fbpx
Music

Moby Child

Συντάκτρια: Ζωή Βέργου

The Return

Ο δημιουργός των μεγάλων επιτυχιών “Why does my heart feel so bad“, “Porcelain” αλλά και πολλών άλλων, επιστρέφει στα 52 του χρόνια με το άλμπουμ “Everything Was Beautiful, And Nothing Hurt”. Η κυκλοφορία του δίσκου αναμένεται τον Μάρτιο του 2018, το πρώτο release όμως έγινε πρίν λίγες μέρες και έχει τον τίτλο “Like a Motherless Child”. Γεννημένος στην Αμερική πειραματίστηκε από μικρός με την μουσική συμμετέχοντας αρχικά σε Punk συγκροτήματα για να περάσει στη συνέχεια στον ηλεκτρονικό ήχο. Το 1990 έχουμε την κυκλοφορία της πρώτης του δουλειάς και αρχίζει να μας απασχολεί το φαινόμενο MOBY.

***FUN FACT: Το ψευδώνυμο Moby το έδωσαν οι γονείς του εξαιτίας της συγγένειας που είχαν με τον συγγραφέα του έργου Moby Dick, Herman Melville.

Personal life

Για την προσωπική του ζωή δεν ξέρουμε πολλά, εκτός από αυτά που επιλέγει ο ίδιος να μοιραστεί με τον κόσμο, όπως την εξάρτησή του από το ποτό και τα ναρκωτικά. Στα 19 του δοκίμασε για πρώτη φορά ναρκωτικά και από τότε, όποτε πιέζεται πολύ, υποφέρει από κρίσεις πανικού. Δηλώνει θερμός υποστηρικτής της ελευθερίας, ό,τι και αν σημαίνει αυτό για τον καθένα. “Αν κάποιος θέλει να κάνει καταχρήσεις είναι δική του δουλειά και δεν αφορά κανέναν άλλο”, υποστηρίζει σε μια συνέντευξή του.

Το 2014 σε μια συναυλία του, θέλοντας να βοηθήσει και άλους χρήστες, αποφάσισε να μιλήσει ανοιχτά για το προβλημά του και για την αποφασή του να το ξεπεράσει και να παραμείνει νηφάλιος. Ο Moby εκτός από μουσικός, DJ, παραγωγός, φιλάνθρωπος, ακτιβιστής είναι και φωτογράφος. Μάλιστα το 2011 κυκλοφόρησε το βιβλίο του με τίτλο Destroyed,  το οποίο περιλαμβάνει φωτογραφίες που έχει τραβήξει ο ίδιος κατα την διάρκεια των περιοδειών του και το 2016, ενώ κυκλοφορεί και η βιογραφία του με τίτλο Porcelain: A Memoir.

Purpose

Ο Moby πάντοτε μέσα από την δουλειά του προσπαθεί να αφυπνίσει τον κόσμο και να περάσει μηνύματα πολιτικά, αντιρατσιστικά, κατά της βίας αλλά και υπέρ των δικαιωμάτων των ζώων, ενώ δηλώνει vegan. Παρόλαυτά, ο συγκεκριμένος δίσκος, σύμφωνα με τον καλλιτέχνη, δεν έχει τέτοιο σκοπό. Περίεργη επιλογή θα έλεγε κανείς τότε η διασκευή του παραδοσιακού τραγουδιού της εποχής των σκλάβων “Like A Motherless Child”, έναν χρόνο μετά την προηγούμενη του δουλειά, η οποία μιλούσε για την “σκλαβιά” του κόσμου από τα social media και την αφύπνισή τους. Στο συγκεκριμένο κομμάτι συμμετέχει η Raquel Rodriguez, ενώ στην παραγωγή του βίντεο συμμετέχει ο κινηματογραφιστής του παραγωγού ταινιών James Cameron, Nathan Haugaard, δίνοντας μια πιό “artistic” ματιά και προβάλλοντας έναν Moby μόνο του.

Ο ίδιος σχολιάζοντας τον δίσκο του παραδέχτηκε πως είναι επηρεασμένος από τα 90’s και o ήχος του είναι κατά βάση trip hop. Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν θεωρεί πως είναι μουσικός, δήλωσε πως όχι και οτι είναι απλά καποιος που του αρέσει να κάνει μουσική”.

Προσωπικά το πρώτο release του άλμπουμ με κάνει να ανυπομωνώ για τα υπόλοιπα και να φωνάζω με ενθουσιασμό WELCOME BACK MOBY!! -γιατί το είχες χάσει λίγο.

Μέχρι τον Μάρτιο όμως, πάρτε κι εσείς μια μικρή γεύση:


0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *