fbpx
Tv-serious

Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για το Witcher πριν την Παρασκευή

Είναι σχεδόν παράλογο πόσο γρήγορα πέρασε ο καιρός και φτάσαμε μόλις λίγα 24ωρα πριν την πρεμιέρα για τη σειρά αυτή. Το Witcher θα κάνει επιτέλους πρεμιέρα στο Netflix στις 20 Δεκεμβρίου, δίνοντας τέλος στην αναμονή για πολλούς σε όλον τον κόσμο. Εμείς εδώ στο TFC προφανώς και μετρούμε αντίστροφα, καθώς είμαστε nerds και με τη βούλα.

Σας συγκεντρώσαμε, επομένως, λίγα πραγματάκια για να ξέρετε πριν την πρεμιέρα, ιδιαίτερα για αυτούς που ακόμα δεν έχουν πειστεί.

the witcher tfc magazine

Τα πράγματα δεν ξεκίνησαν εντελώς ειρηνικά

Κάθε φορά στο άκουσμα των νέων ότι ένα λατρεμένο κομμάτι της -όχι τόσο pop culture- θα μεταφερθεί στη μικρή ή τη μεγάλη οθόνη, πάντα υπάρχουν δύο στρατόπεδα, αυτό των ενθουσιασμένων και αυτό των οποίων κατακρίνουν μία τέτοια κίνηση. Στην περίπτωση του Witcher, δεν υπήρξε καμία απολύτως διαφορά. Ιδιαίτερα στην ανακοίνωση του πρωταγωνιστή, ο οποίος βρήκε μορφή στο πρόσωπο του Henry Cavill, υπήρξε εμφανής ενόχληση από μεριάς κοινού, τη στιγμή που όλοι ήλπιζαν σε κάποιον ηθοποιό σαν τον Mads Mikkelsen για το ρόλο.

Οι λεπτομέρειες που κατέφθαναν με τον καιρό για τη σειρά, όμως, έδειχναν πως το σενάριο θα βασίζεται στα βιβλία και όχι στο δημοφιλές παιχνίδι, πράγμα που ηρέμησε λίγο τα πνεύματα, αφήνοντας τόπο στην εξέλιξη του project με πολλούς να περιμένουν να εκφράσουν γνώμη όταν θα δουν υλικό από τη σειρά αυτή.

Και το πρώτο υλικό ήρθε

Comic Con 2019 και το πρώτο teaser ξεπήδηξε. Τα media έχουν πάρει φωτιά και όλοι μας βλέπουμε πως εδώ μιλάμε για άλλου επιπέδου σειρά, η οποία θα έρθει να ξεδιψάσει και εμάς που μας αρέσουν τα μεσαιωνικά/φανταστικά σκηνικά. Σε μία περίοδο μάλιστα που το Vikings φτάνει στο τέλος του και όλοι “φάγαμε” το κρύο λούσιμο από το Game of Thrones στο κεφάλι, το Witcher φαίνεται τρομερά φιλόδοξο και όχι άσκοπα.

Κάπου εκεί χαρήκαμε ιδιαίτερα που η αρχική σκέψη για μία ταινία αντί για σειρά δεν προχώρησε και αντ’ αυτού θα έχουμε 8 γεμάτα επεισόδια να παρακολουθήσουμε.

the witcher tfc magazine

Γυρισμένο, λοιπόν, στην Ανατολική Ευρώπη και στις Κανάριες Νήσους, το Witcher, πάντα βασισμένο στα βιβλία και όχι στα παιχνίδια, ακολουθεί την ιστορία του Geralt, ο οποίος σαν τον μοναχικό κυνηγό τεράτων που είναι, προσπαθεί να βρει τον σκοπό του στη ζωή. Στο δρόμο του θα συναντήσει μία νεαρή πριγκίπισσα και μία μάγισσα και οι τρεις τους θα πορευτούν  στη μάχη της επιβίωσης. Αρκετά ενδιαφέρον και αινιγματικό σενάριο θα έλεγε κανείς. Τη συνταγή ολοκληρώνει η Lauren Schmidt Hissrich, σεναριογράφος του Daredevil, κάνοντας το Witcher ένα εγχείρημα που προμηνύεται πραγματικά καλό.

Πολλοί έχουν κάνει λόγο για πτώση της ποιότητας του υλικού του Netflix τον τελευταίο καιρό, εκφράζοντας την φοβία τους για το κατά πόσο κάτι τέτοιο μπορεί να επηρεάσει και το εν λόγω πολυαναμενόμενο project, αλλά προσωπικά πιστεύω πως είμαστε σε καλά χέρια. Με το σενάριο να είναι εμπνευσμένο και να βασίζεται στο μεγαλύτερό του βαθμό στα βιβλία, που είναι ευρέως αποδεκτά ως το λιγότερο “πολύ καλά”, θα βγει ένα καλό αποτέλεσμα.

Εξάλλου το Witcher έχει πάρει ήδη το πράσινο φως για δεύτερη σεζόν

Λίγες σειρές είναι αυτές που ανανεώνονται πριν καν να κυκλοφορήσει ο νέος κύκλος τους, πόσο μάλλον όταν δεν έχουν κυκλοφορήσει καθόλου. Στις 13 Νοεμβρίου 2019 ήρθαν τα νέα ότι θα έχουμε και 2η σεζόν για τη σειρά, ενώ έχει υπάρξει και σχετική δήλωση από την δημιουργική ομάδα, ότι το Witcher έχει υλικό για να φτάσει διψήφιο αριθμό σε σεζόν.

Όπως και να έχει το θέμα, εμείς -και εσείς- θα συντονιστούμε την Παρασκευή για ένα binge-worthy αποτέλεσμα. Μέχρι και ο συγγραφέας των βιβλίων, Andrzej Sapkowski, το θεωρεί ήδη αριστούργημα.

Δείτε εδώ το τελευταίο και επικό τρέιλερ, πριν την πρεμιέρα αυτήν την Παρασκευή, 20 Δεκεμβρίου:


0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *