fbpx
Tv-serious

Narcos : Μια βουτιά στην αυτοκρατορία της κοκαΐνης

Συντάκτης: Στεφανίδης Στέφανος

Είμαι σίγουρος πως έχετε ακούσει και έχετε δει διάφορες διαφημίσεις σχετικά με τον κίνδυνο των ναρκωτικών και την δίωξή τους. Παρ’όλα αυτά είναι και μία πάρα πολύ κερδοφόρα επιχείρηση για όσους αδιαφορούν για το νόμο και δεν φοβούνται τις επιπτώσεις των πράξεών τους, στοιχεία που εκπροσώπησε ο μεγαλύτερος έμπορος ναρκωτικών που έχει υπάρξει ποτέ και ονομαζόταν Πάμπλο Εσκομπάρ. Ο Εσκομπάρ λοιπόν είχε την τιμητική του στην τηλεόραση και στο διαδίκτυο – memes ftw- 22 χρόνια μετά το θάνατό του. Μιλάω, φυσικά, για την εξαιρετική σειρά του Netflix που μας έχει προσφέρει μπόλικες ώρες ψυχαγωγίας ενώ συγχρόνως μας χάρισε μία ματιά στην επιχειρηματική ιδιοφυΐα που κρυβόταν πίσω από το αποτρόπαιο και σκληρό μυαλό του Εσκομπάρ. Μιλάω για το Narcos.

Η ΠΛΟΚΗ

Η σειρά μας παρουσιάζει την άνοδο του Εσκομπάρ από μικρό λαθρέμπορο στον αυτοκράτορα της κοκαΐνης καθώς και την επιχειρηματική, πολιτική αλλά και τρομοκρατική του δραστηριότητα. Συγχρόνως μας δείχνει τα πράγματα και από την πλευρά του νόμου, καθώς οι πράκτορες της δίωξης ναρκωτικών των ΗΠΑ που έχουν εγκατασταθεί στην Κολομβία συνεργάζονται με την Κολομβιανή κυβέρνηση και αστυνομική δύναμη, έτσι ώστε να νικήσουν τον πόλεμο των ναρκωτικών αντιμετωπίζοντας κάθε μέρα την φρίκη των εγκλημάτων του Καρτέλ του Μεγεδίν.

ΠΡΩΤΕΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ

Η σειρά ξεκινάει με την φωνή του αφηγητή να μας εντάσσει στη σειρά και να μας παρουσιάζει τα γεγονότα που συμβαίνουν στον κόσμο, μία πινελιά φανταστική καθώς μας δίνει περισσότερη διορατικότητα στην πλοκή του Narcos, προσφέροντάς μας μία πιο ολοκληρωτική ματιά στην πλοκή της σειράς και βοηθώντας στην ομαλότερη εξέλιξή της. Το δεύτερο στοιχείο, όμως, που μπορεί να σου προκαλέσει χοντρό κόλλημα με το Narcos και οφείλω να βγάλω το καπέλο στους παραγωγούς της σειράς για αυτή τους την επιλογή είναι το φανταστικό τραγούδι του intro, το Tuyo του Rodrigo Amarante το οποίο κάνει tease από την αρχή την εξαιρετική ακουστική επένδυση που συνοδεύει τη σειρά.

ΟΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ

O Wagner Moura κλέβει την παράσταση με μία εξαιρετική ερμηνεία στον πολυσύνθετο ρόλο του Πάμπλο Εσκομπάρ και η οποία του χάρισε την πρώτη του υποψηφιότητα για Χρυσή Σφαίρα. Το άλλο μισό βάρος της σειράς πέφτει στους ώμους των Pedro Pascal (Χαβιέρ Πένια) και Boyd Holdbrook ( Στίβ Μέρφι) οι οποίοι συνθέτουν ένα δυναμικό δίδυμο που αν και στα πρώτα επεισόδια δυσκολεύονται να εμπιστευθούν ο ένας τον άλλο, στην τελική και μέσω της συνεργασίας τους στα χρόνια που πολεμούν τους Narcos καταλήγουν πιο δεμένοι και από αδέρφια. Τέλος, από τους υποστηρικτικούς ρόλους ξεχωρίζει αυτός του Raul Mendez που υποδύεται τον πρόεδρο της Κολομβίας Σέζαρ Γκαβίρια, ο οποίος με σθένος και ψυχική δύναμη πέρα από κάθε φαντασία πολέμησε τον τρόμο του Εσκομπάρ χωρίς να φοβηθεί να τον κοιτάξει στα μάτια.

ΕΝ ΚΑΤΑΚΛΕΙΔΙ

Το Narcos είναι μία σειρά που κατάφερε να ανταποκρίθει στις υψηλές προσδοκίες τόσο στου κοινού, όσο και στων παραγωγών του Netflix. Καταφέρνει να συνδυάσει τα στοιχεία της περιπέτειας, του εγκλήματος και του δράματος με ενθουσιώδη τρόπο, ενώ συγχρόνως δρα και ως μία βιογραφική σειρά. Ο εξαιρετικός αυτός συνδυασμός δεν πλήττει τον θεατή αλλά αντίθετα τον παροτρύνει να συνεχίσει να παρακολουθεί τη σειρά με αμείωτο ενδιαφέρον. Γι’ αυτό και σας συστήνω την σειρά ανεπιφύλακτα.

https://www.youtube.com/watch?v=R0P2Lg5wzTE

0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *