fbpx
CinemaCultureTFCinema

O Steve Carell μέσα από τις 5 καλύτερες ερμηνείες του

Όταν φέρνεις στο μυαλό σου τον Steve Carell, φέρνεις μαζί και όλες τις ατάκες από το The Office που έχουν γράψει ιστορία. Για χρόνια, ο Steve Carell ήταν ένας ηθοποιός άμεσα συνδεδεμένος με το είδος της κωμωδίας. Τα αστεία του, οι γκριμάτσες του και ο τρόπος του ήταν αυτά που έκαναν κάθε σκηνοθέτη να τον αποζητά. Σταδιακά, όμως, εξελίχθηκε και αναδείχθηκε σε έναν από τους καλύτερους ηθοποιούς της γενιάς του, καθώς ασχολήθηκε και με το δράμα. Όποια “εκδοχή” του Steve Carell κι αν σου αρέσει περισσότερο, οι παρακάτω ταινίες γεμίζουν όλα τα κουτάκια. Αποδεικνύουν μάλιστα, ότι συνήθως οι πιο δημοφιλείς ερμηνείες ενός ηθοποιού, ίσως να μην είναι και οι καλύτερές του.

Little Miss Sunshine (2006)

Ακριβώς επειδή η συγκεκριμένη ταινία είναι εξαιρετική στο σύνολό της, θα ήταν δύσκολο να πούμε ότι και ο Steve Carell δε ξεχωρίζει μέσα σε αυτή. Εκεί υποδύεται τον Frank, έναν γκέι άντρα που έχει προσπαθήσει να δώσει τέλος στη ζωή του. Το Little Miss Sunshine θεωρείται ίσως η πρώτη ταινία που έδωσε στον Carell την ευκαιρία να δείξει μία άλλη πλευρά της υποκριτικής του δεινότητας. Κι όλα αυτά μέσα από την ιστορία μίας οικογένειας που φαίνεται να τα έχει όλα υπό έλεγχο, ενώ στην πραγματικότητα καταρρέει.

Crazy, Stupid, Love (2011)

Μπορεί η συγκεκριμένη ταινία να κυκλοφόρησε μία δεκαετία πριν, ακόμη όμως αποτελεί σημείο αναφοράς για το είδος της. Ο Steve Carell ως Cal Weaver άνοιξε επιτέλους το δρόμο για να δούμε περισσότερους άντρες σε ταινίες που δεν έχουν ιδέα τι γίνεται στη ζωή τους και κυρίως στα ερωτικά τους. Λίγο αφελής, λίγο ντροπαλός και λίγο άβολος, ο Steve Carell δείχνει πως είναι εντάξει να μην έχουμε πάντοτε τις απαντήσεις για όσα προκύπτουν. Ίσως αυτή να ήταν και η πρώτη φορά που αποφάσισε να κάνει μεν κωμωδία, αλλά να δώσει ένα πιο σοβαρό τόνο στα θέματα με τα οποία ασχολείται.

The Big Short (2015)

Ο ρόλος του Mark Baum στη συγκεκριμένη ταινία χάρισε στον Steve Carell μία υποψηφιότητα για Χρυσή Σφαίρα και όχι άδικα. Ο ίδιος υποδύεται έναν επενδυτή που κοντεύει να χάσει τα πάντα στην πτώση του χρηματιστηρίου. Κι ενώ η ταινία φημίζεται για τον σατιρικό χαρακτήρα της, ο τρόμος και η αγωνία στα μάτια του Carell δεν είναι καθόλου αστεία. Εκείνος μπήκε στη θέση των ανθρώπων που έχασαν τα πάντα σε εκείνη την οικονομική κρίση και κατάλαβε πολλά.

Battle of the Sexes (2017)

Ο Steve Carell φαίνεται πως στην καριέρα του διάλεξε πολύ αντιπαθητικούς ρόλους. Αυτή η ταινία είναι μία τέτοια περίπτωση. Υποδύεται τον διάσημο τενίστα Bobby Riggs στον αγώνα που είχε με την πρωταθλήτρια Billie Jean King. Ο Riggs νόμιζε πως όσο πιο αντιπαθητικός είναι, τόσο πιο δημοφιλής μπορεί να γίνει. Έτσι, φρόντιζε να υπενθυμίζει στους πάντες πόσο μισογυνιστής είναι και πόσο υποτιμά την αντίπαλό του. Αυτό το παιχνίδι από το 1973 δεν θα γινόταν να μην έχει γραφτεί στην ιστορία.

A Beautiful Boy (2018)

Ξέρουμε πως σε όποια λίστα κι αν δημιουργηθεί τα επόμενα χρόνια για τις ταινίες με τους καλύτερους μπαμπάδες, το A Beautiful Boy μπορεί να έχει άνετα την πρώτη θέση. Ο Steve Carell ανέλαβε να υποδυθεί στην ταινία τον πατέρα ενός έφηβου αγοριού που παλεύει με τον εθισμό του στα ναρκωτικά. Δείχνει πολύ απλά πως ένας γονιός πιστεύει ότι μπορεί να τα έχει όλα υπό έλεγχο, ενώ στην πραγματικότητα τα έχει χαμένα. Κι όμως στο τέλος της ημέρας, είναι πάντοτε εκεί για να κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα: να στηρίξει το παιδί του.

3
Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *