fbpx
BookCultureTypewriter

Τα νέα βιβλία που θα προσθέσεις στη βιβλιοθήκη σου για να περάσεις τον Σεπτέμβριο

Κάθε νέα αρχή είναι πάντοτε και μία καλή αφορμή για νέα βιβλία. Ως γνωστόν, ο Σεπτέμβριος σηματοδοτεί τη νέα σεζόν, το νέο ξεκίνημα και την επιστροφή στη δουλειά, το πανεπιστήμιο ή το σχολείο. Αυτή η επιστροφή μπορεί να πραγματοποιηθεί πιο ομαλά αν έχεις για συντροφιά μερικά αγαπημένα βιβλία. Εμείς κάναμε μία εκτεταμένη αναζήτηση στις νέες κυκλοφορίες και βρήκαμε τα βιβλία που μπορείς να προσθέσεις στη βιβλιοθήκη σου. Μπορείς να σκεφτείς καλύτερο συνδυασμό από τον πρώτο ζεστό καφέ της σεζόν κι ένα καλό βιβλίο; Εμείς πάντως όχι!

Η ζωή που μένει – Ντιντιελοράν Ζαν-Πολ

Εκδόσεις Πατάκη

Αυτό το βιβλίο είναι μία ακόμη απόδειξη πως σε αυτή τη ζωή όλα είναι πιθανά, αρκεί να το πιστέψουμε. Ακούγεται κλισέ, έτσι; Κι όμως στο τέλος, το μόνο που μετράει είναι το πώς βλέπουμε τα πράγματα. Έτσι κι εδώ, ένα τρελό roadtrip με νεκροφόρα γίνεται αφορμή για να έρθουν μερικοί άνθρωποι κοντά. Ο συγγραφέας ρίχνει μία αισιόδοξη ματιά σε όσα συμβαίνουν στην ανθρωπότητα και θέτει υπό αμφισβήτηση ορισμένες αλήθειες που είχαμε δεδομένες έως σήμερα. Πρόκειται για το βιβλίο που θα σε κάνει να γελάσεις, αλλά και να αναρωτηθείς για όσα παρατηρείς γύρω σου.

Περισσότερες πληροφορίες για το βιβλίο εδώ.

Ο λόφος που ανεβαίνουμε – Αμάντα Γκόρμαν

Εκδόσεις Ψυχογιός

Κανείς δεν μπόρεσε να ξεχάσει τη σπουδαία αππαγελία της Αμάντα Γκόρμαν στην ορκωμοσία του νέου προέδρου της Αμερικής τον φετινό Ιανουάριο. Το βιβλίο της νεαρής ποιήτριας με το συγκεκριμένο έργο είναι πλέον διαθέσιμο και στα ελληνικά. Εμείς αυτό που θα σου προτείνουμε είναι να το βάλεις δίπλα σε εκείνα τα βιβλία στα οποία επιστρέφεις συχνά. Όποτε χρειάζεσαι λίγο κουράγιο και δύναμη για να συνεχίσεις, ή έστω μία υπενθύμιση πως όλα θα πάνε καλά, μπορείς να το ανοίγεις σε μία τυχαία σελίδα. Τα λόγια της Γκόρμαν θα είναι πάντοτε εκεί για να σε καθησυχάσουν.

Περισσότερες πληροφορίες για το βιβλίο εδώ.

Χαμένοι στη Νάπολη – Heddi Goodrich

Εκδόσεις Κλειδάριθμος

Αυτή η ιστορία φαίνεται να είναι ιδιαίτερα δημοφιλής τώρα που μιλάμε για νέα ξεκινήματα. Είτε πρόκειται για τη μετάβαση σε μία νέα πόλη, μία νέα δουλειά ή μία νέα ανθρώπινη σχέση, η αβεβαιότητα βρίσκεται πάντοτε εκεί. Αυτό το βιβλίο, μέσα από τις ιστορίες της Χέντι και του Πιέτρο δείχνει πως η ανάγκη των ανθρώπων για το αίσθημα του ανήκειν είναι πέρα από κάθε τι άλλο. Οι δύο τους εξερευνούν για λογαριασμό μας μία άγνωστη πτυχή της Νάπολης, αυτή που δε διαφημίζουν τα ταξιδιωτικά πρακτορία. Ωστόσο, αυτή ακριβώς η πτυχή της είναι που ίσως σε κάνει να θες να την επισκεφθείς μετά την ανάγνωση του βιβλίου.

Περισσότερες πληροφορίες για το βιβλίο εδώ.

Δυσφορεί η νύχτα – Marieke Lucas Rijneveld

Εκδόσεις Ίκαρος

Στην ιστορία αυτή, η δεκάχρονη Τζάκετ ζει σε ένα απομονωμένο χωριό της Ολλανδίας και χάνει απρόσμενα τον αδερφό της. Το βιβλίο εξερευνά το τι συμβαίνει μετά από μία απώλεια σε μία οικογένεια. Τα σενάρια είναι συνήθως δύο: Είτε συσφίγγονται οι σχέσεις είτε απλά η οικογένεια διαλύεται. Στην προκειμένη περίπτωση φαίνεται να συμβαίνει το δεύτερο. Έτσι η Τζάκετ χρειάζεται να ανταπεξέλθει στην εφηβεία της ενώ παράλληλα παρακολουθεί τους γονείς της να καταρρέουν ολοκληρωτικά. Ο/Η συγγραφέας Marieke Lucas Rijneveld γράφει αφορμώμεν@ από δικά του/της βιώματα και έγινε μάλιστα ο/η νεότερ@ συγγραφέας με το βραβείο International Booker το 2020.

Περισσότερες πληροφορίες για το βιβλίο εδώ.

Μπράβος – Alan Trotter

Εκδόσεις Gutenberg

O Σκωτσέζος Άλαν Τρότερ επέλεξε να κάνει το λογοτεχνικό ντεμπούτο του δίνοντας μία νέα πνοή στο κλασικό είδος του noir. O τόπος όπου διαδραματίζεται η ιστορία δεν προσδιορίζεται ποτέ, ενώ η αντρική βία είναι αυτή που διακατέχει το μεγαλύτερο μέρος του βιβλίου. Με σαφείς επιρροές από το Pulp Fiction και το Fight Club, το βιβλίο του Άλαν Τρότερ πειραματίζεται διαρκώς με τα διάφορα είδη για να φτάσεις στο τέλος να καταλήξεις ότι δεν πρόγκειται για ένα μυθιστόρημα εγκλήματος, αλλά για κάτι βαθύτερο.

Περισσότερες πληροφορίες για το βιβλίο εδώ.

4
Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *