fbpx
CultureTV SeriesUncategorized

Ό,τι απομένει από το φινάλε του ‘Never Have I Ever’ είναι η σημασία της γυναικείας φιλίας και της προσωπικής εξέλιξης

Μετά από 40 επεισόδια, το Never Have I Ever έφτασε στο τέλος του και ήρθε η ώρα για τις αγαπημένες μας ηρωίδες να αποφοιτήσουν από το λύκειο και να προχωρήσουν στο επόμενο στάδιο της ζωής τους, το πανεπιστήμιο. Για να καταφέρουμε, λοιπόν, να συζητήσουμε αυτό το φινάλε, αναπόφευκτα θα ακολουθήσουν κάποια spoiler. Αν τυχόν δεν έχεις ολοκληρώσει ακόμη τη σειρά, τρέχα πίσω στο Netflix και έλα μετά πάλι πίσω για να διαβάσεις περισσότερα.

H Devi, η Fabiola και η Eleanor

Μετά από 4 ολόκληρες σεζόν και πολλά σκαμπανεβάσματα σε έρωτες, φιλίες, οικογένειες και σχολείο, η βασικότερη σταθερά αυτής της σειράς παρέμεινε η φιλία των τριών κοριτσιών. Έτσι, όταν στο τέλος φτάνουν να σκεφτούν το άτομο που θα πάρουν μαζί τους στην αποφοίτηση, καταλήγουν ότι κι εκεί θα πάνε σαν ένα τριπλό date, όπως πάντα. Μια τέτοια στιγμή, ειδικά στο τέλος της σειράς, αποδεικνύει πως παρόλο που η πλοκή πολλές φορές μας παραπλάνησε κάνοντάς μας να εστιάσουμε στα love stories, τελικά το πραγματικό love story ήταν αυτό της Devi, της Fabiola και της Eleanor.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Never Have I Ever (@neverhaveiever)

Όπως ανέφερε και η Maitreyi Ramakrishnan πρόσφατα, το Never Have I Ever πάνω απ’όλα κατέρριψε αυτό το μισογυνικό και σεξιστικό ιδεώδες που επιβάλλει ότι οι γυναίκες δεν μπορούν να αναπτύξουν αληθινές φιλίες μεταξύ τους. Η σειρά κατάφερε να παρουσιάσει μια υγιή γυναικεία φιλία σε όλα τα επίπεδα, η οποία δεν απειλείται διαρκώς από τα διάφορα ερωτικά ενδιαφέροντα των κοριτσιών.

Οι γυναίκες της οικογένειας

Πέρα από αυτή τη φιλία, αναδείχθηκε και η αξία της οικογένειας, μέσα από τη μητέρα, τη γιαγιά και την ξαδέρφη της Devi και τον καταλυτικό ρόλο που εκείνες έπαιξαν στην εξέλιξή της. Ειδικά στην τελευταία σεζόν, είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε την προσωπική εξέλιξη αυτών των γυναικών που σταδιακά προσπερνούν το τραύμα της απώλειας του Mohan και καλούνται να συνεχίσουν παρακάτω, στηρίζοντας πάντοτε η μία την άλλη.

Η Kamala πρέπει να πάρει μία μεγάλη απόφαση και χτίσει τη ζωή της μακριά τους, όσο κι αν αυτό τη φοβίζει, η Nalini καλείται να αφεθεί και πάλι στον έρωτα και να εμπιστευθεί δίπλα της έναν καινούριο άνθρωπο, ενώ η Nirmala, παρά τα όσα πρεσβεύει η παράδοση και η θρησκεία της για τις γυναίκες της ηλικίας της, προτιμά να ακολουθήσει την καρδιά της.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Never Have I Ever (@neverhaveiever)

Το «χάος» μέσα και γύρω από την Devi

Μία από τις πιο συγκινητικές στιγμές στην τελευταία σεζόν της σειράς έρχεται όταν η Dr. Ryan, η ψυχοθεραπεύτρια της Devi αναγνωρίζει πόσο έχει μεγαλώσει συναισθηματικά η ηρωίδα μέσα σε αυτά τα χρόνια.

Όταν σε γνώρισα, ήσουν κλεισμένη στον εαυτό σου, ένα θυμωμένο πλασματάκι. Δεν ήθελες να έρθεις σε επαφή με τα συναισθήματά σου, τον πόνο, το τραύμα. Ήθελες μόνο να σπας πράγματα. Μα δες τώρα. Κοίτα πόσο έχεις προχωρήσει. Αντιμετώπισες το τραύμα σου και βγήκες στην άλλη πλευρά.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Never Have I Ever (@neverhaveiever)

Ας μην γελιόμαστε, φυσικά και κληθήκαμε όλ@ να επιλέξουμε αν είμαστε #TeamBen ή #TeamPaxton, μέχρι και την τελευταία στιγμή. Και αμφιταλαντευτήκαμε πολύ. Αυτό όμως δεν μπορεί να μετατοπίσει την εστίαση της σειράς από το ότι η φιλία των κοριτσιών κατάφερε να επιβιώσει μέσα στα δύσκολα και χαοτικά χρόνια του λυκείου, τέσσερις γυναίκες της οικογένειας Vishwakumar ήρθαν αντιμέτωπες με τη μεγαλύτερη απώλεια και προχώρησαν παρακάτω, ενώ η ηρωίδα μας τα έβαλε με τους χειρότερους δαίμονές της και βγήκε νικήτρια, πάντοτε με την υποστήριξη των γύρω της.

Ήρθε η ώρα, λοιπόν, να πούμε αντίο στις αγαπημένες μας ηρωίδες και τους αγαπημένους μας ήρωες, με την ευχή και την ελπίδα ότι ίσως ξανασυναντηθούμε – έστω σε κάποιο spin-off.

5

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *