fbpx
BlogTravel

Οι 8 πιο εντυπωσιακές ροζ λίμνες στον κόσμο

Οι λίμνες είναι ίσως το πιο αδικημένο φυσικό τοπίο μπροστά στα πελώρια κύματα των ωκεανών και τα ορμητικά νερά των καταρρακτών. Ή τουλάχιστον έτσι νομίζαμε πριν ανακαλύψουμε τις ροζ λίμνες. Το εντυπωσιακό αυτό φαινόμενο, που οφείλεται συνηθέστερα στην αλατότητα του νερού και τους μικροοργανισμούς που επιβιώνουν σε αυτό, έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον πολλών ταξιδευτών. Πάμε, όμως, να σας συστήσουμε μερικές από τις πιο φωτογενείς ροζ λίμνες στον κόσμο.

Lake Hillier, Αυστραλία

Η Αυστραλία στην απέραντη και γεμάτη αντιθέσεις έκτασή της δεν ήταν δυνατόν να μη φιλοξενεί κι αυτό το φυσικό θαύμα. Η λίμνη Hillier στα δυτικά της χώρας είναι μία από τις ομορφότερες ροζ λίμνες. Φανταστείτε 600 μέτρα μήκος και 250 πλάτος, όλα βαμμένα σε βαθύ ροζ. Κι όλα αυτά περιτριγυρισμένα από ευκαλύπτους, λίγα μέτρα από την αμμουδιά και τον Ανταρκτικό ωκεανό. Κι αν δεν το κάνατε ήδη εικόνα, οι πτήσεις με ελικόπτερο για τους τουρίστες θα σας χαρίσουν μια πανοραμική θέα του τοπίου, ανεξίτηλα χαραγμένη στη μνήμη σας.

 Las Salinas of Torrevieja, Ισπανία

ροζ λίμνες2
proudamericantraveler.com

Σε μια παραθαλάσσια ισπανική πόλη μπορεί κανείς να βρει τη δεύτερη λίμνη της λίστας. Πέρα από τη μαγευτική θέα, η λίμνη προσφέρει δωρεάν φυσικό σπα στους επισκέπτες. Από απολέπιση μέχρι ενυδάτωση, όλα σε μία βουτιά. Σχεδόν. Αν είσαι τυχερός, θα θαυμάσεις από κοντά τα 2 χιλιάδες -ταιριαστά με το τοπίο- ροζ φλαμίνγκο, που βρίσκουν καταφύγιο στη λίμνη σε περιόδους αναπαραγωγής.

Lake Retba, Σενεγάλη

ροζ λίμνες3
www.shermanstravel.com

Πόλος έλξης για φωτογράφους και μη είναι η λίμνη Retba, ή για τους ντόπιους Lac Rose, στη Σενεγάλη. Το ροζ χρώμα της είναι ιδιαίτερα έντονο την περίοδο από Νοέμβριο μέχρι Ιούνιο. Πέρα όμως από τον τουρισμό, η κύρια δραστηριότητα που αφορά τη λίμνη είναι η αφαλάτωση. Η υψηλή μάλιστα πυκνότητα του νερού σε αλάτι αναγκάζει όσους εργάζονται στα νερά της να καλύπτουν το σώμα τους με ειδικό βούτυρο για να προστατευθούν.

Koyashskoye Lake, Ουκρανία

ροζ λίμνες4
Φωτογράφος: Sergey Anashkevych

Θα πίστευε κανείς πως πρόκειται για σκηνικό ταινίας επιστημονικής φαντασίας. Κι όμως, η λίμνη με το εντυπωσιακό ροζ χρώμα και τους κρυστάλλους από αλάτι, υπάρχει και βρίσκεται στην Ουκρανία. Ανάλογα την εποχή που θα την επισκεφθεί κανείς, θα αντικρύσει από ροζ μέχρι κόκκινα ή μωβ νερά. Είναι επίσης γνωστή για τη θεραπευτική της λάσπη.

Lake Macdonell, Αυστραλία

ροζ λίμνες5
Φωτογράφος: Karina O’Leary

Επιστρέφουμε και πάλι στην Αυστραλία, αυτή τη φορά στο νότιο τμήμα της, για να συναντήσουμε μία ακόμα εντυπωσιακή λίμνη με ροζ νερά. Η διαδρομή επιφυλάσσει μια χρωματική παλέτα γεμάτη αντιθέσεις. Μια λεπτή λωρίδα δρόμου χωρίζει τη ροζ από τη γειτονική της γαλαζοπράσινη λίμνη και το αποτέλεσμα είναι άκρως φωτογενές. Στο τέλος του δρόμου βρίσκεται και η διάσημη παραλία Cactus που επιλέγουν σέρφερς από όλο τον κόσμο.

Lake Natron, Τανζανία

Φωτογράφος: Ulrich Doering

Η έκτη λίμνη της λίστας μας βρίσκεται στους πρόποδες του ηφαιστείου Ol Donyo Lengai στην Τανζανία. Αυτή η γεωγραφική της θέση συμβάλλει και στην υψηλή θερμοκρασία του νερού, που την καθιστά αφιλόξενη για τους περισσότερους οργανισμούς. Αυτό δεν ισχύει, όμως, για τα 2.5 εκατομμύρια φλαμίνγκο που συγκεντρώνονται εκεί κάθε χρόνο.

Dusty Rose Lake, Καναδάς

ροζ λίμνες7
narcity.com

Μέχρι στιγμής είναι η μοναδική ροζ λίμνη της λίστας που δεν οφείλει το χρώμα της στην αλατότητα ή τους μικροοργανισμούς της. Είναι το περιβάλλον γύρω από τη λίμνη και οι αντανακλάσεις των χρωμάτων που οδηγούν σε αυτή την πανέμορφη ψευδαίσθηση. Αυτός είναι κι ο λόγος που το χρώμα της δεν αλλάζει ανάλογα με την εποχή του χρόνου που θα την επισκεφτεί κανείς. Βέβαια, η προσέγγισή της δεν είναι εύκολο εγχείρημα λόγω της απομονωμένης τοποθεσίας της.

Hutt Lagoon, Αυστραλία

Φωτογραφία: Shen Weixin

Και καταλήγουμε εκεί από όπου ξεκινήσαμε, στη μακρινή και μαγευτική Αυστραλία και τη Hutt Lagoon. Το τοπίο είναι τόσο ασυνήθιστο και φωτογενές που το επιλέγουν διάσημα brands για τις καμπάνιες τους. Παράλληλα, στηρίζει τη βιομηχανία των καλλυντικών, των φαρμάκων και των τροφίμων με τα ειδικά φύκια που καλλιεργούνται στο βυθό της. Για όσους μάλιστα ψάχνουν κάτι πιο περιπετειώδες από το να κοιτάνε απλώς τη θέα, υπάρχει πάντα η επιλογή του kite surfing στα ροζ νερά της λίμνης.

Οι ροζ λίμνες ήταν η κατάλληλη δόση χρώματος στη μουντή Τετάρτη μας.

Featured Image: SERGEY ANASHKEVYCH / CATERS NEWS
3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *