτα στην πανέμορφη Φλωρεντία

 Η Φλωρεντία είναι μια από τις ωραιότερες πόλεις της Ευρώπης. Βρίσκεται στην Ιταλία και είναι η πρωτεύουσα της Τοσκάνης. Οι αρχιτεκτονικοί θησαυροί της πόλης βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής ο ένας από τον άλλο, κάτι που διευκολύνει αρκετά τους επισκέπτες στην πόλη.

Μέσα από αυτό το άρθρο θα κάνουμε μαζί  το ταξίδι μέχρι τη Φλωρεντία  και θα προσπαθήσω να σας  πείσω να ταξιδέψετε και εσείς σε αυτό τον αρχιτεκτονικό παράδεισο.

Υπάρχουν αρκετοί τρόποι να επισκεφθεί κάνεις την πόλη, καθώς δεν υπάρχει απευθείας πτήση από καμία πόλη της Ελλάδας. Δύο από αυτούς είναι οι πιο διαδεδομένοι. Ο ένας είναι να κλείσετε ένα εισιτήριο για Ρώμη, και από εκεί  να πάρετε το τρένο για τη Φλωρεντία το οποίο κάνει 1 ώρα και 35 λεπτά. Ο δεύτερος τρόπος, είναι να νοικιάσετε αυτοκίνητο  από τη Μπολόνια, όπου χρειάζεστε την ιδία περίπου ώρα. Θα σας πρότεινα τον πρώτο τρόπο, μιάς και εγώ στην πρώτη μου επίσκεψη στην πόλη, χωρίς να γνωρίζω  βρέθηκα με αυτοκίνητο στην πιο αυστηρή χωρά της Ευρώπης, σε θέμα κυκλοφορίας και στάθμευσης.

Καθώς προσγειωνόμαστε στη Φλωρεντία

Βγαίνοντας  λοιπόν από τον σταθμό των τρένων Santa Maria Novella, και κοιτώντας ψηλά, πίσω από τις κόκκινες σκεπές της πόλης, θα δείτε  τον περίφημο καθεδρικό ναό (Duomo) Santa Maria del Fiore, με τον επιβλητικό τρούλο. Όσο περισσότερο πλησιάζετε τόσο μεγαλύτερος είναι και ο θαυμασμός για αυτό το αξιοθέατο. Για να μπείτε στο εσωτερικό, η γνώμη μου είναι είτε να κλείσετε μέσω διαδικτύου ένα εισιτήριο, είτε να πατέ πολύ πρωί για να αποφύγετε τις μεγάλες ουρές που σχηματίζονται.

Περπατώντας νοτιότερα, θα συναντήσετε την Plazza della Signoria, το κέντρο της πόλης. Εκεί μπορείτε να απολαύσετε μια ζεστή σοκολάτα  από τους καλύτερους, καθώς εκεί βρίσκεται το καφέ «Rivoire» το όποιο ειδικεύεται στο ρόφημα σοκολάτας με εμπειρία από το 1872. Λίγο πιο κάτω συναντάμε το παλιό ανάκτορο της πόλης το Palazzo Vecchio το όποιο σήμερα στεγάζει το Δημαρχείο της πόλης. Μπροστά από το κτίριο βρίσκεται το αντίγραφο του «Δαβίδ» του Μιχαήλ Αγγέλου και το σύμπλεγμα «η κραυγή του Ποσειδώνα».

Το ταξίδι στην Φλωρεντία δεν σταματά εδώ

Στη συνέχεια κατευθυνόμαστε πιο δυτικά για να φτάσουμε στο ομορφότερο αξιοθέατο της πόλης, το Ponte Vecchio. Μια από τις πιο διάσημες γέφυρες στον κόσμο, όπου πάνω της  στεγάζονται  καταστήματα  με ειδή λαϊκής τέχνης, ενώ κάτω από την γέφυρα περνάει ο πόταμος «Άρνο» ή  αλλιώς «Χρυσός ποταμός». Ο μεγάλος  αριθμός τουριστών που καταφθάνουν καθημερινά στο Ponte Vecchio,μας αποκαλύπτει γιατί είναι το διασημότερο αξιοθέατο της Φλωρεντίας.

Για το τέλος αφήσαμε την Plazzale  Michelangelo, το καλύτερο μέρος για μία πανοραμική θεά όλης της πόλης. Για να φτάσετε εκεί θα χρειαστεί να πάρετε το λεωφορείο από το κέντρο της πόλης ή ακόμα και ένα ταξί. Η εκπληκτική θεά θα ανταμείψει τις οποίες δυσκολίες συναντήσετε.  Εκεί υπάρχουν εστιατόρια, για να μπορέσετε να απολαύσετε  με την ησυχία  σας την εκπληκτική θέα.

Πέρα όμως από το ιστορικό της κέντρο, η Φλωρεντία είναι γνωστή και για τη νυχτερινή της  ζωή. Όπως σε όλες τις ευρωπαϊκές πόλης (εκτός από την Ελλάδα ) περιορίζεται σε 2-3 ημέρες την εβδομάδα, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή. Εμείς είχαμε την τύχη να βρισκόμαστε, λοιπόν, Παρασκευή βράδυ στην πόλη, και  φυσικά  εντυπωσιαστήκαμε. Πάρα πολλοί φοιτητές βγαίνουν από νωρίς και ξεχύνονται στους δρόμους της πόλης,  με στέκια τις πλατείες, και συγκεκριμένα την Plazza Strozzi  όπου εκεί στεγάζονται και τα μεγαλύτερα Club της πόλης (το συνιστώ ανεπιφύλακτα).

Και κάπου εδώ το ταξίδι μας στη Φλωρεντία τελειώνει. Η Φλωρεντία για πολλούς όπως και για μένα είναι η ωραιότερη πόλη της Ιταλίας και πιστεύω ότι ο καθένας μας θα πρέπει να την επισκεφτεί, τουλάχιστον μία φορά στη ζωή του. Ελπίζω μέσα από αυτό το άρθρο να κίνησα το ενδιαφέρον σας και να κάνετε αυτό το ταξίδι!

Συντάκτης : Λιάπης Άρης

0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *