fbpx
FoodLunch/Dinner

Rediviva Cucina Povera: Παραδοσιακές γεύσεις with a twist στο Τσινάρι

Όταν 5 άνθρωποι με όρεξη και κοινές ιδέες αποφασίσουν να συνεργαστούν, κάτι πολύ όμορφο μπορεί να προκύψει. Κάπως έτσι έγινε και εδώ στη Θεσσαλονίκη με τη Rediviva Cucina Povera, που αυτό το μήνα κλείνει τα 3 της χρόνια.

Με λίγα λόγια...

Rediviva Cucina Povera θα πει αναγεννημένη κουζίνα των φτωχών και το όνομα δεν είναι τυχαίο. Πίσω από αυτό κρύβονται όχι μόνο οι ιδιαίτερες παραλλαγές συνηθισμένων πιάτων, αλλά και η καινούρια αρχή που έκαναν οι δημιουργοί του μαγαζιού με το άνοιγμά του. Εξάλλου, η επιχείρηση είναι συνεργατική και δεν υπάρχουν αφεντικά. Στην ουσία είναι μία ομάδα που με τον καιρό μεγαλώνει και όλοι δουλεύουν από κοινού και ισότιμα.
Αν έρθεις με τα πόδια μέχρι το Τσινάρι, η Rediviva θα είναι η όαση που θα συναντήσεις στο τέλος της ανηφόρας. Και αξίζει να την ανέβεις, γιατί η κουζίνα της σίγουρα θα σε αποζημιώσει. Εδώ οι γεύσεις είναι κυρίως μεσογειακές με επιρροές από την Πόλη, την Ιταλία και το Μαρόκο και τα πιάτα που ετοιμάζονται είναι κάπως γνώριμα αλλά και κάπως πειραγμένα.

Στα κυρίως...

Όλες οι πρώτες ύλες επιλέγονται προσεκτικά και πολλές από αυτές είναι από τον κήπο τους στο Χορτιάτη. Το μενού αλλάζει ανάλογα με την εποχή και αυτό που πρέπει να δοκιμάσεις όσο ακόμα προλαβαίνεις είναι η σαλάτα με μαριναρισμένο κολοκυθάκι, αρωματικά βότανα και βρώσιμα άνθη. Από τα λουλουδάκια, ο καπουτσίνος θα σου θυμίσει ρόκα και η πουράντζα, το χόρτο της χαράς -ναι ναι, σημείωνε-, αγγούρι. Αν σου αρέσουν οι λαχανοντολμάδες, θα λατρέψεις αυτούς εδώ γεμιστούς με κουκουνάρι και σταφίδα. Και αν θες να δοκιμάσεις κάτι αρκετά διαφορετικό, πήγαινε στους ριγανοκεφτέδες και στις σαρδέλες γεμιστές με πέστο και τυλιγμένες σε αμπελόφυλλα. Μην αφήσεις εκτός τις χάχλες από τη Λέσβο και το κατσικίσιο τυρί με κρούστα από φυστίκι Αιγίνης. Στο τέλος, σειρά έχει το κέρασμα που θα απολαύσεις ακόμα κι αν είσαι της σοκολάτας: πανακότα με μαστίχα Χίου και σιρόπι καραμέλα.

  • Rediviva Cucina Povera: Παραδοσιακές γεύσεις with a twist στο Τσινάρι
    Σαρδέλες στη σχάρα τυλιγμένες σε αμπελόφυλλα με πέστο μυρωδικών

Εκτός από το φαγητό, η ομάδα της Rediviva φρόντισε πολύ και για το χώρο του μεζεδοπωλείου, μέσα κι έξω. Όσο ο καιρός βοηθάει, μπορείς να κάτσεις στην αυλή -και τι αυλή!-. Το χειμώνα που πιάνουν τα κρύα θα περάσεις μέσα στα ζεστά και έχε το νου σου Πέμπτες, Παρασκευές και Κυριακές για κάποια live ρεμπέτικη βραδιά που μπορεί να πετύχεις. Στα ράφια του μαγαζιού θα προσέξεις και τα βαζάκια με προϊόντα παραγωγής της επιχείρησης, που πριν από λίγες μέρες κατέβηκαν στη 2η Έκθεση Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας στην Αθήνα, Κ.ΑΛ.Ο. Athens Expo ’18.

Κλείνοντας...

Αυτό που μας κέρδισε στη Rediviva Cucina Povera είναι η δημιουργικότητα στις συνταγές. Γεύσεις που δε σκεφτόμασταν ότι θα ταίριαζαν μεταξύ τους, συνδυασμένες με τον καλύτερο τρόπο σε πιάτα γεμάτα φαντασία. Και ακόμα πιο πολύ μας άρεσε η φιλοξενία από τους ιδιοκτήτες και όλη η φροντίδα τους σε αυτήν τη διαφορετική προσπάθεια που καταβάλλουν.

Rediviva Cucina Povera (ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. Agrodiaetus Nephohiptamenos)

Δ. Αλεξάνδρας Παπαδοπούλου 70, Τσινάρι-Άνω Πόλη

Ω. Δευτέρα-Κυριακή 13:00-01:00


Φωτογραφίες: Ορφέας Χωρινόπουλος
0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *