fbpx
EventsFestivals

Symmetric: Μια άλλη διάσταση της Ηλεκτρονικής Μουσικής

Συντάκτριες: Αγγελική Τσολακίδου/ Έφη Σταυρίδου

Φωτογράφος: Γιώργος Μάτζαρης

Ο Γιώργος Παπαδόπουλος ή κατά τον κόσμο Symmetric, ανήκει στην νέα γενιά Dj της techno και ηλεκτρονικής σκηνής. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ηράκλειο της Κρήτης όταν το 2008 αποφάσισε να φύγει για σπουδές στην Ιταλία. Αν και η μεγάλη του αγάπη είναι η μουσική, η ιστορία του ξεκινάει παλιότερα, από το Πολυτεχνείο της Ρώμης, όπου σπούδαζε Πολεοδομία. Ενώ ο μύθος θέλει τους Dj της techno μουσικής να είναι κάπως “σκοτεινά παιδιά”, o Symmetric  έρχεται και ανατρέπει αυτό τον μύθο. Εμείς γνωρίσαμε έναν άνθρωπο με πολύ θετικό vibe, ενέργεια και φυσικά αγάπη και γνώση για το αντικείμενο του.

O Symmetric πιστεύει πως η μουσική είναι ένας ζωντανός οργανισμός που συνεχώς εξελίσσεται και μαζί του εξελίσσονται και οι ήχοι του. Από μικρός είχε ποικίλα ακούσματα και δεν περιοριζόταν σε ένα είδος μουσικής ώσπου το 2004 ήρθε να τον εντυπωσιάσει η ηλεκτρονική μουσική. Στη Ρώμη, παράλληλα με τις σπουδές, του έπαιζε σε διάφορα μαγαζιά της πόλης και κινούταν κυρίως σε house προς techno ήχους. Εκεί ήταν που μπήκε η ιδέα για σπουδές πάνω στην μουσική, παραγωγή και τεχνολογία, με τα οποία ασχολήθηκε και αργότερα. Οι σπουδές του ήταν αυτές που τελικά τον βοήθησαν να καθιερώσει και το brand του ως “Symmetric” διότι η συμμετρία ήταν κάτι που του κέντρισε το ενδιαφέρον στην αρχιτεκτονική.

Η βάση του τα τελευταία χρόνια είναι η Θεσσαλονίκη όπου ανασυντάσσει τον ήχο του. Κρατάει μερικά σκοτεινά στοιχεία και πάνω σε αυτά χτίζει τις νέες του παραγωγές. Το τελευταίο του project ονομάζεται “Dimensions” και μετράει ήδη ένα χρόνο επιτυχίας. Το συγκεκριμένο project πλαισιώνεται από ακόμα δύο συνεργάτες του τον Sera J. και τον George Kampas. Στόχος τους ήταν το πάρτι να αποκτήσει διαστάσεις, προσφέροντας στον κόσμο κάτι παραπάνω από αυτό που θα περίμεναν. Αυτή η ”οικειότητα” που θα νιώσεις με τους ήχους τους σε συνδυασμό με την αίσθηση ”feels like home” θα τη συναντήσεις στο Tokyo, όπου και εμφανίζονται.

Είναι σίγουρο πως χρειάζεται πολύ έμπνευση και δημιουργικότητα για να συνθέσεις κάτι αρκετά καινοτόμο στην ηλεκτρονική σκηνή και ο Symmetric το έχει αυτό. Όταν, όμως, τον ρωτήσαμε από πού αντλεί έμπνευση η απάντηση που μας δόθηκε ήταν τόσο απλή όσο και περιεκτική. Τα ταξίδια.

Μου αρέσει να ταξιδεύω, να παρατηρώ τους ανθρώπους. Με εμπνέει για να γράφω νέα μουσική. Τις κινήσεις, τα πρόσωπα αλλά και την αισθητική μιας νέας πόλης που επισκέπτομαι σίγουρα θα τα βρει κάποιος στην αμέσως επόμενη παραγωγή μου!

Αν κάνει κάποιος μια αναδρομή στη μουσική του πορεία, θα καταλάβει πως ενώ αρχικά βάδιζε σε πιο μελωδικά μονοπάτια πλέον κινείται σε πιο σκληρά κομμάτια και προτιμάει την εγκεφαλική techno. Αυτή τη στιγμή είναι στο στούντιο και ετοιμάζει στο κοινό του μια συνεργασία-έκπληξη! Μέχρι, όμως, να αποκαλυφθεί η έκπληξη, μπορείτε να πάρετε μια γεύση αυτή την Πέμπτη στο The Real Rocknrolla. H επιμονή του και η σταδιακή εξέλιξη του τον έχουν οδηγήσει στην καθιέρωση του ονόματος του τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Τα σχέδια του για το μέλλον, είναι πολλά υποσχόμενα και εκτός από την ανυπομονησία του ίδιου, προστίθεται και η δική μας.

4

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *