fbpx
CinemaCultureTV Series

Στον κόσμο της Ayo Edebiri, εκεί που όλ@ περνάμε υπέροχα

Δεν θα το πιστέψεις, αλλά σήμερα θα μιλήσω για κάτι άλλο εκτός από ταινίες. Εντάξει, δεν θα πάω και πολύ μακριά, θα μιλήσω για σειρές. Και πιο συγκεκριμένα, θα μιλήσω για μια σειρά, ή καλύτερα ΤΗ ΣΕΙΡΑ. Είδα το The Bear και ο κόσμος δεν είναι πια ο ίδιος. Εάν δεν το έχεις ήδη δει, θα το δεχτώ, αλλά έχεις μια βδομάδα προθεσμία και μετά θα σε περιμένω να τα πούμε. Προς το παρόν όχι, δεν θα κάνω καμία περιγραφή της σειράς. Ούτε και του Jeremy Allen White, για τον οποίο ομολογουμένως μπορώ να μιλάω συνέχεια. Θα πω για την πλέον αγαπημένη μου Ayo Edebiri, αυτό το τόσο ξεχωριστό κορίτσι που θέλουμε να γίνει η επόμενη μας κολλητή.

Τη γνωρίσαμε στο The Bear και από τότε η Ayo Edebiri, που το όνομά της στην επίσημη γλώσσα της Νιγηρίας, τη Yoruba, σημαίνει «Χαρά», έχει γίνει μια από τις πιο αγαπημένες μας

Η Sydney του The Bear σε αυτή την ρεαλιστική απεικόνιση του να δουλεύεις σε μια κουζίνα εστιατορίου, είναι η πρόθυμη νεαρή βοηθός του Carmy (JAW) ο οποίος έχει αναλάβει το The Original Beef of Chicagoland, το μαγαζί που του άφησε ο αδερφός του λίγο πριν πεθάνει.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ayo Edebiri (@ayoedebiri)

Το The Bear μπορεί να είναι η πιο πρόσφατη και πετυχημένη δουλειά της Ayo, αλλά το βιογραφικό της δεν είναι αμελητέο. Κωμικός, stand-up comedian, συγγραφέας, παραγωγός και ηθοποιός, η Ayo Edebiri πριν το The Bear χάρισε τη φωνή της στη Missy στην animation σειρά για τα στάδια της εφηβείας, Big MouthΠαράλληλα, στη σειρά Dickinson του Apple TV+ ορισμένα επεισόδια φέρουν τη συγγραφική υπογραφή της. Εκεί μάλιστα της δόθηκε η ευκαιρία να γνωρίσει τον μελλοντικό της συνεργάτη, Christopher Storer, δημιουργό του The Bear.

Ανάμεσα στα τακτικά reviews και ratings στο πολύ ενεργό της Letterboxd, και στο πολύ όμορφα χαοτικό Instagram της που λατρεύουμε να χαζεύουμε, η Ayo Edebiri έχει δημιουργήσει το podcast “Iconography” μαζί με την Olivia Craighead, ένα podcast που υπόσχεται να ανανεώσει τις γνώσεις σου γύρω από την ποπ κουλτούρα.

Μέσα στο 2023, η Ayo έχει συμπρωταγωνιστήσει σε δύο ταινίες, αμερικανικές κωμωδίες της διπλανής πόρτας

Το Bottoms, σε σκηνοθεσία της Emma Seligman είναι μια σατιρική εφηβική κωμωδία γύρω από το σεξ και ακολουθεί δύο κορίτσια στο λύκειο (την Edebiri και την Rachel Sennott) οι οποίες προκειμένου να κερδίσουν την καρδιά των cheerleaders αποφασίζουν να φτιάξουν ένα δικό τους… fight club.

Από την άλλη μεριά, μια φρέσκια αμερικανική κωμωδία του σήμερα, το Theater Camp των Molly Gordon (ναι, είναι η Claire του The Bear) και Nick Lieberman, μια ταινία που ξεκίνησε σαν short film, αλλά έφτασε να κάνει πρεμιέρα στο Sundance Film Festival, βρίσκει το εκκεντρικό προσωπικό ενός υποβαθμισμένου theater camp στα βόρεια της Νέας Υόρκης να πρέπει να συνεργαστεί με τον γιο του ιδρυτή για να κρατήσει το camp ζωντανό.

Είμαι σίγουρη ότι μόλις ξεκίνησε αυτή η περιπέτεια στον κόσμο της Ayo, ειδικά αφού περιμένουμε πως και πως την 3η σεζόν The Bear, και δεν θα πω εδώ τα θέλω μου για αυτή τη σεζόν. Θα πω όμως ότι ελπίζω να μας απασχολεί για πολύ πολύ καιρό ακόμα με όλη τη γλύκα, την ευγένεια, το ταλέντο και τις δημιουργίες της μπροστά και πίσω από την οθόνη.

2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *