fbpx
TFCinema

Rocketman: Ένας ξεχωριστός Sir

Συντάκτης: Χρήστος Χριστακίδης

Ο Τάρον Έγκερτον υποδύεται τον Έλτον Τζον σε ένα βιογραφικό μιούζικαλ που περιγράφει το ταξίδι προς την καταξίωση αλλά και το φλερτ με την αυτοκαταστροφή του Βρετανού ερμηνευτή.

Ο Ρέτζιναλντ Κένεθ Ντουάιτ, κατά κόσμον γνωστός ως Έλτον Τζον, είναι ένας από τους σημαντικότερους ερμηνευτές στην ιστορία της Μεγάλης Βρετανίας και ένας από τους πιο αναγνωρισμένους μουσικούς καλλιτέχνες παγκοσμίως. Αυτά όμως τα γνωρίζετε ήδη. Αυτό που πιθανόν να μη γνωρίζετε είναι το πώς ο Έλτον κατάφερε ένα από τα δυσκολότερα πράγματα στη μουσική. Να έχει μια θέση ανάμεσα στους κορυφαίους.

Το ταξίδι του Έλτον Τζον προς την επιτυχία ανέλαβε να μεταφέρει στο κοινό ο Ντέξτερ Φλέτσερ, ο ίδιος σκηνοθέτης που ολοκλήρωσε και το “Bohemian Rhapsody” , μετά την απόλυση του Μπράιαν Σίνγκερ.

Ωστόσο, στο biopic των Queen, τις πτυχές της ζωής του Mercury, τις διηγήθηκαν τα υπόλοιπα μέλη της μπάντας. Στο “Rocketman“, o ίδιος ο Έλτον Τζον έδωσε έγκριση για όλα τα κομμάτια της ζωής του που παρουσιάστηκαν στην ταινία και εμπιστεύθηκε τον Τάρον Έγκερτον για να τον ενσαρκώσει σε όλα αυτά.

Ο Τάρον Έγκερτον ως Έλτον Τζον στο Rocketman

Πλοκή

Το «Rocketman» είναι ένα μιούζικαλ φαντασίας για την ιστορία των πρώτων χρόνων της καριέρας του Έλτον Τζον. Η ταινία ακολουθεί το ταξίδι της μεταμόρφωσης του Ρέτζιναλντ Κένεθ Ντουάιτ από ντροπαλό πιανίστα στον παγκόσμιο σταρ Έλτον Τζον. Πρόκειται για την ιστορία τού πώς ένα αγόρι από μια μικρή πόλη γίνεται μία από τις πιο εμβληματικές φιγούρες της μουσικής και της ποπ κουλτούρας γενικότερα.

Taron Egerton in Rocketman
Ο Τάρον Έγκερτον ως Έλτον Τζον στο Rocketman

Σχόλια

Στο “Rocketman”, ο Φλέτσερ ακολουθεί μια αρκετά διαφορετική οδό για να διηγηθεί την πολυτάραχη ζωή του Έλτον Τζον. Πρώτα απ’ όλα η ταινία είναι περισσότερο μιούζικαλ παρά βιογραφία. Στο “Bohemian Rhapsody” τα τραγούδια παρουσιάζονταν ένα ένα, μετά από σημαντικές σκηνές της ζωής του Μέρκιουρι. Εδώ, ο Φλέτσερ εντάσσει τα τραγούδια μέσα στις σκηνές της ζωής του Έλτον Τζον, με χορευτές και ηθοποιούς να χορεύουν στον ρυθμό τους, σαν μιούζικαλ του περασμένου αιώνα.

Αυτή η πανέμορφη παρουσίαση των τραγουδιών, με τρανταχτά παραδείγματα το “Your Song” και το “Tiny Dancer”, ντύνει την ζωή του Έλτον με τρόπο που κάνει το κοινό να κατανοήσει το πόση μεγάλο ρόλο έπαιξε η μουσική στη ζωή του. Η έλλειψη στοργής στην παιδική του ηλικία, η μοναξιά της διαφορετικότητας και η πίεση της επιτυχίας αποτυπώνονται με μία in media res αφήγηση, η οποία ξεκινάει από την πρώτη σκηνή της ταινίας και ξεδιπλώνεται μέχρι το τέλος της.

Ο Τάρον Έγκερτον και ο Ρίτσσαρντ Μάντεν στο Rocketman

Ερμηνείες

Ο Τάρον Έγκερτον, ο οποίος τραγουδάει πραγματικά και πανέμορφα στον ρόλο του Έλτον Τζον, κάνει τα πάντα για να κρατήσει την εικόνα του ιδιαίτερου αυτού καλλιτέχνη ψηλά. Το καταφέρνει σε πολύ μεγάλο βαθμό. Από τις εκκεντρικές εμφανίσεις, μέχρι τις προσωπικές στιγμές, ο Έγκερτον αποδεικνύει ότι έγινε ένα με τον ρόλο, αλλά και πόσο σεβασμό τρέφει προς το πρόσωπο του ανθρώπου που υποδύθηκε (ακολουθεί η ιδιαίτερη στιγμή τους στις Κάννες).

Ο Τάρον Έγκερτον και ο Έλτον Τζον στις Κάννες
Ο Τάρον Έγκερτον και ο Έλτον Τζον στις Κάννες

Από τους υπόλοιπους ρόλους ξεχωρίζει αυτός του Τζέιμι Μπελ, ο οποίος ενσαρκώνει τον στιχουργό Μπέρνι Τόπιν, αδερφικό φίλο και συνεργάτη του Έλτον Τζον. Ο Ρίτσαρντ Μάντεν, στον ρόλο του άκαρδου ατζέντη, είναι επίσης σωστός αν κι εδώ θυμίζει πιο πολύ Λάνιστερ παρά Σταρκ.

Δεν είναι εύκολο να δημιουργήσεις μια βιογραφική ταινία για έναν άνθρωπο σαν τον Έλτον Τζον. Ωστόσο, από τη φύση του ο ίδιος δεν έχει πρόβλημα να εκφραστεί. Αυτός είναι κι ένας από τους λόγους που ο κόσμος τον αγαπάει και αυτό είδαμε και στην ταινία, η οποία είναι ίσως η καλύτερη επιλογή στις αίθουσες αυτό το Σαββατοκύριακο.

Με την υποστήριξη του Cineplexx

rocketman
0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *