Τι μπορούμε να πούμε για το Toy Story; Είκοσι πέντε χρόνια πέρασαν από τη στιγμή που το κοινό της Ελλάδας ήρθε σε πρώτη επαφή με τα παιχνίδια που έμελλαν να το συντροφεύουν για πολλά χρόνια στο μέλλον. Πέρυσι το καλοκαίρι είδαμε το Toy Story 4 και σας το προτείναμε με μια ενθουσιώδη κριτική. Σήμερα όμως θα σας πάμε πίσω, στο δωμάτιο του Άντι, εκεί που άρχισαν όλα.
Ο καουμπόης Γούντι είναι το αγαπημένο παιχνίδι του μικρού Άντι και μαζί με τα υπόλοιπα παιχνίδια έχουν ως μοναδικό μέλημα τη διασκέδαση του. Όταν όμως ο Άντι φέρνει στο δωμάτιο τον Μπαζ, έναν ολοκαίνουριο αστροναύτη, θα δημιουργηθεί αντιζηλία ανάμεσα σε αυτόν και τον Γούντι για το ποιος έχει τη μεγαλύτερη θέση στη καρδιά του Άντι.
Ο σκηνοθέτης της ταινίας, Τζον Λάσιτερ, ο οποίος συνέβαλε και στο σενάριο της, είναι υπέυθυνος και για άλλα πρότζεκτ της Pixar όπως το Cars και το A Bug’s Life. Ήταν όμως το Toy Story που έθεσε τις βάσεις για όλα τα υπόλοιπα. Όχι μόνι γι’ αυτά που έφτιαξε ο Λάσιτερ, αλλά για όλα. Χωρίς το Toy Story δεν θα υπήρχε Up. Δεν θα υπήρχαν o Νέμο και οι Απίθανοι αλλά ούτε και ο αξιολάτρευτος Γουόλυ. Το Toy Story άλλαξε για πάντα το animation στο σινεμά καθώς ήταν η πρώτη ταινία εξολοκλήρου φτιαγμένη στον υπολογιστή.
Πέραν όμως από το άρτιο τεχνικό του κομμάτι, το Toy Story παραμένει μια από τις πιο όμορφες ιστορίες που έχουμε δει ποτέ στο σινεμά
Κρύβει μέσα του την αθωότητα της παιδικής ηλικίας και την αγάπη για το παιχνίδι κάθε είδους. Εξαίσιο του χιούμορ του αλλά και περιπέτεια όταν αυτή αρχίζει. Η μουσική του Ράντι Νιούμαν έχει περάσει στην ιστορία, με τον Τζίμη Πανούση στην ελληνική εκδοχή των κομματιών να μας κάνει να σιγοτραγουδάμε “εγώ κι εσυ μαζί” μέχρι και σήμερα.
Μπορεί να έχουμε χάσει τις μέρες αλλά σήμερα είναι Κυριακή. Παραδοσιακά, μέρα για την οικογένεια. Μαζευτείτε λοιπόν και βάλτε να δείτε όλοι μαζί το Toy Story. Αν δεν σας φτάνει το ένα, μπορείτε να κάνετε και μαραθώνιο. Ίσως να είναι ο πιο ευχάριστος που θα κάνετε ποτέ. Πάντως εμείς αυτό θα κάνουμε σήμερα.
1