fbpx
Tv-serious

Shooter: A bullet is forever

Συντάκτης: Νίκος Γιακουμόγλου

Plot

Μια σφαίρα μένει για πάντα. Μια ζωή χάνεται παίρνοντας μαζί και την ιστορία ενός ανθρώπου. Έτσι ξεκινάει ο πόνος του πρωταγωνιστή μας Bob Lee Swagger, που όντας βετεράνος πολέμου και “top sniper” έχει χάσει αρκετούς δικούς του ανθρώπους. Ένας από αυτούς ήταν και ο Donny, ο κολλητός του Bob Lee που δολοφονήθηκε από τον Τ. Solotov, έναν από τους κορυφαίους sniper του κόσμου, κάνοντας τον πρωταγωνιστή μας να παραιτηθεί από τον αμερικάνικο στρατό.

Η καθημερινότητα του Bob Lee χάλασε όταν ένας παλιός του φίλος, πλέον μέλος της Homeland Security, του ζήτησε τη βοήθεια του στον εντοπισμό της τοποθεσίας που θα μπορούσε να γίνει η απόπειρα της δολοφονίας του προέδρου των Η.Π.Α. Το concept ήταν πως θα γίνει η συνάντηση του προέδρου της Αμερικής με τον Ουκρανό πρόεδρο σε ανοιχτό χώρο. Αναλάμβάνοντας τη δουλειά αυτή ο Bob Lee πέφτει θύμα μιας παγίδας που οργάνωσε μια κλειστή ομάδα εντός των κεφαλιών της Αμερικής. Μέσα σε ένα μικρό διάστημα μερών βρίσκεται κατηγορούμενος ως εκτελεστής που αποπειράθηκε τη δολοφονία του προέδρου καθώς στη συνάντηση πέθανε ο Ουκρανός και όχι ο Αμερικάνος πρόεδρος.

Κάπου εκεί ξεκινάνε και τα βάσανά του καθώς αναγκάζεται να αποφεύγει μονίμως τη σύλληψη είτε από την τοπική αστυνομία, είτε τις μυστικές υπηρεσίες, ενώ ταυτόχρονα προσπαθεί να βρει τον δολοφόνο του Ουκρανού προέδρου. Είναι ο μόνος τρόπος να καθαρίσει το όνομά του και να επανενωθεί με την οικογένεια του.

First Impression

Ξεκινώντας τη σειρά μπήκα άθελα μου στη διαδικασία να τη συγκρίνω με το Sherlock (παγκοσμίως γνωστή σειρά). O λόγος είναι ο μεθοδισμός της σειράς και ο τρόπος που δείχνει το κάθε βήμα που διεξάγεται. Βάζει τον θεατή στη διαδικασία να σκεφτεί, να μαντέψει αλλά και να νιώσει την αγωνία του πρωταγωνιστή. Το γεγονός ότι είδα τη σειρά μέσα σε μία μόνο μέρα δέιχνει πόσο αναπάντεχα καλή ήταν στα μάτια μου, αλλά και το πόσο πολύ σε κρατάει ώστε να δεις και το επόμενο επεισόδιο.

Characters

Αρχικά ο Ryan Phillippe -που by the way παραλίγο να παίξει τον Captain America στην ομώνυμη ταινία- παρουσιάζει ένα τέλειο πρότυπο άντρα στο ρόλο του Bob Lee Swagger. Λάτρης της πατρίδας του, φίλος «βράχος», πιστός σύζυγος και πάνω από όλα καλός πατέρας. Εκρηκτικός και μεθοδικός σε κάθε σκηνή του προκαλεί θαυμασμό και στον πιο σκληροτράχηλο άνθρωπο.

Αντίστοιχα, δίπλα του βρίσκεται η πιο σκληρή γυναίκα που έχω δει ποτέ στη ζωή μου, η Shantel VanSanten, στον ρόλο της γυναίκας του, Julie Swagger. Αδερφή στην κόρη της, στήριγμα στον άντρα της και έτοιμη να βοηθήσει όπου χρειαστεί. By the way, γυναίκα που την αφήνει τόσο καιρό μόνη ο άντρας της και δεν γκρινιάζει δεν έχω ξαναδεί.

Τέλος, ο γνωστός από το ρόλο του στη σειρά House M.D., Omar Epps παίζει το ρόλο του Isaac Johnson, του villain που τοποθετεί τον Bob Lee στη δύσκολη αυτή θέση. Σκληρός, αμείλικτος και χωρίς κανέναν δισταγμό στην προσπάθεια του να παγιδεύσει τον παλιό του φίλο.

Concluding

Μια σειρά που σε κρατάει σε αγωνία, με άπειρη δράση και ελαφρύ κλίμα μυστηρίου. Παρόλα αυτά δεν περιπλέκει ποτέ τα πράγματα ακολουθώντας ξεκάθαρα μονοπάτια σεναρίου, αποφεύγωντας να μπερδέψει και να ξενερώσει τον θεατή. Γενικότερα, μπαίνεις στα παπούτσια του πρωταγωνιστή Bob Lee αναζητώντας τη δράση της ζωής του μέσα από τη θαλπωρή του καναπέ σου. Σου αρέσουν οι θεωρίες συνωμοσίας; Σου αρέσουν τα όπλα; Σου άρεσε το Taken ή/και το Sherlock; Ίσως το Shooter είναι η αλλαγή αυτή που περίμενες.\

Η σειρά είναι βασισμένη στην ομώνυμη ταινία και νουβέλα Point of Impact του

Stephen Hunter.

Βαθμολογία: 8/10 bullets


0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *