fbpx
#ΜΕΝΟΥΜΕΣΠΙΤΙCinemaTFCinema

Ταινιοθήκη Καραντίνας vol.34: 21 Jump Street

Διαθέτοντας μια δροσερή νότα, που σε καμία περίπτωση δεν είχε η σειρά της οποίας αποτελεί remake, το 21 Jump Street ήρθε στην χώρα μας Πρωτομαγιά του 2012. Οι Τζόνα Χιλ και Τσάνινγκ Τέιτουμ υποδύονται δύο αστυνομικούς σε μια όχι και τόσο συνηθισμένη αποστολή. Μπορούμε να πούμε άνετα ότι είναι ένα από τα καλύτερα κωμικά δίδυμα της δεκαετίας. Μια ταινία που ίσως το παρακάνει σε κάποια σημεία με το απλοϊκό της χιούμορ, αλλά παραμένει διασκεδαστική και προσφέρει αρκετό γέλιο.

Δύο νέοι αστυνομικοί αδυνατούν να συλλάβουν κάποιους εγκληματίες και ως τιμωρία τους ανατίθεται μια ιδιαίτερη μυστική αποστολή. Θα πρέπει να βρουν ποιος διακινεί ναρκωτικά σε ένα λύκειο της Καλιφόρνια. Χάρις στο νεανικό παρουσιαστικό τους θα υποδυθούν τους μαθητές στο σχολείο. Έτσι θα προσπαθήσουν να τρυπώσουν στα κυκλώματα και να βρουν τους dealers και τον προμηθευτή. Ωστόσο οι εμπειρίες της εποχής που οι ίδιοι ήταν στο λύκειο, θα επηρεάσουν την αποστολή, αλλά και τη φιλία τους.

Βλέποντας για πρώτη φορά το 21 Jump Street, περιμέναμε αρκετά ανόητο και εφηβικό χιούμορ

Κατά μία έννοια πέσαμε μέσα. Ωστόσο, σε αντίθεση με πολλές άλλες ταινίες του είδους, με ένα περίεργο τρόπο, ένα μεγάλο κομμάτι αυτού του χιούμορ λειτουργεί σωστά. Το σενάριο έχει τα στοιχεία μιας κλασικής κωμικής αστυνομικής περιπέτειας με τα ανάλογα twists, τις σκηνές δράσης και τις γκάφες. Κάπου εκεί, όμως, εισχωρεί και το ενδιαφέρον bromance των δύο πρωταγωνιστών και οι δυσκολίες της επιστροφής σε ένα λύκειο που έχει αλλάξει ριζικά από το λύκειο της εποχής τους. Αυτά είναι δύο από τα πιο φρέσκα στοιχεία που προσφέρει στο κοινό της μια κωμωδία που δεν επαναπαύεται και εξελίσσεται λεπτό με το λεπτό.

Ο Τζόνα Χιλ τα καταφέρνει και εδώ περίφημα. Αυτό που προκαλεί έκπληξη είναι ότι και ο Τσάνινγκ Τέιτουμ είναι αξιοπρεπέστατος. Οι δυο τους αποτελούν ένα άκρως διασκεδαστικό κωμικό ζευγάρι. Σίγουρα σε κάποια σημεία, το 21 Jump Street το παρακάνει με τις σκηνές στους αυτοκινητόδρομους. Κάτι, όμως, έπρεπε να δικιολογήσει και τη δράση στην ταινία. Ωστόσο, η επιτυχημένη προσπάθεια της ένταξης του χιούμορ στις σκηνές αυτές σε κάνει να ξεπερνάς τα σφάλματα. Η σεκάνς με τις επερχόμενες εκρήξεις που τελικά δεν έρχονται ποτέ είναι ένα από τα πιο ξεκαρδιστικά highlights. Ενδιαφέρουσα αποδεικνύεται και η ερμηνεία του Ice Cube ως αρχηγού της αποστολής, ο οποίος πετάει την μια πετυχημένη ατάκα μετά την άλλη.

Το 21 Jump Street είναι μια αρκετά διασκεδαστική επιλογή για όσους θέλουν να περάσουν ένα ξέγνοιαστό βράδυ Παρασκευής. Μπορείτε να δείτε μαζί και το σίκουελ, ένα από τα λίγα επιτυχημένα σίκουελ κωμωδιών που βγήκαν ποτέ. Όσοι όμως δεν μπορούν να αντέξουν το συγκεκριμένο είδος ταινιών καλύτερα να μείνουν μακριά.

This image has an empty alt attribute; its file name is tfc-gif.gif
1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *