fbpx
TFC PICKS

SOPHIA Enjoy Thinking: Εκεί που η αρχαία ελληνική κουλτούρα συνάντησε το σύγχρονο design

Τι γίνεται όταν η κλασική αισθητική των αρχαίων αγαλμάτων συναντά τη μοντέρνα και σύγχρονη οπτική του σήμερα; Το Sophia Enjoy Thinking είναι ένα σύγχρονο brand που με πρωτότυπο τρόπο συνδέει και ισορροπεί όλα τα στοιχεία του αρχαίου πολιτισμού που μας θυμίζουν Ελλάδα μαζί με μια ξεχωριστή πινελιά χρώματος και δημιουργικότητας, προσφέροντας έτσι μια καινούρια αισθητική άποψη, που εμάς εδώ, στο TFC Magazine μάς ενθουσίασε!  

Η αρχή και η έμπνευση

Το brand δημιουργήθηκε το 2016, σε μια δύσκολη περίοδο οικονομικά και κοινωνικά. Αυτό, όμως, δεν εμπόδισε τους δημιουργούς πίσω από τη SOPHIA να κάνουν τις ιδέες τους πράξη. Έτσι, μέσα από αγάπη και πάθος για την τέχνη και την πολιτισμική κληρονομιά, γεννήθηκε ένα σπουδαίο και σύγχρονο brand.

Η φιλοσοφία πίσω από τη SOPHIA

H SOPHIA Εnjoy Τhinking είναι κάτι πολύ περισσότερο από ένα απλό brand. Είναι μια πρωτοβουλία που αποσκοπεί στην ανάδειξη του ελληνικού πολιτισμού, πάντοτε μέσα από ηθικές και συνεργατικές διαδικασίες. Το ίδιο το όνομα προδίδει την μετάδοση ιδεών και σκέψεων της αυθεντικότητας ενός πολιτισμού στο πέρασμα της σύγχρονης αισθητικής άποψης. Η αρχαία ελληνική σκέψη οδήγησε το πάθος των ανθρώπων πίσω από τη SOPHIA να υλοποιήσουν την ιδέα τους και να μεταφέρουν την αρχαία σκέψη και εικόνα στον σύγχρονο κόσμο.

Η SOPHIA μέσα από τη σκέψη δημιουργεί, συνεργάζεται και επικοινωνεί

Τα αντικείμενα της SOPHIA Enjoy Thinking θα δώσουν μία διαφορετική πινελιά στον χώρο σου

Η SOPHIA είναι μια ιδέα που στηρίζεται στην μοναδικότητα. Aυτό φαίνεται άλλωστε και από τα έργα της. Όλα όσα θα δεις στο e-shop της έχουν σχεδιαστεί και κατασκευαστεί σε εργαστήριο στην Ελλάδα με τη μέθοδο της χειροποίητης διαδικασίας. Κάθε αντικείμενο είναι ξεχωριστό και αυθεντικό με δικό του χαρακτήρα, καθώς παρασκευάζεται και βάφεται στο χέρι.

Το κοινό σημείο σε κάθε συλλογή που δημιουργήθηκε από την σχεδιάστρια Alexandra, αποτελεί η πολύτιμη κλασική κληρονομιά του ελληνικού πολιτισμού, με την μορφή σύγχρονων μοναδικών χειροποίητων αντικειμένων

Μια αναζήτηση στο e-shop της SOPHIA αρκεί για να αντιληφθείς τη μοναδικότητα του brand. Η συλλογή των κλασικών αγαλμάτων προσφέρει ποικίλες επιλογές με περισσότερα από 70 διαφορετικά χρώματα. Μέσα από αυτή την πρωτοβουλία, μπορείς κι εσύ να αποκτήσεις ένα ξεχωριστό άγαλμα στο αγαπημένο σου χρώμα και να ξεκινήσεις τη δική σου συλλογή με βάση την αγαπημένη σου χρωματική παλέτα. Ένα statement χρώμα που αγαπήσαμε με την πρώτη ματιά είναι το Sophia Blue, ένα ιδιαίτερο μπλε χρώμα που χαρακτηρίζει τον αέρα του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού.

Πέραν των αγαλμάτων, τα οποία είναι αρκετά δημοφιλή και αγαπητά, στη SOPHIA θα βρεις κι άλλα αντικείμενα που θα σε γεμίσουν εικόνες Ελλάδας μέσα από καθημερινά αντικείμενα και διακοσμητικά. Μία μοναδική καλαίσθητη συλλογή αντικειμένων από art de la table, βάζα, βιβλιοστάτες, ροζέτες, πιάτα τοίχου, μέχρι μαξιλάρια και clutches και άλλα αξεσουάρ σπιτιού που θα αναβαθμίσουν αμέσως τον χώρο σου.

Έμφαση στις καλές συνεργασίες

Οι άνθρωποι πίσω από τη SOPHIA θέλουν δίπλα τους συνεργάτες που να μοιράζονται το ίδιο πάθος και την ίδια φλόγα για νέες ιδέες και projects. Έχοντας αυτό ως πυξίδα, έχουν καταφέρει μέχρι σήμερα να δημιουργήσουν μοναδικές συλλογές και να συνεργαστούν με εξέχοντες καλλιτέχνες, αναδεικνύοντας τη δουλειά και το έργο τους.

Η SOPHIA μέσα από τα βραβεία της

Τα αντικείμενα του brand είναι δημιουργικά, καλοφτιαγμένα και έχουν κατασκευαστεί με έμπνευση και μεράκι. Αναπόφευκτα, αυτό αναγνωρίστηκε θετικά, όχι μόνο από τους καταναλωτές, αλλά και από διάσημα και σημαντικά βραβεία. Για παράδειγμα, ο βιβλιοστάτης Marathon Boy έχει λάβει το Silver A’ Design Award στην κατηγορία Furniture, Decorative Items & Homeware Design στα βραβεία A’ Design Awards & Competition. Η κριτική επιτροπή αυτών αποτελείται από διεθνή μέλη του Τύπου, καθιερωμένους σχεδιαστές, κορυφαίους ακαδημαϊκούς και εξέχοντες επιχειρηματίες και πρόκειται για ένα από τα πιο σημαντικά βραβεία design στον κόσμο, που παρουσιάζονται κάθε χρόνο στην Ιταλία.

H SOPHIA “ταξιδεύει” σε όλον τον κόσμο

Αν, λοιπόν, αναρωτιέσαι πού μπορείς να βρεις κι εσύ τα έργα της SOPHIA Enjoy Thinking ώστε να κάνεις ένα level-up στο χώρο σου, η απάντηση είναι πολύ απλή. Τα έργα αυτά ταξιδεύουν σε περισσότερες από 40 χώρες και παρουσιάζονται σε περισσότερα από 400 καταστήματα παγκοσμίως. Έτσι, “αγκαλιάζονται” από διαφορετικές κουλτούρες και πολιτισμούς, αποδεικνύοντας έτσι πως η τέχνη δεν γνωρίζει σύνορα.

Η νέα συλλογή της SOPHIA μάλιστα μόλις κυκλοφόρησε και φέρνει μαζί της πολύ ανανεωμένα σχέδια και χρώματα. Η συλλογές Philosophy, Eternity & Eternal έχουν εμπλουτιστεί με νέα έργα, ενώ άξια προσοχής είναι και η νέα συλλογή Metamorphosis. Πρόκειται για μία μοναδική, συλλεκτική έκδοση με κυκλαδίτικα πορτρέτα ζωγραφισμένα στο χέρι που θα προσφέρουν μία σύγχρονη deco art διάθεση στο χώρο σου, όπου κι αν βρίσκεσαι.

Αν θες, λοιπόν, να κάνεις δικά σου τα έργα της SOPHIA και να ξεκινήσεις τη δική σου συλλογή, μπορείς είτε να επισκεφθείς το e-shop , όπου υπάρχουν όλα τα προϊόντα και αποστέλλονται σε όλον τον κόσμο, είτε να επισκεφθείς το φυσικό κατάστημα στην οδό Πινδάρου 15, στο Κολωνάκι.

Βρείτε τη SOPHIA:
Facebook | Instagram

10
Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *