fbpx
Blog

Οι 6 πιο ευχάριστες ειδήσεις που διαβάσαμε τον Μάιο

Ένας όρος που μας έγινε πολύ οικείος το τελευταίο διάστημα είναι η self-care ρουτίνα. Από την περιποίηση και το διαλογισμό μέχρι το να κρατάμε ημερολόγιο, οτιδήποτε συμβάλλει στη σωματική και ψυχική μας ευεξία είναι παραπάνω από ευπρόσδεκτο. Για μας είναι η συνήθεια να διαβάζουμε κάθε πρωί θετικές ειδήσεις από όλον τον κόσμο. Στο τέλος κάθε μήνα είναι σειρά μας να τις μοιραστούμε και να σας προσκαλέσουμε να το δοκιμάσετε κι εσείς. Ο Μάιος μάς έδωσε τουλάχιστον 6 αφορμές να δούμε τη θετική πλευρά των πραγμάτων.

1. Ένα μπουκέτο είναι πολλά παραπάνω από λουλούδια

Είναι η δεύτερη φορά που μνημονεύουμε τον Καναδά σε αυτήν τη στήλη. Τον Μάρτιο απολαύσαμε την κίνηση του Ταχυδρομείου να μοιράσει 13.5 εκατομμύρια προπληρωμένες κάρτες με μηνύματα αγάπης. Τώρα είναι η σειρά της Shelli Kiselycia και της ιδέας της Bouquets for Baba. Με τη βοήθεια των δωρεών παραδίδει όμορφα προσεγμένα μπουκέτα και χαριτωμένες κάρτες σε ηλικιωμένους σε δομές φροντίδας. Κάθε εβδομάδα τουλάχιστον 50 τέτοια δέματα βρίσκουν τον έκπληκτο παραλήπτη τους, που λόγω πανδημίας σπάνια δέχεται επισκέψεις. Είναι κάτι παραπάνω από λουλούδια. Είναι μια υπενθύμιση πως κάποιος άνθρωπος τους σκέφτεται.

2. Τατουάζ δεύτερης ευκαιρίας

Οι διαδηλώσεις για τις φυλετικές διακρίσεις στον απόηχο της δολοφονίας του George Floyd άνοιξαν μια παγκόσμια συζήτηση για την ισότητα και το ρατσισμό. Πολλοί είναι αυτοί που δε μένουν μόνο στη συζήτηση, αλλά διεκδικούν με πράξεις μια αλλαγή. Οι tattoo artists R. King και J. Swift πιστεύουν πως το λιγότερο που μπορούν να προσφέρουν είναι η δωρεάν κάλυψη τατουάζ που απεικονίζουν σύμβολα μίσους. Αυτή η κίνηση που ξεκίνησε με 30 ραντεβού, έχει φτάσει τώρα να λαμβάνει δωρεές και να συνεργάζεται με άλλα 11 στούντιο για να εξυπηρετήσει όλα τα αιτήματα. Το κόστος μιας τέτοιας διόρθωσης απέτρεπε πολλούς να απαλλαγούν από την καθημερινή υπενθύμιση λάθος επιλογών και αντιλήψεων. Η δυνατότητα να ξανακοιτάξουν το σώμα τους χωρίς ντροπή έγινε πλέον εφικτή. Αν ακόμα και το μελάνι είναι δεκτικό προς αλλαγές, τότε το ίδιο ισχύει και για τις πεποιθήσεις μας.

3. Μια εφαρμογή σώζει μερίδες… υπό εξαφάνιση

Τα σκουπίδια του ενός, ο θησαυρός κάποιου άλλου, λέει η παροιμία. Στην προκειμένη περίπτωση η Too Good To Go φροντίζει, ώστε το πολύτιμο αγαθό του φαγητού να μη φτάσει ποτέ στα σκουπίδια, αλλά στον ουρανίσκο κάποιου. Με 90.000 χιλιάδες επιχειρήσεις στο πλευρό της, προσφέρει σε προσιτές τιμές μια μεγάλη ποικιλία καλοσυντηρημένων γευμάτων που θα κατέληγαν ειδάλλως στις χωματερές. Η μόνη διαφορά από τα υπόλοιπα πιάτα είναι ότι αυτά άργησαν να επιλεχθούν. Παράλληλα, εξασφαλίζει ότι το περιβάλλον δε θα επιβαρυνθεί με τις επικίνδυνες ουσίες που απαιτεί η αποσύνθεσή τους. Ο απολογισμός των τελευταίων 5 ετών είναι εκπληκτικός∙ 75,3 εκατομμύρια γεύματα εκπλήρωσαν το σκοπό τους.

4. Μια περιοδεία καλών πράξεων με όχημα ένα ποδήλατο

Έχοντας στην αγκαλιά του τον τρίχρονο εγγονό του, ο George εξηγεί πώς αποφάσισε να χαρίσει ένα χρηματικό ποσό που κληρονόμησε. Κάθε μέρα οι δυο τους ξεκινούν τις διαδρομές με το ποδήλατο κι αποφασίζουν ποιος θα είναι ο εκλεκτός παραλήπτης τους. Το δέμα δεν είναι άλλο από ένα φάκελο 100 δολαρίων. Η κάρτα που το συνοδεύει αναγράφει «Παρακαλώ δεχτείτε αυτήν την τυχαία πράξη καλοσύνης. Αν δεν την χρειάζεστε, αισθανθείτε άνετα να τη μοιραστείτε με άλλους». Ο χρόνος που περνάει με τον εγγονό του και το πολύτιμο μάθημα της προσφοράς που έχει την ευκαιρία να του διδάξει είναι για εκείνον η ανταμοιβή.

5. Κολύμβηση για όλους

Η εκπληκτική προσπάθεια των ατόμων με μερική ή ολική τύφλωση να προπονηθούν στην κολύμβηση μόλις έγινε λίγο πιο εύκολη. Η φοιτητική ομάδα Swim.me ανέπτυξε στο πλαίσιο του Διαγωνισμού Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του JA Greece μία θαυμαστή συσκευή. Συνδεδεμένη με το σκουφάκι του αθλητή προσφέρει ενδείξεις για τον προσανατολισμό του στην πισίνα, καθώς και για τον τερματισμό και τις στροφές της πορείας. Παράλληλα, δίνει πρόσβαση στα στατιστικά του κολυμβητή, ώστε να μπορεί να τα βελτιώσει. Το πρώτο βραβείο ανάμεσα σε πολλές αξιέπαινες συμμετοχές -που αξίζει κανείς να γνωρίσει- ήρθε ως αναγνώριση των κόπων τους και της προσφοράς τους.

6. Κήποι προς ενοικίαση

Όλο και περισσότερο αναγνωρίζουμε την αξία της εποχικής διατροφής και μάλιστα με τον πιο αγνό και φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο παραγωγής. Ποιος άλλος τρόπος να είμαστε σίγουροι τι φτάνει στο πιάτο μας από το να το καλλιεργούμε οι ίδιοι; Για τις μεγάλες πόλεις, όπως το Λονδίνο, αυτό μπορεί να ακούγεται ανεδαφικό. Με την εφαρμογή AllotMe που διασυνδέει επίδοξους κηπουρούς με ιδιοκτήτες ανεκμετάλλευτης γης είναι σίγουρα πιο εφικτό. Με ένα προσιτό ποσό ανά μήνα μπορεί κάποιος να παρακολουθεί τη σοδειά του να μεγαλώνει σε μια δραστηριότητα ισάξια ωφέλιμη για τη σωματική και την ψυχική του υγεία.    

Οι άσχημες ειδήσεις δε σταματούν ποτέ. Οι καλές ειδήσεις όμως μπορούν να κάνουν τον χρόνο να σταματήσει για λίγο -τόσο όσο να πάρουμε μια ανάσα ελαφρύτερη.

2
Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *