fbpx
CURRENT OBSESSIONS

Τα σαπούνια του Pureshop είναι εμπνευσμένα από τα αρώματα της φύσης και τη Μεσσηνιακή γη

Έχεις καταλάβει ότι εδώ στο TFC Magazine αγαπούμε τα αυθεντικά προϊόντα που έχουν φτιαχτεί με φροντίδα και σεβασμό για την φύση. Η περιποίηση του σώματος σου αξίζει τα καλύτερα και σε συνδυασμό με τον ενθουσιασμό μας για επιχειρήσεις που στηρίζουν αυτή την φιλοσοφία σου παρουσιάζουμε σήμερα το Pureshop, ένα e-shop με βιολογικά σαπούνια από αγνό ελαιόλαδο.

Η ιδέα πίσω από το Pureshop

Όλα ξεκίνησαν το 2000 όταν ο δερματολόγος, Αριστείδης Μαρίνης, ο εμπνευστής της ιδέας του Pureshop, έβαλε όλο το μεράκι και την αγάπη του για τα φυσικά προϊόντα μαζί με τις ιατρικές του γνώσεις για να δημιουργήσει μια καινοτόμα ιδέα ενός φυσικού, οικολογικού σαπουνιού για όλες τις χρήσεις. Mε λίγα λόγια, ένα σαπούνι “simple pure”.

Αυτή η αγνή προσπάθεια σηματοδότησε όλη την φιλοσοφία του Pureshop. Συνοδεύτηκε, μάλιστα, από ένα μήνυμα οικολογίας, μέσα από την δημιουργία βιολογικών προϊόντων που δεν επιβαρύνουν το περιβάλλον και στηρίζουν τα ελληνικά προϊόντα της φύσης. Επίσης, τo Pureshop είναι ενάντια στην δοκιμή σε ζώα. Ως εκ τούτου ακολουθεί μια ηθική πολιτική απέναντι στο περιβάλλον και στον ίδιο τον καταναλωτή. Κάτι που επίσης πρέπει να γνωρίζεις είναι ότι κάθε συσκευασία είναι φτιαγμένη από 100% ανακυκλώσιμα υλικά και με όσο το δυνατόν λιγότερο αμπαλάζ.

Προϊόντα της μητέρας-φύσης

Τι καλύτερο και πιο αγνό από τα προϊόντα της φύσης; Στο Pureshop αξιοποιούν τα φυσικά αγαθά που μας προσφέρει η φύση και τα χρησιμοποιούν για την παραγωγή των σαπουνιών. Φυσικά, το βασικό συστατικό είναι το βιολογικό εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο. Eκτός, όμως, από αυτό, οι άνθρωποι του Pureshop αγαπούν και τα άνθη λεβάντας, το δεντρολίβανο, το φύκι Ποσειδωνίας, το οποίο συλλέγεται από τον Κυπαρισσιακό κόλπο, τη σκόνη μαστίχας από τη Χίο και τη λευκή  μεσσηνιακή άργιλο.

Εκτός από τα φυσικά υλικά, τα σαπούνια του Pureshop αξιοποιούν και τη μέθοδο ψυχρής σαπωνοποίησης:

Αυτή η μέθοδος είναι φιλική προς τα φυσικά συστατικά που χρησιμοποιούμε, αφού όλες οι διαδικασίες γίνονται εν ψυχρώ. Η ψυχρή μέθοδος σαπωνοποίησης μας δίνει αυτά τα μοναδικά σαπούνια, που είναι έτοιμα για χρήση μετά από 8 εβδομάδες ωρίμανσης.

Η γη που έγινε έμπνευση

Το πιστοποιημένο εργαστήριο του Pureshop βρίσκεται στην Κυπαρισσία της Μεσσηνίας. Πρόκειται για μία πόλη παγκοσμίως καταξιωμένη για την παραγωγή άριστης ποιότητας εξαιρετικά παρθένου ελαιόλαδου, το οποίο χρησιμοποιείται στην παραγωγή σαπουνιών. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο πως η Μεσσηνία θεωρείται ο παράδεισος των φυσικών πρώτων υλών. Στο Pureshop το γνωρίζουν καλά αυτό!

Για εμάς η Μεσσηνία είναι ένας μαγευτικός τόπος που μας χαρίζει όλες τις απαραίτητες πρώτες ύλες για να παράγουμε τα προϊόντα μας. Η ομορφιά, η βλάστηση, το κλίμα και η εναλλαγή των τοπίων αποτελούν τεράστια πηγή έμπνευσης για εμάς. Αυτά τα στοιχεία της περιοχής μάς κρατούν σε οικολογική εγρήγορση.

Και πράγματι, πώς να μη γίνει πηγή έμπνευση ένας τόπος τόσο μοναδικός; Εκεί ευδοκιμούν είδη φυτών που δεν υπάρχουν αλλού στον κόσμο. Μάλιστα, η περιοχή είναι γεμάτη φυσικά αξιοθέατα όπως το Δάσος της Βασιλικής του Ταϋγέτου ή οι καρυδιές και τα κυπαρίσσια στο φαράγγι του Βυρού και τα θαλάσσια λιβάδια με Ποσειδωνίες. Η φύση πραγματικά ευνόησε αυτόν τον τόπο, και οι άνθρωποι του Pureshop εμπνεύστηκαν και δημιούργησαν τα δικά τους φυσικά προϊόντα.

Kαλλιεργούν ελαιόδεντρα και παράγουν από τον οικογενειακό τους ελαιώνα βιολογικό ελαιόλαδο, το οποίο είναι και αρκετά θεραπευτικό. Από την καλλιέργεια των υλικών μέχρι το τελικό προϊόν, έχουν φροντίσει να βάλουν τη μέγιστη αγάπη και φροντίδα τους.

Στo Pureshop θα βρεις σαπούνια για ποικίλες χρήσεις

Σαπούνια προσώπου, χεριών, σώματος, μαλλιών ή οικιακής χρήσης. Και φυσικά, ανάλογα με τον τύπο του δέρματος σου, υπάρχει και το αντίστοιχο σαπούνι. Το δημοφιλές σαπούνι simple pure είναι ιδανικό για βρέφη και παιδιά, αλλά και για οικιακή χρήση, όπως πλύσιμο λαχανικών. Ακόμη και τα αρώματα των σαπουνιών θυμίζουν ελληνική φύση: λεβάντα, δεντρολίβανο, μυρωδιές από θάλασσα και η μοναδική μαστίχα!

Τα σαπούνια είναι εντελώς φυσικά και δεν χρησιμοποιούνται πρόσθετα τεχνητά αρώματα. Το άρωμα τους προέρχεται από το παρθένο ελαιόλαδο και το εκάστοτε φυσικό υλικό που χρησιμοποιείται:

Το rosemary pure (δεντρολίβανο) έχει στοιχεία από τα φυσικά αιθέρια έλαια του δενδρολίβανου, που βρίσκονται στα φύλλα δενδρολίβανου που προσθέτουμε στο σαπούνι. Αντίστοιχα, το mastiha pure (μαστίχα) έχει το φυσικό άρωμα της μαστίχας, το lavender pure(λεβάντα) των αιθέριων ελαίων της λεβάντας.

Μια μέρα στο εργαστήριο του Pureshop

Αν θες να μάθεις περισσότερα για την παραγωγή των σαπουνιών μπορείς να επισκεφτείς το Instagram του Pureshop. Εκεί θα ανακαλύψεις και τα καθημερινά “μαγειρέματά” τους. Μια μέρα στο εργαστήριο μπορεί να περιλαμβάνει καθαρισμό βοτάνων και άλλων υλικών, επεξεργασία των σαπουνιών κατά την διάρκεια ωρίμανσης τους, την συσκευασία τους, αλλά και νέους πειραματισμούς και ανακαλύψεις! Η διαφάνεια στην παραγωγή των σαπουνιών είναι κάτι που εκτιμούμε, αλλά και απολαμβάνουμε να βλέπουμε.

Με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον και την προστασία της φύσης

Η αγάπη και το πάθος για νέες οικολογικές δημιουργίες είναι τα κίνητρα για την ομάδα του Pureshop και των εξωτερικών συνεργατών τoυ. Η ομάδα ετοιμάζει προϊόντα οικιακής καθημερινής χρήσης με οικολογικό στίγμα για μια εναλλακτική λύση, αλλά και σε συνεργασία με άλλους επαγγελματίες ετοιμάζεται η δημιουργία αξεσουάρ ατομικής υγιεινής και οικιακής χρήσης από φυσικά υλικά.

Aνακάλυψε το Pureshop
Ε-shop | Facebook | Instagram

8

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *