fbpx
EventsMusic

Miåu: Η Θεσσαλονίκη αποτελεί διαμάντι στην ηλεκτρονική μουσική

Συντάκτρια: Έφη Σταυρίδου

Φωτογράφος: Γεωργία Λαδοπούλου

Η Θεσσαλονίκη αποτελεί, αναμφίβολα, μία από τις πόλεις που γνωρίζει από καλή μουσική. Η αγάπη για την μαεστρία της techno κι όχι μόνο, την έχουν φτάσει να αποτελεί ορόσημο για τα πολλαπλά events καθώς και τα φεστιβάλ που λαμβάνουν μέρος. Πίσω από κάθε event όμως, εκτός από τους διοργανωτές, η επιτυχία οφείλεται αν μη τί άλλο στους djs. Σε αυτούς δηλαδή που θα ταρακουνήσουν τα decks με τα μιξαρίσματα τους και θα απογειώσουν το vibe σου. Στην κατηγορία αυτή ανήκει ο Πέτρος Μιαούλης (aka Miåu), ένα από τα ανερχόμενα ονόματα στο χώρο της ηλεκτρονικής μουσικής.

Miåu, γέννημα θρέμμα Θεσσαλονικιός και μεγαλωμένος στην περιοχή της Καλαμαριάς, από πολλή μικρή ηλικία, ήρθε σε επαφή με τη μουσική. Ζώντας σε ένα σπίτι που κατακλυζόταν από βινύλια, αντλούσε καθημερινά όλο και περισσότερα ερεθίσματα. Φανερά επηρεασμένος από τον στενό οικογενειακό του κύκλο, έφτασε η στιγμή που αποφάσισε να στήσει το δικό του συγκρότημα. Με εμφανίσεις σε γιορτές του σχολείου και σε συγκεκριμένα μαγαζιά, η αγάπη του για τη μουσική ολοένα και μεγάλωνε. Λίγο πριν την ενηλικίωση του, το συγκρότημα διαλύθηκε καθώς το κάθε μέλος ξεχωριστά, λόγω σπουδών, άλλαξε πόλη. Αυτό, όμως, δεν τον εμπόδισε να συνεχίσει και να χαράξει τη δική του πορεία. Παράλληλα, κύριο μέλημα αποτέλεσαν οι σπουδές του. Οι πρώτες απόπειρες  πίσω από τα decks, έγιναν στο Πλωτό, στον Μαρμαρά, αναλαμβάνοντας το warm up πριν από κάθε event. Ο εθισμός του για τη μουσική έγινε πιο έντονος, όταν άρχισε να ασχολείται και ο ίδιος με την παραγωγή.

Η προσθήκη μελωδίας στην ηλεκτρονική μουσική και ο συνδυασμός της με την σκληρή ατμόσφαιρα που αιωρείται, ολοκληρώνει το χαρακτήρα του. Η πρώτη του συνεργασία, τον βρήκε πλάι στον Symmetric, μετατρέποντας τις Πέμπτες του Tokyo city bar, σε βραδιές για γερά νεύρα. Έπειτα, ψάχνοντας την ταυτότητα του, συνέχισε στο Charro Negro, μέχρι που αποτέλεσε μέρος του project ”DISTORTION”, υπό την οργάνωση της Δήμητρας Ριγάκη. Το project αυτό, με κύριο συντελεστή τον γνωστό σε όλους Symmetric, στιγμάτισε το Rock n’ Rolla, με τους tech house ρυθμούς του και έθεσε ως resident dj του, τον  Miåu. Η συνεργασία αυτή, θα έλεγε κανείς ότι, του άνοιξε διάπλατα τις πόρτες. Αίγλη και Πάνθεον τον χειμώνα, Δεντρόσπιτο το καλοκαίρι, στο πλάι του Echonomist. Με Junior Pappa, George Tsilipako κ.ά. καταξιωμένους djs, η πορεία του στο χώρο, σίγουρα θα είναι θεαματική.

Από την άλλη, τα ταξίδια αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της εξέλιξής του, καθώς εκτός από τους ορίζοντες, τον διευρύνουν και πνευματικά. Στο κομμάτι της μουσικής, ο κοινωνικός περίγυρος, κατέχει πολύ σημαντικό μερίδιο για την προσωπική ανάπτυξη του καθενός. Το καλό rave κοστίζει, άλλωστε. Ο Miåu, αν είχε τη δυνατότητα να ξαναγεννηθεί, θα τον συναντούσες κάπου μεταξύ 80’s με φουλ disco ύφος. Με το πέρασμα του χρόνου φαντάζεται τον εαυτό του να βιοπορίζεται  με κάτι που πραγματικά του αρέσει και να είναι ευχαριστημένος από τη ζωή του. Αν αναρωτιέστε τί είναι αυτό που ετοιμάζει από Σεπτέμβρη και μετά, ούτε ο ίδιος μπορεί να σας απαντήσει με σιγουριά. Μπορεί να επιλέξει να ασχοληθεί με το μεταπτυχιακό του και τις  οικονομικές σπουδές. Το μόνο σίγουρο όμως, είναι ότι φέτος το καλοκαίρι θα βρίσκεται για ακόμη μια χρονιά στο Πλωτό.

Αν βρεθείτε κάπου εκεί κοντά, περάστε μία βόλτα! Εκτός από καλή μουσική, θα απολαύσετε το κοκτέιλ σας καθώς και την απίστευτη θέα.


0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *