fbpx
BlogTFC PICKS

Οι καλύτερες ελληνικές tote bags που βρήκαμε στο Instagram

Η ομάδα του TFC magazine αγαπά να αναζητά κάθε φορά κάτι νέο, διαφορετικό και δημιουργικό. Αυτήν την φορά λοιπόν τις καλύτερες, ελληνικές tote bags, που θα αποτελέσουν αναπόσπαστο κομμάτι της κάθε δράσης σου. Από τα πρωινά ψώνια και τα πάσης φύσεως τρεχάματα μέχρι την βραδινή σου βόλτα, οι tote bags είναι αυτό που χρειάζεσαι. Άνεση, ανθεκτικότητα και στυλ! Είναι η λύση για «ένα καλύτερο αύριο» για το περιβάλλον που τόσο πολύ έχει επιβαρυνθεί. Είναι η δραστική πρόταση απέναντι στην ακατάπαυστη χρήση της πλαστικής σακούλας.

Τι συμβαίνει όμως όταν η τέχνη συναντά τις tote bags; Προσωπικά θα λεγα πως συμβαίνουν καλλιτεχνικά θαύματα. Για να μην τα πολυλογώ, σου έχουμε ετοιμάσει μία λίστα με τις καλύτερες ελληνικές tote bags που βρήκαμε στο Instagram. Αξίζει να ρίξεις μια ματιά!

Als Greek design

Η ελληνική γλώσσα πρωταγωνιστεί με δημιουργικό και έξυπνο τρόπο στην επιχείρηση Als Greek design. Συγκεκριμένα οι υφασμάτινες τσάντες της Als Greek design συνδυάζουν λέξη, εικόνα και συναίσθημα και προκαλούν νοητά ταξίδια. Ο έρως, το κάλλος, η ελπίς, η πνοή και το φώς αποτελούν ορισμένες χαρακτηριστικές λέξεις που εντοπίζουμε στις συγκεκριμένες tote bags. Θα λέγαμε πως η φιλοσοφία της Als Greek design είναι να σχεδιάζει και να δημιουργεί, στηριζόμενη στον θησαυρό της ελληνικής λογοτεχνίας και ποίησης.

Naked summers

Το καλοκαίρι είναι η αγαπημένη εποχή όλων. Επειδή όμως θέλουμε να το «κουβαλάμε» μαζί μας πάντα και παντού, η επιχείρηση Naked summers επινόησε tote bags, θερινού χαρακτήρα. Το μπλε της θάλασσας, η ζεστασιά του ήλιου, αλλά και η αποτύπωση του έρωτα μέσω της ελληνικής μυθολογίας, αποτελούν τις λέξεις-κλειδιά των χειροποίητων δημιουργημάτων αυτής της επιχείρησης.

Aethenian Label

Στα πλαίσια πάντοτε του μινιμαλισμού, η Aethenian Label αποφάσισε να δημιουργήσει tote bags με ιδιαίτερο χαρακτήρα. Η καλή αισθητική και η ποιότητα είναι τα χαρακτηριστικά σημεία της. Ωστόσο, αυτό που χρειάζεται να γνωρίζεις είναι ότι σου δίνεται η ευκαιρία να δημιουργήσεις την δική σου χαρακτηριστική Aethenian Label tote bag διαλέγοντας το χρώμα και το φόντο. Έτσι θα εντοπίζεται η δική σου καλλιτεχνική σκέψη στο δημιούργημα.

Atropos stiches

Με χαρακτηριστικό όνομα της ελληνικής μυθολογίας, η Άτροπος δημιουργεί χειροποίητες tote bags μικρού και μεγάλου μεγέθους, μινιμαλιστικού χαρακτήρα. Βασική θεματική αποτελεί το floral, το οποίο φέρει ελπίδα και φως σε κάθε δημιούργημα. Θα μπορούσαμε να πούμε λοιπόν πως η φύση και η λεπτότητα χαρακτηρίζουν την Atropos stiches και την καθιστούν ξεχωριστή.

Tetragono lemoni

Όπως η επιχείρηση artecandles, έτσι και το tetragono lemoni είναι μια σκέψη που έγινε πράξη κατά την περίοδο της πρώτης καραντίνας. Ένα ζευγάρι από το Ναύπλιο λοιπόν πήρε την πρωτοβουλία να δημιουργεί tote bags με αγάπη και μεράκι. Αυτό που χρειάζεται να γνωρίζεις είναι ότι η θεματολογία των tote bags κινείται στα πλαίσια της καθημερινότητας και πως τυπώνονται με την κλασική μέθοδο της μεταξοτυπίας. «Λοβ λοκ ντάουν», «φρίντομ» και «όλα καλά» είναι ορισμένες αγαπημένες εικονογραφήσεις.

24 Goat

Το εκλεπτυσμένο urban style θα το εντοπίσεις στο 24 Goat. Η Ειρήνη, δημιουργός του 24 Goat, δημιούργησε χειροποίητες tote bags που ξεχωρίζουν από μακριά. Κομψότητα και άποψη ενώνονται και φέρουν ένα μοναδικό αποτέλεσμα. Η θεματική κινείται στα πλαίσια της καθημερινότητας και της επικαιρότητας.

Οι υφασμάτινες τσάντες είναι ένα εξελικτικό βήμα για έναν καλύτερο κόσμο χωρίς πλαστικά. Είναι μια οικολογική πρόταση που δεν μπορεί και δεν πρέπει να μείνει απαρατήρητη. Ποια είναι λοιπόν η δική σου αγαπημένη tote bag; Γράψε μας στα σχόλια.

Ραντεβού σε επόμενο άρθρο!

Φωτογραφία κειμένου: 24Goat
12
Tags:

One comment

  1. Λατρεύω όλα τα προϊόντα της “αλς”, αλλά ειδικά τις τσάντες…θέλω να τις αποκτήσω όλες!!!! Καταπληκτική ποιότητα! Σπουδαία αισθητική! Τις συστήνω ανεπιφύλακτα! Είναι όλες υπέροχες!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *