fbpx
Blog

5 καθημερινές δραστηριότητες που θα σε βοηθήσουν να διώξεις το στρες από τη ζωή σου

Βρισκόμαστε στις αρχές του καλοκαιριού και όλο και κάπου με θάλασσα, ζέστη ή έστω με τζιτζίκια στη διαπασών, σε πετυχαίνω. Σωστά; Ίσως, όμως, και να κάνω λάθος και να βρίσκεσαι στη πόλη με υποχρεώσεις που σε κυνηγάνε από εδώ και από ‘κει. Είτε λοιπόν στο νησί, είτε στην πόλη, το μυστικό είναι να είσαι πάντα ήρεμος και να αντιμετωπίζεις την οποιαδήποτε κατάσταση με ψυχραιμία. Ξέρω, είναι εύκολο να το λες και δύσκολο να το θέτεις σε εφαρμογή και επειδή όλο ακούμε για inspirational quotes και λύση δεν βλέπουμε, εμείς είμαστε εδώ. Σου προτείνουμε ορισμένες λύσεις που σε βοηθούν να μένεις ήρεμος και έτσι να απολαμβάνεις την κάθε σου στιγμή χωρίς στρες.

1. Γυμναστική

Βεβαίως και η γυμναστική είναι η λύση για την αντιμετώπιση του στρες. Δεν σου προτείνω βέβαια «να χτυπιέσαι στο γυμναστήριο» αλλά να διαλέξεις κάτι που να σε χαλαρώνει και παράλληλα να ενδυναμώνει το σώμα σου. Για παράδειγμα, κολύμβηση, χορός, yoga, τρέξιμο στο κοντινό πάρκο της περιοχής σου ή ποδήλατο.

2. Audio Books

Μία λύση προκειμένου να αποβάλεις ή τουλάχιστον να μειώσεις σε κάποιον βαθμό το στρες, είναι τα audio books. Είναι σαν να έχει γυριστεί το βιβλίο σε ταινία. Εσύ αναλαμβάνεις τον ρόλο του σκηνοθέτη και προσθέτεις χρώμα και φαντασία. Ξεκλέβεις χρόνο από την πραγματικότητα, ταξιδεύει το μυαλό σου και εν τέλει χαλαρώνεις.

3. Πλάι στο κύμα

Ακούγοντας τον ήχο των κυμάτων και αγναντεύοντας το μπλε της θάλασσας, παίρνεις μια βαθιά ανάσα και διώχνεις με αυτόν τον τρόπο, κάθε άγχος και βάρος από μέσα σου. Ηρεμείς και εν τέλει σκέφτεσαι πως δεν είναι τόσο τραγικά τα πράγματα και πως πάντα υπάρχει λύση σε κάθε πρόβλημα. Τα λέω καλά;

4. Μουσική

Μην κάθεσαι στο καναπέ, κοιτώντας το ταβάνι και ακούγοντας τον χτύπο του ρολογιού. Σήκω, βάλε μουσική και ξεκίνα να χορεύεις. Ελευθέρωσε το σώμα σου από το στρες και χόρεψε σαν να μην υπάρχει αύριο. Εναλλακτική λύση είναι να φορέσεις τα ακουστικά σου και να χαλαρώσεις ακούγοντας τα αγαπημένα σου μουσικά κομμάτια.

5. Ποιοτικός χρόνος με φίλους

Νιώθεις στρες και έχεις γενικώς αρνητικά vibes; Στείλε αμέσως μήνυμα ή πάρε τηλέφωνο, τους φίλους σου να κανονίσετε να βγείτε, να οργανώσετε μια εκδρομή ή να μαζευτείτε σε σπίτι για επιτραπέζια. Συζήτησε το πρόβλημα και τις σκέψεις σου με την παρέα σου. Αμέσως θα σε βοηθήσει να χαλαρώσεις, να γελάσεις και να χαμογελάσεις και έτσι κάθε σου αρνητική σκέψη θα’ναι παρελθόν.

Η καθημερινότητα έχει τις δυσκολίες και τις απαιτήσεις της. Τίποτα δεν είναι εύκολο. Είναι απόλυτα φυσιολογικό και λογικό, να ξυπνήσεις στραβά, με νεύρα και με άγχος. Αυτή είναι η αλήθεια σου. Το μυστικό όμως είναι να βρίσκεις πάντα κάποια tricks που θα σε βοηθούν να μειώνεις αυτή την αρνητική ενέργεια. Η συμβουλή μου είναι να προσαρμόζεσαι σε κάθε κατάσταση και να προσπαθείς μέχρι εκεί που φτάνουν οι αντοχές και οι δυνάμεις σου. Να απολαμβάνεις κάθε στιγμή. Έτσι παύει να υπάρχει το στρες στη ζωή σου!

20
Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *