fbpx
Festivals

Ήμασταν και εμείς Reworks

Συντάκτριες: Αγγελική Τσολακίδου/ Έφη Σταυρίδου
Φωτογράφος: Γεωργία Λαδοπούλου

Εάν είσαι ένας από τους άτυχους που έχασαν τα εισιτήρια φέτος, η έντονη δυσαρέσκεια που βιώνεις τώρα, είναι κατανοητή. Το TFC magazine, παρευρέθηκε στο φεστιβάλ και θα σου τα περιγράψει όλα λεπτομερώς.

Ως γνωστόν, αγαπάμε πολύ τα πάρτι. Πιο πολύ όμως, αγαπάμε τα φεστιβάλ. Το “Να ζεις την κάθε στιγμή σαν να είναι η τελευταία”, είναι το motto πολλών ανθρώπων. Τι γίνεται όμως όταν περιμένεις όλον τον χρόνο, για ένα και μόνο φεστιβάλ; Να ανυπομονείς να τελειώσει το καλοκαίρι και να έρθει ο Σεπτέμβρης; Και ο μήνας αυτός συνδυάζεται απόλυτα με το Reworks. Ναι, μιλάμε για τους λάτρεις της ηλεκτρονικής μουσικής, και όχι μόνο, που έχουν αναπτύσσει μια σχέση εξάρτησης με το Reworks Festival. Εμείς, πήγαμε, ακούσαμε, χορέψαμε και θα σου μεταφέρουμε το κλίμα που βιώσαμε.

Φέτος το Reworks, διήρκησε πέντε ολόκληρες ημέρες και νύχτες. Η πρώτη ημέρα, μας βρήκε στο Μέγαρο μουσικής, με το Reworks Agora. Με προβολές ταινιών μικρού μήκους, ομιλίες και συναυλίες, το Reworks δεν ταυτίζεται μόνο με τη μουσική. Έχει στόχο στην ενημέρωση, την πρωτοβουλία και την πολιτισμική εξέλιξη. Αυτό που μας κέντρισε το ενδιαφέρον και μας αφύπνισε, ήταν η χαρακτηριστική φράση του Hauschka στην συνέντευξη που παραχώρησε στον Γιώργο Δημητρακόπουλο. Στη συνέχεια ακολούθησε ένα πάρτι τελείως διαφορετικό από τα συνηθισμένα.

”Life is too short. It’s good to find the steps that push you forward.”

Τη δεύτερη ημέρα, το Reworks φιλοξενήθηκε στον ανοιχτό χώρο της Αίγλης. Ανάμεσα σε πολύ γνωστούς ξένους καλλιτέχνες όπου το σχήμα ολοκλήρωσαν και τρεις Έλληνες djs. Σε μια ειδυλλιακή ατμόσφαιρα, με φοβερό vibe και μουσική που σε ξεσηκώνει, η βραδιά απογειώθηκε. Σβήνοντας Τετάρτη και Πέμπτη, η Παρασκευή μας βρήκε στο χώρο του Block33. Αμέτρητα πρόσωπα, με διάθεση ανεβασμένη και όρεξη για μουσική, το stage του Club, κατακλύστηκε από κόσμο. Τη βραδιά άνοιξαν, οι Sera J και Senka και ακολούθησε ο Φιλανδός Aleksi Perala. Το κλείσιμο ανέλαβε, ο  Ben ΚLock, προκαλώντας τον συνήθη πανικό που δημιουργεί κάθε φορά που ανεβαίνει στο stage. Παράλληλα στο stage του Warehouse, η ατμόσφαιρα ήταν εξίσου αποπνικτική από noise drones. Αυτό είναι άλλωστε το σήμα κατατεθέν του φεστιβάλ. Δυνατή μουσική, συνωστισμός και ψυχές εθισμένες στην ηλεκτρονική μουσική. Για τον τύπο ανθρώπων που δεν δεσμεύονται να κλειστούν σε ένα χώρο, το Reworks, παρουσίασε στην οδό Ζεύξιδος, ένα φοβερό line up. Φρέσκοι Έλληνες DJs, με πολύ μέλλον στον χώρο της ηλεκτρονικής μουσικής, έβαλαν στον πεζόδρομο ”φωτιά”.

Σάββατο και ο χώρος του Φιξ, ήδη από πολύ νωρίς έχει γεμίσει με κόσμο. Η μουσική είναι το μοναδικό πράγμα που πρέπει να έχει ταυτότητα. Δεν θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε στην αγνή αγάπη για το αυθεντικό. Για την ελευθερία έκφρασης και την ιδιότυπη σύνδεση που αισθάνεσαι με τον υπόλοιπο κόσμο, τους καλλιτέχνες, αλλά και την ίδια τη μουσική. Solomun, Bicep, G-Ha, Hammer, Paul Kalkbrenner και πολλοί άλλοι καταξιωμένοι καλλιτέχνες μετέτρεψαν το κάθε stage ξεχωριστά σε πεδίο μάχης. Κάτι παρόμοιο συνέβη και την Κυριακή, στην πιο κυριλλέ μορφή του, στο Met.

Το νεανικό  αίμα βράζει και ζητά εικόνες και ήχους που μπορούν να ταρακουνήσουν το σώμα και το μυαλό. Το Reworks εκτός από τη μουσική του, είναι και ο κόσμος του. Τα λέμε τον επόμενο Σεπτέμβρη για το 14ο Reworks Festival!


 

0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *