fbpx
ArtPeopleTheater

Ο Μιχάλης Μιχαλακίδης κυνηγάει το όνειρο του

Ήταν από τα ταξίδια αστραπή για να μπορέσεις να δεις φίλους αγαπημένους και να μοιραστείς τα νέα σου επιτέλους από κοντά και όχι από μια γραμμή τηλεφώνου. Κατέβηκα στην Αθήνα, λοιπόν, και ανάμεσα στις τουριστικές βόλτες συνάντησα τον Μιχάλη Μιχαλακίδη, ηθοποιός στο επάγγελμα, σε ένα καφέ στο Παγκράτι. Ο Μιχάλης δεν ήρθε μόνος, είχε μαζί του και τον Κυριάκο, ένα ημίαιμο γκριφόν, που τον γνωρίζουν όλοι στο μαγαζί.

Ξεκινήσαμε να πίνουμε το καφεδάκι μας και η συζήτηση έφτασε φυσικά στη δουλειά…

Ο Μιχάλης Μιχαλακίδης είναι Θεσσαλονικιός, μεγαλωμένος στα Δυτικά της πόλης και με μνήμες από παιχνίδια στις αλάνες. Το διάβασμα δεν ήταν ποτέ το δυνατό του σημείο, ούτε και τα αθλήματα. Γι’ αυτό και όταν ήρθε η ώρα να  επιλέξει το club στο οποίο θα συμμετείχε στο σχολείο επέλεξε το θεατρικό, γιατί όπως μου εκμυστηρεύτηκε ήταν ο δικός του τρόπος να φανεί, να ανήκει κάπου και αυτός. Και όλο αυτό έγινε με την παρότρυνση της μητέρας του, η οποία όπως την χαρακτηρίζει ήταν η acting coach του. Οι γονείς του έπαιξαν και συνεχίζουν να παίζουν μεγάλο ρόλο στον προσωπικό και επαγγελματικό του ταξίδι. Το εργασιακό ήθος του, η επιμονή του και επιμονή του είναι δικά τους διδάγματα.

Ο Μιχάλης Μιχαλακίδης κυνηγάει το όνειρο του

O Κυριάκος στο μεταξύ χαίρεται με τις λιχουδιές που του δίνει η υπάλληλος του μαγαζιού (η Γωγώ).

Όσο ήταν στο σχολείο δεν είχε απάντηση στην ερώτηση τι θα γίνεις όταν μεγαλώσεις. Δεν ήξερε. Έμαθε αργότερα όταν σπούδαζε Τεχνολόγος Τροφίμων και μια από τις καθηγήτριές του τον προέτρεψε να πάρει μέρος στην θεατρική ομάδα του Φυσικού στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο. Έτσι ξεκαθάρισαν όλα. Κατάλαβε με τι ήθελε να ασχοληθεί, τι αγαπάει. Έδωσε εξετάσεις στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος και κατάφερε να μπει με την δεύτερη φορά.

Τελειώνοντας το Κρατικό δέχεται πρόταση από τον σκηνοθέτη Θωμά Μοσχόπουλο να συμμετέχει στο έργο «Ποιος είναι ο δόκτωρ Κόρτσακ» και κάπως έτσι κατεβαίνει Αθήνα. Όταν τον ρώτησα αν έχει μετανιώσει ποτέ για την απόφασή του να τα παρατήσει όλα στη Θεσσαλονίκη και να κατέβει, με μεγάλη ειλικρίνεια μου απάντησε πως όχι.

-Είναι στιγμές που αναρωτιέμαι αν έκανα καλά, αν θα οδηγήσει κάπου όλο αυτό, αλλά το ξεπερνάω γρήγορα. Όταν είσαι μακριά από τους δικούς σου σε μια τόσο μεγάλη και απαιτητική πόλη, φυσικά και θα έρθουν στιγμές απόγνωσης. Εκεί μπαίνει η λογική και συνέρχεσαι. Κάθε μέρα προσπαθώ, το κυνηγάω όμως. Δεν κάθομαι απλά σπίτι μου και περιμένω να χτυπήσει το τηλέφωνο.

Η πιο έντονη στιγμή που έχει βιώσει ως τώρα είναι η συμμετοχή του στο έργο «Άλκηστις» του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Κατερίνας Ευαγγελάτου. Το θεωρεί πολύ μεγάλη τιμή. Όταν τον ρώτησα για το πώς φαντάζεται τον εαυτό του τα επόμενα πέντε χρόνια, μου απάντησε πως θα ήθελε να έχει καταφέρει να παίξει έναν μεγάλο ρόλο. Ίσως να είναι νωρίς ακόμη «μα με τις εξαιρέσεις ο κόσμος προχωρά», όπως είχε γράψει και ο Μάνος Χατζηδάκις.

Όταν αναφέρθηκα στην τηλεόραση δεν την απέρριψε, θέλει όμως να πάρει μέρος σε μια πολύ καλή παραγωγή και όχι κάπου για να γίνει γνωστός με ημερομηνία λήξης.

Ο Μιχάλης Μιχαλακίδης φέτος θα βρίσκεται στην παράσταση «Άμλετ» του Σαίξπηρ σε σκηνοθεσία Κατερίνας Ευαγγελάτου στο Αμφι Θέατρο – Σπύρου Ευαγγελατου.

Ευχαριστούμε το Ohh boy (Αρχελάου 32, Αθήνα) & το Milly Βird (Αρριανού 29, Αθήνα) για την φιλοξενία.

Φωτογραφίες: Ζωή Βέργου

Δείτε επίσης: Η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη δεν ρίχνει ποτέ την ποιότητα υπεράσπισης ενός ρόλου

2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *