fbpx
CURRENT OBSESSIONS

Στην Okie Doggie «μαγειρεύουν» τις λιχουδιές που απολαμβάνουν τα σκυλάκια μας, αλλά κι εμείς

Κάνε εικόνα το εξής: Βγαίνετε για καφέ με την παρέα και τους τετράποδους φίλους σας, πηγαίνετε στο αγαπημένο σας coffee place και μαζί με τον καφέ παίρνετε κι ένα κουτί με λιχουδιές για τα σκυλάκια σας, τα οποία καταλήγετε να τρώτε εσείς. Πώς γίνεται αυτό; Γίνεται, γιατί μόλις έχετε πάρει στα χέρια σας ένα κουτί με τις λιχουδιές και τα μπισκότα της Okie Doggie.

Οι λιχουδιές της Okie Doggie είναι τα μπισκότα νέας γενιάς με κριτήριο την υγιεινή διατροφή και μία πιο street προσέγγιση

O σεφ Βασίλης Χατζόπουλος και ο Δημήτρης Παπαδόπουλος βρίσκονται πίσω από τα μοναδικά treats της Okie Doggie. Η δράση της επιχείρησης ξεκίνησε προς το τέλος του 2019 και η άφιξη του Covid-19 και των διαδοχικών lockdown ήταν αυτή που έδωσε την ευκαιρία στην ομάδα να πειραματιστεί με τις ήδη υπάρχουσες συνταγές. Στόχος ήταν να δημιουργηθεί ένα προϊόν 100% ελληνικό, το οποίο φυσικά έλειπε από την αγορά της χώρας μας. Ο Βασίλης και η υπόλοιπη ομάδα έκαναν διάφορες αυξομειώσεις στα υλικά της συνταγής και κατέληξαν σε ένα προϊόν που καταναλώνεται ευχάριστα τόσο από εμάς, όσο και από τους τετράποδους φίλους μας.  Αυτό συνιστά και το κοινώς γνωστό ως human grade pet food:

Ακολουθώντας τις τάσεις των τροφίμων, παρατηρήσαμε την ανάγκη για πρωτεϊνούχο, vegetarian pet food, χωρίς ζάχαρη, χωρίς φοινικέλαιο και χωρίς λακτόζη. Έπειτα από πολλή έρευνα, καταλήξαμε στα ασφαλέστερα υλικά που θα μπορούσαν να καταναλωθούν από σκύλους, αλλά και από ανθρώπους που τους αρέσει να δοκιμάζουν νέα πράγματα. To human grade pet food, λοιπόν, είναι ένα προϊόν, το οποίο προορίζεται για σκύλους, με πρώτες ύλες που καταναλώνουμε εμείς οι άνθρωποι.

Βασικό κριτήριο για την επιλογή όλων των υλικών αποτελεί η υψηλή διατροφική αξία

Σήμερα κυκλοφορούν 3 ξεχωριστά προϊόντα στην αγορά από την Okie Doggie, που έχουν ως βασικά τους συστατικά τη βρώμη, το φυστικοβούτυρο, το μέλι και την καρύδα. Πιο συγκεκριμένα, το PB Power συνδυάζει τα παραπάνω υλικά με τη μπανάνα, το Caroblust περιέχει αυθεντικό, κρητικό χαρούπι, ενώ μέσα στα Cronuts θα βρεις ένα όλοκληρο cranberry.

Φυσικά, αναρωτιόμαστε ποια μπορεί να είναι τα οφέλη μίας vegetarian διατροφής για τα σκυλάκια μας. Όπως μας αναφέρει ο Βασίλης:

Ο καταστροφικός αντίκτυπος της υπερκατανάλωσης κρέατος από τις δυτικές κοινωνίες στο περιβάλλον, όπως και στην υγεία μας, έχει γίνει πλέον ορατός και αποτελεί ένα μη αναστρέψιμο πρόβλημα. Μπορεί τα σκυλάκια μας να είναι παμφάγα ζώα, αυτό όμως δε σημαίνει πως μια χορτοφαγική διατροφή δεν είναι κατάλληλη γι’αυτά. Αυτό που πραγματικά χρειάζονται είναι μία πλήρη διατροφή.

 

Σύμφωνα με αποδεδειγμένες έρευνες στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι πιο υγιεινές και λιγότερο επικίνδυνες διατροφικές επιλογές για τους σκύλους είναι οι διατροφικά ορθές vegan δίαιτες. Εμείς χρησιμοποιούμε ελάχιστη ποσότητα μελιού, άρα έχουμε χορτοφαγικά μπισκότα, τα οποία βέβαια, δεν αντικαθιστούν το γεύμα, αλλά αποτελούν μπισκότα επιβράβευσης. Ωστόσο, θεωρούμε αναγκαίο οι διατροφικές συνήθειες των σκύλων μας να παρακολουθούνται και να ελέγχονται από κτηνίατρο, καθώς κάθε οργανισμός είναι διαφορετικός, ακριβώς όπως συμβαίνει και με τους ανθρώπους.

Αναπόφευκτα, έρχεται στην κουβέντα μας η εξής απορία: Γιατί η δημιουργία και κατανάλωση επεξεργασμένης τροφής παραμένει ακόμα η στάνταρ επιλογή, παρά το γεγονός ότι η τροφή έχει συνδεθεί άμεσα με την εμφάνιση διάφορων παθήσεων στα αγαπημένα μας κατοικίδια;

Ο κυριότερος λόγος που συμβαίνει αυτό έχει να κάνει με την ανάγκη που έχει δημιουργηθεί από τις ίδιες τις εταιρείες που προσφέρουν έτοιμες κροκέτες μεγάλης παραγωγής με χαμηλό κόστος και πρόσχημα τον χρόνο που γλυτώνουμε από το να μαγειρέψουμε εμείς οι ίδιοι για το κατοικίδιο μας.

 

Αρκετές τροφές μπορεί να περιέχουν από σκόνες και αρώματα αλλεργιογόνων ουσιών μέχρι σκόνη γάλακτος, κόκαλα , ζάχαρη κ.λπ. τα οποία μακροπρόθεσμα μπορεί να προκαλέσουν παθογένειες στα κατοικίδια μας σε σημαντικό βαθμό. Αυτό, όμως, δε σημαίνει πως δεν υπάρχουν αξιόλογες εταιρείες που προσφέρουν ποιοτική τροφή. Μία ολοκληρωμένη έρευνα αγοράς θα βοηθούσε να γλυτώσουμε το φιλαράκι μας.

Η αλήθεια είναι πως μέχρι σήμερα έχει παρατηρηθεί ότι τα σκυλιά καταναλώνουν σχεδόν το 20% της παγκόσμιας παραγωγής κρέατος. Αυτό με τη σειρά του έχει πολλές επιπτώσεις τόσο στον άνθρωπο, αλλά και στο οικοσύστημα ή τον πλανήτη γενικότερα. Η Okie Doggie προσπαθεί να βάλει το δικό της λιθαράκι, ξεφεύγοντας από την υπερκατανάλωση κρέατος και παράγοντας ένα μπισκότο για δύο πεδία καταναλωτών, μειώνοντας έτσι το δικό της περιβαλλοντολογικό αποτύπωμα.

Για παράδειγμα, όταν για ένα κιλό μοσχαρίσιου κρέατος χρειάζονται 12.000 λίτρα νερού, την ίδια στιγμή 1 κιλό βρώμης χρειάζεται 2.000 λίτρα. Επίσης, χρησιμοποιούμε χάρτινες, ανακυκλώσιμες συσκευασίες. Επί του παρόντος, υπάρχει έλλειψη δεδομένων για τη vegan διατροφή, όμως η έρευνα είναι συνεχής, αφού πλέον η κατάσταση αρχίζει να παίρνει άλλη διατροφική τροπή. Ωστόσο, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως για να βάλουμε σε μία διαδικασία χορτοφαγίας τον σκύλο μας, πρέπει να έχουμε την έγκριση του κτηνιάτρου μας, καθώς το σκυλάκι μας μπορεί να υστερεί σε ιχνοστοιχεία απαραίτητα για την ευημερία του.

Πέρα από όλα αυτά, η Okie Doggie θα σε κερδίσει με τις μοναδικές, cool συσκευασίες της

Όπως μας αναφέρει και ο Βασίλης,

Το packaging μας είναι εμείς: Extreme, street, new-age, cool. Θυμίζει κάτι από δημητριακά των παιδικών μας χρόνων, κάτι από τέτρις, ένα κουτί με μπισκότα για σκύλους που απλά δεν μπορείς αφήσεις από χέρι σου. Ουσιαστικά, θέλαμε οι καταναλωτές να κρατούν την συσκευασία σαν ένα διακοσμητικό για τη βιβλιοθήκη τους.

Επίσης, η Okie Doggie είναι η πρώτη εταιρία στην Ελλάδα που τοποθέτησε pet food σε συγκεκριμένα καφέ. Πιο συγκεκριμένα, τα μπισκότα της Okie Doggie τα βρίσκεις σε specialty coffee shops, καταστήματα με βιολογικά προϊόντα, surf clubs, concept stores, ενώ παράλληλα είναι διαθέσιμα σε αρκετά online stores σε Ελλάδα και Κύπρο. To μόνο που έχεις να κάνεις είναι να παρακολουθείς την σελίδα τους στο Instagram, για να δεις τα μέρη που είναι διαθέσιμες οι συσκευασίες της Okie Doggie.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Okiedoggie (@okiedoggiee)

Όσο για το μέλλον της εταιρίας, υπάρχουν ήδη αρκετά πλάνα και συζητήσεις. Ήδη η ομάδα του Okie Doggie «μαγειρεύει» τα επόμενα τρία προϊόντα της, ακολουθώντας την ίδια φιλοσοφία και προσθέτοντας νέα χαρακτηριστικά και γεύσεις σε κάθε νέα συνταγή. Παράλληλα, αυτή την περίοδο η ομάδα ετοιμάζει τη νέα συνεργασία της με το Vanilla Gelateria του Λοΐζου Συμεωνίδη, όπου για περιορισμένο διάστημα θα παράγουν αυθεντικό gelato για σκύλους με τις γεύσεις του Okie Doggie. Πολύ σύντομα, μπορούμε να περιμένουμε κι ένα street dog party από την Okie Doggie σε ένα από τα πιο κουλ στενά της πόλης, με μουσικές και φυσικά την παρέα των σκύλων μας. Μελλοντικά, υπάρχει και η βλέψη επέκτασης σε κάποιο φυσικό meeting point στην Αθήνα.

Μέχρι τότε εμείς -εντάξει, και τα σκυλάκια μας- θα απολαμβάνουμε κάθε κουτί με μπισκότα της Okie Doggie με την ίδια χαρά και ανυπομονησία κάθε φορά!

Ανακάλυψε το Okie Doggie:
Website | Instagram

 

3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *