fbpx
Blog

Positive Interactions: Αυτό το άλμπουμ χαρούμενων ήχων το αποκτάς με αντάλλαγμα μία χαρούμενη είδηση

Μαζί με όλα όσα έχουμε στερηθεί και νοσταλγούμε στη «νέα πραγματικότητα» της πανδημίας, είναι και τα soundtracks της καθημερινότητάς μας. Ο ήχος του συρραπτικού στη δουλειά. Ο ήχος των κυμάτων που συνόδευε τις κυριακάτικες εξορμήσεις μας. Τα γέλια των παιδιών στα πάρκα. Μπροστά στις εμφανείς προκλήσεις της περιόδου, ίσως να μοιάζουν αμελητέα. Όσο όμως «σκοντάφτω» σε playlists με ήχους γραφείου ή φύσης για καλύτερη απόδοση ή χαλάρωση, τόσο πείθομαι πως έχουν κάποια σημαντική επίδραση στη ζωή μας. Γι’ αυτό και η είδηση ενός καλλιτέχνη στη Σκωτία που δημιούργησε το άλμπουμ Positive Interactions με χαρούμενους ήχους της καθημερινότητας, δε μπορούσε να περάσει απαρατήρητη.

Λίγα λόγια για τον δημιουργό του Positive Interactions

Το αισιόδοξο project χρωστά την ύπαρξή του στον καλλιτέχνη Tommy Perman. Ο όρος καλλιτέχνης είναι ιδανικός για να συμπεριλάβει την ποικιλία της δημιουργικής του πορείας. Ήχος, βίντεο, μουσική, εκθέσεις, βραβεία, ψηφιακή τέχνη, όλα χωρούν στο βιογραφικό του Perman. Ιδιαίτερο είναι το συνταίριασμα που επιχειρεί μεταξύ παραδοσιακών τεχνικών και τεχνολογίας. Με έδρα τη Σκωτία εμπνέει και εμπνέεται από το αστικό περιβάλλον γύρω του. Μάλιστα, στο Εθνικό Μουσείο της Σκωτίας φιλοξενείται ένα πρωτοποριακό δημιούργημά του, που προσαρμόζει τη μελωδία του με βάση τη δημοτικότητά του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Τι ξεχωρίζει αυτό το άλμπουμ;

Με τον τίτλο Positive Interactions κυκλοφορεί αυτό το ξεχωριστό άλμπουμ που επιμελήθηκε ο Perman. Περιλαμβάνει 20 κομμάτια με συνολική διάρκεια κάτι λιγότερο από μιάμιση ώρα. Καθένα τους ενσωματώνει ήχους που έχουν συνδεθεί με τη χαρά. Από το γέλιο ενός παιδιού και το κελάρυσμα του νερού, μέχρι τον ήχο του πλυντηρίου, κοινός παρονομαστής είναι η ευφορία που προκαλούν. Αυτή η ποικιλία ερεθισμάτων φανερώνει πόσο υποκειμενική είναι η χαρά και από πόσες πηγές μπορεί να προέρχεται.

Έμπνευση από όλον τον κόσμο

Η δημιουργικότητα και οι ανθρώπινες σχέσεις έχουν να αντιμετωπίσουν μεγάλες προκλήσεις τη δεδομένη περίοδο. Ο Perman κατόρθωσε με αυτό το πρότζεκτ να βρει ισορροπία και στις δύο αυτές πηγές χαράς για κείνον. Έτσι, και εκφράστηκε καλλιτεχνικά και άνοιξε μια δίοδο επικοινωνίας με φίλους. Συγκεκριμένα, ζήτησε από δικούς του ανθρώπους σε όλον τον κόσμο να ηχογραφήσουν ήχους που τους κάνουν να αισθάνονται όμορφα. Σύντομα δεκάδες τέτοιοι άρχισαν να κατακλύζουν τα εισερχόμενά του. Μάλιστα, δεν ήταν δύσκολο να διακρίνει κοινές θεματικές, όπως η φύση και τα ζώα. Ο απολογισμός ακούει στο όνομα Positive Interactions– που δε θα μπορούσε να είναι πιο ταιριαστός τίτλος.

Μια πινελιά παραπάνω…

Κάθε κομμάτι έχει για «νονό» του ένα παιδί ή έναν νέο ενήλικα. Ο λόγος είναι γιατί κανείς δε μπορεί να ξεπεράσει την φαντασία της νιότης. Έτσι, το «Χορεύοντας με τις αγελάδες» διαδέχεται το «Ταξίδι με πύραυλο», λίγο μετά το «Γέλιο της πασχαλίτσας». Όλα τους συνοδεύονται από ένα ατμοσφαιρικό βίντεο με σκηνές κυρίως της φύσης.

Το καλύτερο το κρατήσαμε για το τέλος

Και για να βγάζει καλύτερο νόημα ο τίτλος, σας χρωστάμε μια ακόμα σημαντική πληροφορία. Ο Perman αποφάσισε να ανταλλάξει αυτή του τη δουλειά με ένα ευχάριστο μήνυμα. Όσοι θέλουν να αποκτήσουν το άλμπουμ δωρεάν μπορούν να του στείλουν email με μια όμορφη εμπειρία τους. Όλες αυτές οι εκδηλώσεις χαράς κοσμούν ανώνυμα την ιστοσελίδα.

Οι χαρούμενοι ήχοι δημιούργησαν ένα χαρούμενο άλμπουμ που κοστίζει μόνο μια χαρούμενη είδηση. Κι εμείς είμαστε πολύ χαρούμενοι γι’ αυτό.

6

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *