FoodLunch/DinnerStreet Food

Μία ολόκληρη pizza, please!

Μετά από πολλές επισκέψεις στην Ιταλία και δοκιμές σε πίτσες από διαφορετικές πόλεις -μιας και κάθε περιοχή έχει τη δική της- ο Κωνσταντίνος σκέφτηκε να δημιουργήσει στη Θεσσαλονίκη έναν χώρο που θα προσφέρει παραδοσιακή, αυθεντική ναπολιτάνικη πίτσα ψημένη στον ξυλόφουρνο. Και το έκανε. Μιλάμε για την Pizza Please, που άνοιξε τον Μάιο του 2015 και μόλις ένα χρόνο μετά πιστοποιήθηκε ως αυθεντική ναπολιτάνικη πιτσαρία.

Λίγα λόγια για την Pizza Please..

Πολλά κάνουν την Pizza Please να ξεχωρίζει. Ένας λόγος που εμείς την αγαπήσαμε είναι η προέλευση των υλικών και οι τεχνικές που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή της πίτσας. Ειδικότερα, η μοτσαρέλα, η σάλτσα από τομάτες san marzano και τα τοματίνια από το Βεζούβιο είναι μερικά από τα προϊόντα που εισάγουν οι ίδιοι απευθείας από Νάπολη και κάνουν την πίτσα τους τόσο ξεχωριστή.

Το πιο σημαντικό όμως είναι η παραδοσιακή διαδικασία που ακολουθούν για την προετοιμασία της ζύμης. Το ζυμάρι αφήνεται πρώτα να ωριμάσει για αρκετές ώρες σε ελεγχόμενο περιβάλλον, ανοίγεται στη συνέχεια στο χέρι και τέλος ψήνεται στον ξυλόφουρνο για 90 μόλις δευτερόλεπτα. Να σημειωθεί ότι όλοι οι pizzaioli της Pizza Please έχουν εκπαιδευτεί από τον Ναπολιτάνο Maestro Pizzaiolo, Antonio Petricciuolo έναν από τους καλύτερους πιστοποιημένους δασκάλους πίτσας της Ιταλίας ο οποίος είναι δίπλα στην Pizza Please από την 1η της μέρα. Μάλιστα, τον περασμένο Μάιο πραγματοποιήθηκε στην Θεσσαλονίκη από τον ίδιο το πρώτο σεμινάριο αυθεντικής ναπολιτάνικης πίτσας στην Ελλάδα, μετά από συνεργασία της Pizza Please με το Ελληνο-Ιταλικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης.

Στα κυρίως..

Με μια ματιά στον κατάλογο θα δεις ότι έχεις πολλές και διαφορετικές επιλογές. Μπορείς να διαλέξεις ανάμεσα σε κόκκινη πίτσα (con pomodoro) με βάση τη σάλτσα τομάτας και σε λευκή/ bianca (senza pomodoro) με βάση τη μοτσαρέλα. Και όχι με λευκή σάλτσα που ίσως φαντάζεσαι. Εμείς σε πρώτη φάση σου προτείνουμε την κλασική “Margherita”. Με τις απλές γεύσεις νιώθεις καλύτερα την ποιότητα. Αν πάλι επιμένεις για κάτι πιο ιδιαίτερο, δοκίμασε τη λευκή “Napoli” με friarielli. Είναι ένα παραδοσιακό ναπολιτάνικο προϊόν το οποίο θυμίζει τα δικά μας τα χόρτα ή την spicy τους Diavola.

Κάπου εδώ σημείωσε ότι δε θα πάρεις πίτσα με το κομμάτι αλλά ολόκληρη και φρέσκια -lucky you!- σε μικρό ή κανονικό μέγεθος. Αν και μονοθεματικό μαγαζί με πίτσες, τελευταία στο μενού της Pizza Please θα βρεις και λίγες αλλά καταπληκτικές σαλάτες και συνοδευτικά. Και επειδή ένα σωστό γεύμα ολοκληρώνεται με ένα καλό γλυκό, για το τέλος άσε λίγο χώρο για το Ripieno Dolce. Ένα καλτσόνε με την τέλεια κρέμα φουντουκιού και άχνη ζάχαρη ή την υπέροχη τιραμισού.

Ο χώρος

Την προσοχή σου θα τραβήξει σαφέστατα το φαγητό, όμως και ο χώρος δε θα μπορέσει να σου περάσει απαρατήρητος. Απλός, με το άσπρο να κυριαρχεί, δημιουργεί την ιδανική ζεστή και cozy ατμόσφαιρα λόγω του μικρού του μεγέθους και τις μυρωδιές από τον ξυλόφουρνο και την jazz μουσική να σε ταξιδεύουν. Τον σχεδιασμό του χώρου της Pizza Please με τα χειροποίητα έπιπλα και φωτιστικά, τον μεγάλο καθρέπτη και το ποδήλατο έχουν επιμεληθεί οι FORMrelated. Στα plus η απαγόρευση του καπνίσματος στον εσωτερικό του χώρου.

Αν λοιπόν βρίσκεσαι στο κέντρο, πέρνα μία βόλτα από τον όμορφο πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας, ψάξε την οδό Γεωργίου Σταύρου 9. Κάνε μία στάση στο Pizza Please και απόλαυσε μία -ή και παραπάνω, γιατί όχι;- ποιοτική αυθεντική ναπολιτάνικη πίτσα που θα ετοιμαστεί εκείνη τη στιγμή για σένα. Μην ξεχάσεις ότι το μαγαζί δε διαθέτει delivery, μπορείς όμως να πάρεις πακέτο.

Pizza Please.
Δ.Γεωργίου Σταύρου 9, Θεσσαλονίκη
Ω.Δευτέρα-Πέμπτη 14:00-23:00
Παρασκευή-Σάββατο 13:00-00:00
Κυριακή 15:00-22:00

Φωτογραφίες: Ορφέας Χωρινόπουλος
Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *