fbpx
AbroadBlogTravel

8 μέρη και πρόσωπα που θα μπορούσαν να αποτελέσουν το “8ο θαύμα του κόσμου”

Όπως ίσω ήδη γνωρίζεις, η λίστα με τα θαύματα του κόσμου αναφέρει επτά. Συχνά, όμως, μια νέα ιδέα, ένα νέο δημιούργημα, φυσικό ή ανθρώπινο προκαλεί το ενδιαφέρον και τα βλέμματα  των ανθρώπων. Έτσι, μπορεί και να λάβει μία υποψηφιότητα για το “8ο θαύμα του κόσμου”. Ας δούμε μια λίστα με αυτά τα “πιθανά” όγδοα θαύματα που έχουν αναφερθεί μέχρι σήμερα:

Grand Canyon

Το Grand Canyon, δηλαδή το μεγάλο φαράγγι, βρίσκεται στην πολιτεία της Αριζόνα στις Ηνωμένες Πολιτείες και έχει σμιλευτεί με φυσικό τρόπο από τον ποταμό Κολοράντο. Σίγουρα, αν έχεις δει ταινίες του Χόλιγουντ θα έχεις πετύχει σκηνές από το Grand Canyon που θα σε έχουν κάνει να θες να το επισκεφτείς.  Η απέραντη ομορφιά του και το μεγαλείο του, το έχει κάνει γνωστό σε όλο τον κόσμο με αποτέλεσμα να αναφέρεται συχνά ως το όγδοο θαύμα του κόσμου.

Empire State Building

Το Empire State Building είναι ένας από τους υψηλότερους ουρανοξύστες στη Νέα Υόρκη. Για 41 χρόνια ήταν το ψηλότερο κτίριο με 102 ορόφους και χρειάστηκε μόνο ένα χρόνο και 45 μέρες για να ολοκληρωθεί. Η μεγάλη ιστορική του σημασία είναι αυτή που έφερε και τον χαρακτηρισμό “8ο θαύμα του κόσμου”.

Ροζ και άσπρες πηγες στην Νέα Ζηλανδία

Αυτό το μαγικό τοπίο βρίσκεται στη Νέα Ζηλανδία, στη λίμνη Rotomahana. Αυτή η σειρά πηγών προκλήθηκε από γεωθερμικές πηγές που περιέχουν διοξείδιο του πυριτίου και τα μοναδικά χρώματα δημιουργήθηκαν από αποικίες βακτηρίων. Για μεγάλο αριθμό επιστημόνων ανά τον κόσμο, οι πηγές αυτές μπορούν άνετα να θεωρηθούν το όγδοο θαύμα.

Ο King Kong

Το μοναδικό φανταστικό όγδοο θαύμα που ΄έχει βγει από ταινία φαντασίας του 1933 και έχει αποτελέσει θρύλο. Έγινε μάλιστα η αφορμή για να κυκλοφορήσουν αργότερα πολλές άλλες τηλεοπτικές και κινηματογραφικές ιστορίες. Ο King Kong αναφέρεται συχνά μέσα στις ταινίες ως το όγδοο θαύμα του κόσμου, αλλά και η ίδια η ταινία είχε σκοπό να ονομαστεί έτσι. 

Taj Mahal

Αυτό το συγκρότημα κτιρίων είναι ορόσημο της Ινδίας, το οποίο έχτισε ένας Αυτοκράτορας για να τιμήσει την νεκρή γυναίκα του. Για την δημιουργία του χρειάστηκαν 20.000 εργάτες που δούλευαν καθημερινά για την ολοκλήρωση του από 1632 μέχρι το 1649. Σήμερα, το Taj Mahal έχει μεγάλη αρχιτεκτονική σημασία και περιλαμβάνεται στα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς.

Ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός

Ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός είναι ένας ερευνητικός σταθμός που βρίσκεται σε τροχιά γύρω από τη Γη. Η δημιουργία του ξεκίνησε το 1998 και ακόμα βρίσκεται σε διαδικασία ανάπτυξης. Ίσως από τα πιο σημαντικά ανθρώπινα επιτεύγματα, καθώς από το 2000 που μπήκε το πρώτο πλήρωμα, υπάρχει συνεχής ανθρώπινη παρουσία στο διάστημα συλλέγοντας πληροφορίες για έρευνα.

Η διώρυγα του Παναμά

Η διώρυγα του Παναμά είναι ένα τεχνητό κανάλι που συνδέει τον Ατλαντικό με τον Ειρηνικό ωκεανό. Θεωρείται ως ένα από τα πιο σημαντικά αρχιτεκτονικά δημιουργήματα μέχρι σήμερα. Αποτελεί επίση το δεύτερο πιο σημαντικό ναυτιλιακό επίτευγμα μετά την διώρυγα του Σουέζ.

Αντρέ, ο γίγαντας

Ο Αντρέ ήταν Γάλλος παλαιστής και ηθοποιός και είχε χαρακτηριστεί από τους φιλάθλους ως “γίγαντας“, αλλά και ως “το όγδοο θαύμα του κόσμου“. O βασικός λόγος γι’αυτό ήταν η εμφάνιση του, καθώς έπασχε από ένα σύνδρομο που τον έκανε να έχει ανεπτυγμένες ορμόνες. Με την εμφάνιση του και τις ικανότητες του στην πάλη, κέρδισε το τίτλο του 8ου θαύματος για την εποχή του.

3

Leave a Reply

Your email address will not be published.