Το επαναχρησιμοποιούμενο μπουκάλι σου έχει γίνει πλέον κομμάτι της καθημερινότητάς σου. Το παίρνεις μαζί σου παντού, όπως στη δουλειά ή τα ταξίδια σου. Ήξερες, όμως, ότι μπορεί να γίνει μία μεγάλη εστία μικροβίων εάν δεν το καθαρίζεις σωστά; Για να αποφύγεις τα μικρόβια και όσα αυτά μπορούν να προκαλέσουν, δες παρακάτω έναν οδηγό για τον απόλυτο καθαρισμό του water bottle.
Με σαπούνι και νερό
Ο πρώτος τρόπος είναι φυσικά ο παραδοσιακός με σαπούνι και νερό. Πρόσθεσε ζεστό νερό στο μπουκάλι σου μαζί με υγρό πιάτων και ανακίνησε καλά. Άφησε το για λίγα λεπτά και στη συνέχεια ξέπλυνε καλά. Με μια ειδική βούρτσα ή σφουγγάρι φρόντισε να τρίψεις καλά το στόμιο, το πώμα και τον πάτο του μπουκαλιού.
Πρόσθεσε ξύδι
Το ξύδι είναι αντιοξειδωτικό, και μπορεί εύκολα να αφαιρέσει μικρόβια και άλατα. Πρόσθεσε λίγο ξύδι στο μπουκάλι σου κι έπειτα αρκετό ζεστό νερό. Άφησε το για μερικές ώρες ή και όλη την νύχτα. Θυμήσου αργότερα να το ξεπλύνεις καλά με σαπούνι και πολύ νερό για να εξαλείψεις την έντονη μυρωδιά του ξυδιού.
Αξιοποίησε τον χυμό λεμονιού
Ο χυμός λεμόνι έχει ακριβώς τις ίδιες ιδιότητες με το ξύδι, αφαιρεί τα άλατα και έχει αντιοξειδωτική δράση. Πρόσθεσε χυμό λεμόνι μαζί με κάποιες φέτες στο μπουκάλι σου και ανακίνησε καλά. Άφησε το κάποιες ώρες και στην συνέχεια ξέπλυνέ το με άφθονο νερό.
Και μαγειρική σόδα
Χρησιμοποίησε μαγειρική σόδα, αφού την ανακατέψεις με λίγο ζεστό νερό. Τρίψε καλά το μπουκάλι σου με την πάστα που θα δημιουργηθεί. Η μαγειρική σόδα, μολονότι είναι χρήσιμη για να καθαρίσει το μπουκάλι, δεν σκοτώνει τυχόν βακτήρια και μικρόβια, επομένως μπορείς να βάλεις το μπουκάλι πρώτα σε καυτό νερό για 10 λεπτά για να το αποστειρώσεις.
Όποια μέθοδο κι αν ακολουθήσεις μην ξεχάσεις να ξεπλύνεις καλά και το καλαμάκι σου, το οποίο μπορεί να γίνει κι αυτό εστία μικροβίων.
2