fbpx
Blog

Μήπως αυτό το φθινόπωρο να εφαρμόσεις το Sisu concept στην καθημερινότητά σου;

Επέστρεψες στην πόλη, προσπαθείς να αναδιοργανωθείς και να εισέλθεις σιγά σιγά και πάλι σε μια καθημερινή ρουτίνα, αλλά στην πραγματικότητα δεν είσαι ψυχικά και σωματικά έτοιμ@. Υποψιάζομαι ότι σου λείπουν ήδη τα ξέγνοιαστα καλοκαιρινά μεσημέρια στο νησί, το απέραντο γαλάζιο και το αλάτι της θάλασσας και το ρομαντικό παιχνίδι των χρωμάτων των ηλιοβασιλεμάτων. Σωστά τα λέω;

Είσαι ένα βήμα πριν βιώσεις τα λεγόμενα post-summer blues, που έρχονται πάντοτε με τη λήξη του καλοκαιριού. Γι’ αυτό είμαστε κι εμείς εδώ. Με ανανεωμένη λοιπόν διάθεση, θα σε βοηθήσουμε να αποφύγεις ή τουλάχιστον να αντιμετωπίσεις την γλυκανάλατη μελαγχολία που πάντοτε θα σου αφήνει το καλοκαίρι. Πώς;

Όλα όσα χρειάζεται να ξέρεις για το sisu concept

Νομίζω πως έχεις καταλάβει το ενδιαφέρον μας για διάφορα concepts, όπως το Koselig ή το Niksen, που αφορούν την ισορροπία μεταξύ νου και σώματος και γενικότερα οτιδήποτε συνδέεται με την ευεξία. Με αφορμή, λοιπόν, το τέλος των καλοκαιρινών διακοπών, το τέλος της καλοκαιρινής εποχής, αλλά και σε συνδυασμό και με τον ερχομό του φθινοπώρου, αυτή τη φορά σου προτείνουμε να δοκιμάσεις το Sisu concept.

Η λέξη Sisu” μεταφράζεται ως η δύναμη της θέλησης, το κουράγιο, το θάρρος ή και ως η αποφασιστικότητα. Το Sisu concept έχει ως αφετηρία του, την Φινλανδία. Είναι γνωστό πως πρόκειται για μία από τις χώρες με τους πιο ευτυχισμένους κατοίκους. Ίσως αυτό να οφείλεται και στο γεγονός ότι ασχολείται εντατικά και πραγματικά με το κομμάτι της ευεξίας. Τι ξεχωριστό, όμως, έχει το Sisu concept, που το διακρίνει μεταξύ άλλων, παρόμοιων concept;

Πρόκειται για μία ιδέα-ενέργεια ενάντια στην κάθε είδους κρίση που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε

Τι εννοούμε με αυτό; Αν μιλήσει απλώς για την πραγματικότητα που βιώνουμε, ίσως να καταλήξουμε σε ένα συναισθηματικό, και όχι μόνο, αδιέξοδο. Η πανδημία σε συνδυασμό με τα απανωτά lockdowns, οι πολιτικές και οικονομικές κρίσεις- διαμάχες, το άγχος της επιβίωσης, είναι ορισμένες από τις αλήθειες του σήμερα.

Κάθε μέρα, λοιπόν, είναι και μία νέα πρόκληση και για την ψυχική μας ισορροπία. Είναι αδύνατον να μην επηρεάζεσαι έστω σε κάποιον βαθμό από τις εξελίξεις που συμβαίνουν γύρω σου. Το θέμα είναι όμως ότι η ροή των ειδήσεων δεν θα διακοπεί κι εσύ πρέπει να φροντίσεις την ψυχική υγεία σου. Αυτό ακριβώς είναι και το ζητούμενο του Sisu concept.

Στα καθημερινά εμπόδια σου, το μυστικό είναι να υπομένεις και να επιμένεις

Μην δικαιολογείς καταστάσεις ή αποφεύγεις να τις αντικρίσεις κατάματα. Οι καταστάσεις είναι έτσι όπως είναι. Σκοπός κατά το Sisu concept, είναι να πορευτείς μέσα από τις όποιες καταστάσεις και συνθήκες. Να εκτιμάς την αδράνεια, αλλά να επιλέγεις και τη δράση, όπου το κρίνεις απαραίτητο. Με λίγα λόγια, να μην μένεις προσκολλημέν@ στα λόγια και τις σκέψεις, αλλά να αφήνεις τις πράξεις σου, την δράση σου να μιλήσουν για σένα. Αυτή είναι και η λέξη-κλειδί για την ολική εξέλιξη σου.

Ίσως το να βλέπεις τα πράγματα έτσι ακριβώς όπως είναι, σε βοηθήσει, να κάνεις το επόμενο βήμα. Και για να μην πέσεις βαθιά στην παγίδα των post-summer blues, είναι καιρός να συλλέξεις σκέψεις, στόχους, όνειρα, να τα συγκεντρώσεις σε ένα χαρτί -ή έστω στις σημειώσεις του κινητού σου- και να τα πραγματοποιήσεις. Να επιμείνεις να κατευθύνεσαι προς τον δρόμο των φόβων σου, μέχρι εκεί που μπορείς. Ίσως μόνο έτσι να μπορέσεις να βρεις την ψυχική σου ισορροπία.

Το Sisu είναι τρόπος ζωής, όπως και κάθε άλλο concept που έχουμε γνωρίσει έως σήμερα. Είναι βέβαια στο δικό σου και μόνο χέρι, αν θα επιλέξεις να εφαρμόσεις το συγκεκριμένο concept στην καθημερινότητα σου. Γιατί μην ξεχνάς πως είμαστε οι επιλογές μας.

Ραντεβού σε επόμενο άρθρο. Good to see you again!

 

 

 

4

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *