fbpx
#ΜΕΝΟΥΜΕΣΠΙΤΙ

ΟΚ, #μένουμεσπίτι, αλλά τι γίνεται με όσους δεν έχουν σπίτι;

Μπορεί το άμεσο μέτρο πρόληψης #ΜένουμεΣπίτι να έγινε κατανοητό -σχεδόν- από τους περισσότερους, για κάποιους άλλους είναι απλά αδύνατο να συμβεί. Το αγαπημένο περιοδικό όλων, η Σχεδία, αφουγκράζεται αυτό το πρόβλημα και γι’αυτό έβγαλε την παρακάτω ανακοίνωση:

Η «σχεδία» αναστέλλει, προσωρινά, τη λειτουργία της και απευθύνει πρόσκληση στην κοινωνία να συμμετάσχει στο νέο της κοινωνικό πρόγραμμα, θωρακίζοντας τους πωλητές και συμβάλλοντας στη βιωσιμότητα του ελληνικού περιοδικού δρόμου, σε αυτή τη δύσκολη, για όλους, συγκυρία. 

View this post on Instagram

«Πώς “αυτοαπομονώνεται” και προφυλάσσεται από τον κορωνοϊό ένας άστεγος;» είναι το ερώτημα που έθεσε το περιοδικό «The Big Issue» @bigissueuk. Αυτός είναι και ο δικός μας προβληματισμός. Πώς θα προστατεύσουμε τον κ. Στάθη, την κ. Δήμητρα, τον κ. Παναγιώτη που έχουν πατήσει τα 70; Οι παραινέσεις να μην πουλούν το περιοδικό για τη δική τους προστασία δεν έβρισκαν ανταπόκριση. Η αναστολή της κυκλοφορίας της «σχεδίας», τουλάχιστον ώς την Τετάρτη 1 Απριλίου ήταν αναπόφευκτη. Για να αντιμετωπίσουμε, εν μέρει, έστω, την κρίση, η «σχεδία» ξεκινάει μια καμπάνια για την εγγραφή νέων συνδρομητών, προσφέροντας τη δυνατότητα 4⃣μηνης ή 2⃣μηνης συνδρομής, ενώ παρέχεται η ευκαιρία και για την αποστολή του τεύχους Μαρτίου. Επιπλέον, παρέχεται η δυνατότητα ηλεκτρονικής συνδρομής. Συνδρομητής μπορεί να γίνει κάποιος μέσω της ιστοσελίδας μας www.shediart.gr ή επικοινωνώντας με τα γραφεία μας (213 0231220). . *Στο link που θα βρείτε στο bio ⤴️ υπάρχουν λεπτομέρειες. . **Στη φωτογραφία, το εξώφυλλο του τεύχους Απριλίου 2020, η κυκλοφορία του οποίου ανεστάλη. . . #shedia #shediamagazine #streetpaper #streetmagazine #fighthomelessness #supportpeople #subscribe #subscription #solidarity #socialenterprise #cover #newcover

A post shared by Shedia (@shedia_home) on

«Πώς “αυτοαπομονώνεται” και προφυλάσσεται από τον κορωνοϊό ένας άστεγος;»

Αυτό είναι το ερώτημα που έθεσε το βρετανικό περιοδικό δρόμου «The Big Issue», στις αρχές Μαρτίου. Πώς προφυλάσσεται, αλήθεια, ο άνθρωπος που βιώνει την ακραία φτώχεια ο οποίος, μάλιστα, καθόλου συμπτωματικά, ανήκει και στις ομάδες υψηλού κινδύνου; Είναι χαρακτηριστικό ότι τη διετία 2018-2019 28.000 άνθρωποι που βιώνουν την αστεγία εισήχθησαν στα νοσοκομεία της Μεγάλης Βρετανίας.

Το ζήτημα της ευαλωτότητας των αστέγων της αμερικανικής ηπείρου σε αυτήν τη νέα πραγματικότητα έθεσαν και οι «New York Times», σε σχετικό δημοσίευμα με τίτλο «Καταστροφικός ο κίνδυνος για τους αστέγους της Αμερικής από τον κορωνοϊό» («Coronavirus Outbreak Has America’s Homeless at Risk of “Disaster”», Δευτέρα 10 Μαρτίου 2020).

«Ιατρικοί ερευνητές δηλώνουν ότι οι 550.000 άστεγοι της αμερικανικής γης είναι δύο φορές πιο ευάλωτοι απέναντι στον ιό. Είναι πιο εκτεθειμένοι, καθώς ζουν κάτω από πιεστικές συνθήκες στους ξενώνες, μοιράζονται μαχαιροπίρουνα και άλλα αντικείμενα, ενώ, την ίδια στιγμή, στους δρόμους όπου διαβιούν δεν έχουν τη δυνατότητα να πλένουν καλά τα χέρια τους»,

σημειώνει ο αρθρογράφος της έγκριτης εφημερίδας Τόμας Φούλερ.

«Από τη στιγμή που θα μολυνθούν, οι χρόνια άστεγοι έχουν πολύ περισσότερες πιθανότητες να νοσήσουν βαριά ή να πεθάνουν, αφού έχουν ήδη ένα επιβαρυμένο ιατρικό ιστορικό και ελλιπή ιατρική φροντίδα. Από έρευνα που δημοσιεύθηκε πέρσι, προκύπτει ότι το 30% των αστέγων πάσχει από χρόνια πνευμονοπάθεια», συμπληρώνει η εφημερίδα. Αναπόφευκτα, όλο αυτό το διάστημα, στους κύκλους τους Διεθνούς Δικτύου Περιοδικών Δρόμου, η συζήτηση, οι ανταλλαγές απόψεων και πρακτικών μεταξύ των μελών έχει κλιμακωθεί γύρω από το πώς θα θωρακιστούν οι άνθρωποι-πωλητές των περιοδικών, πώς θα θωρακιστούν τα ίδια τα περιοδικά.   Είναι και ο δικός μας προβληματισμός, εδώ στη «σχεδία», έντονος.

View this post on Instagram

Οι δυσκολίες δεν μας πτοούν. Εχουμε το νου μας, ακολουθούμε πιστά τις οδηγίες των αρμόδιων αρχών, συνεχίζουμε να σχεδιάζουμε, να πράττουμε, να ονειρευόμαστε. . Από χθες το βράδυ και μέχρι νεωτέρας το «σχεδία home» θα παραμείνει κλειστό. Όταν με το καλό ανοίξουν πάλι οι πόρτες, το σπίτι 🏠 μας θα είναι ακόμη πιο όμορφο. . Εχουμε να μοιραστούμε μαζί σας ένα (πολύ) καλό νέο (ναι, υπάρχουν και καλές ειδήσεις!). Οι άδειες που περιμέναμε επιτέλους εκδόθηκαν και το «σχεδία home» βγάζει τραπεζάκια έξω. Η γιορτή 🎉 που στήσαμε στο σπίτι της «σχεδίας» μεταφέρεται και στην «αυλή» μας, στον πεζόδρομο της Νικίου, όπου πλέον θα απολαμβάνουμε κάτω από τις ακτίνες του ήλιου «έναν καϊμακλή καφέ», ένα αρωματικό ποτό, ένα γευστικό «φαγητό της μαμάς». Βασική προϋπόθεση βεβαίως, να ξεπεράσουμε τον ιό γύρω μας. . Χωρίς φόβο και πανικό, λοιπόν, σεβόμενοι τους συνανθρώπους μας, αναλαμβάνουμε τις ευθύνες που μας αναλογούν, φροντίζοντας, με επιμέλεια, στα γραφεία μας να υπάρχουν διαθέσιμα αντισηπτικά, στο μπάνιο να βρίσκονται αναρτημένες οδηγίες για το πώς πλένουμε σωστά τα χέρια 🤲 μας και οι χώροι μας να απολυμαίνονται τακτικά. . Από το μυαλό μας, φυσικά, δεν φεύγουν στιγμή, οι πωλητές μας, άνθρωποι που ανήκουν στις πλέον ευάλωτες ομάδες. Η συνεχής υπενθύμιση για πιστή τήρηση των κανόνων υγιεινής, η ανάρτηση στον χώρο τους ανακοινώσεων για τα μέτρα προστασίας που πρέπει να λαμβάνουν, η παροχή των απαιτούμενων αντισηπτικών, η δυνατότητα να εξεταστούν από γιατρό 👩‍⚕️ είναι κάποιες από τις ενέργειες στις οποίες έχουμε ήδη προβεί. Σε ορισμένες περιπτώσεις, δε, όχι απλά παροτρύνουμε, αλλά επιμένουμε κάποιοι από τους ανθρώπους μας να αφήσουν για λίγο στην άκρη το κόκκινο γιλέκο. . Για να τους υποστηρίξουμε ακόμη περισσότερο σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, ξεκινάμε μια νέα πρωτοβουλία, τις «θεραπευτικές» συνδρομές. Stay tuned για να μάθετε περισσότερα για την πρωτοβουλία αυτή. . . #shedia #shediamagazine #streetpaper #streetmagazine #socialenterprise #supportpeople #coronavirus #beresponsible #protectpeople #health #takecareofyourself #subscribe #subscription

A post shared by Shedia (@shedia_home) on

Πώς θα προστατεύσουμε τον κ. Στάθη, την κ. Δήμητρα, τον κ. Παναγιώτη;

Επιμένουμε, κάθε μέρα, όλη μέρα, στην παρότρυνση να κάνουμε τα απλά σωστά, ακολουθώντας, όσο πιο πιστά γίνεται, τις οδηγίες των αρμοδίων αρχών. Να πλένουμε συνέχεια τα χέρια μας, να μην πιάνουμε το πρόσωπό μας, οι χειραψίες να γίνονται με τον αγκώνα κ.λπ. κ.λπ. Στις αίθουσες αναμονής των μικρών μας γραφείων, τα αντισηπτικά είναι παντού. Οι παραινέσεις να μη βγαίνουν στο δρόμο να πουλούν το περιοδικό για τη δική τους προστασία, δεν έβρισκαν ανταπόκριση. Ώς τη μέρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές, μόλις δύο πωλητές είχαν διακόψει, εξαιτίας του κορωνοϊού, και εξ αυτών, ο ένας, κυρίως, επειδή συγκατοικεί με μεγάλους σε ηλικία ανθρώπους και θέλησε να τους προστατεύσει. Παρομοίως, ουδείς είχε μειώσει έστω το ωράριό του.

Η ανάγκη δεν αφήνει τον άνθρωπο να κάνει μισό βήμα πίσω.  Η αναστολή της έκδοσης, με γνώμονα πάντα την υγεία των ανθρώπων που διανέμουν το ελληνικό περιοδικό δρόμου, για το κοινό καλό, καταρχάς, για λίγες μέρες, ήταν αναπόφευκτη. Έτσι, αποφασίστηκε να διακοπεί η κυκλοφορία του περιοδικού τουλάχιστον ώς την Τετάρτη 1 Απριλίου.   Ήταν μια πάρα πολύ δύσκολη απόφαση. Ήταν δύσκολο να λες στους ανθρώπους «ξέρετε, δεν μπορείτε να πουλάτε “σχεδία” για λίγες μέρες», ήταν εκκωφαντικά λυπηρό να ακούς σχεδόν από όλους, ανθρώπους ευγενικούς, αξιοπρεπέστατους, μαχητές να απαντούν «μα, έχω μεγάλη ανάγκη», «μα, αν δεν πουλάω “σχεδία” θα πεθάνω της πείνας». Νιώσαμε, για μία ακόμη φορά, ότι σηκώνουμε ένα βάρος που δεν μας αναλογεί.      

Η ΠΤΩΣΗ 

Το μήνα Μάρτιο παρατηρήθηκε δραματική μείωση στις πωλήσεις της «σχεδίας». Σε ένα μήνα, ο οποίος, παραδοσιακά, είναι από τους πιο «δυνατούς» (Μάρτιος του 2016 ήταν όταν η «σχεδία» για πρώτη φορά άγγιξε τις 30.000 πωλήσεις), η αναπάντεχη (αλλά δικαιολογημένη) πτώση έχει προκαλέσει μια ανησυχία στις τάξεις του περιοδικού και του οργανισμού ολόκληρου. Δεν κυκλοφορεί ο κόσμος στην πόλη, πόσω μάλλον να πλησιάσει τον διπλανό του, να κάνει μια συναλλαγή. Ζούμε μέρες φόβου.  Στη «σχεδία» και στο «σχεδία home», να το ξεκαθαρίσουμε, δεν φοβόμαστε, παραμένουμε ψύχραιμοι, ακολουθούμε τις οδηγίες, προσαρμοζόμαστε στις συνθήκες και αναζητούμε τρόπους να ξεπεράσουμε, ως «σχεδία» και ως κοινωνία, τους σκοπέλους. Ανασυντασσόμαστε, σχεδιάζουμε, συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε.  

Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ   

Για να αντιμετωπίσουμε την κρίση με τη διακοπή της κυκλοφορίας στους δρόμους, την πτώση των πωλήσεων και του πραγματικού εισοδήματος των ανθρώπων με το κόκκινο γιλέκο, επεξεργαστήκαμε και ήδη έχουμε δρομολογήσει μια νέα καμπάνια για την έγγραφή συνδρομητών στο περιοδικό.   Οι συνδρομές αυτές δεν είναι ούτε εξάμηνες ούτε ετήσιες, όπως συμβαίνει με το πρόγραμμα «Συνδρομές Αλληλεγγύης».

Η νέα καμπάνια προσφέρει στον αναγνώστη και υποστηρικτή τη δυνατότητα τετράμηνης (16€ συνολικά – περιλαμβάνονται τα ταχυδρομικά τέλη) ή δίμηνης συνδρομής (έναντι 8€ στο σύνολο). Η περίοδος αυτή θα μας οδηγήσει, με μια σχετική ασφάλεια, ώς τον Σεπτέμβριο (αφορά δηλαδή, στα τεύχη Απριλίου, Μαΐου, Ιουνίου και Ιουλίου-Αυγούστου), όταν  –όπως ελπίζουμε όλοι– θα έχει περάσει το κακό, η ζωή θα έχει επανέλθει σε πιο κανονικούς ρυθμούς.   Παράλληλα, αν κάποιοι αναγνώστες έχασαν το τεύχος Μαρτίου ακριβώς επειδή έχουν πάψει να κυκλοφορούν στους δρόμους της πόλης, μπορούν να επικοινωνήσουν με την υπεύθυνη συνδρομών της «σχεδίας» κ. Δώρα Μασλίντση (d.maslintsi@shedia.gr, 213 0231220) για να γίνει μια ταχυδρομική αποστολή. 

Προσκαλούμε, με άλλα λόγια, τους φίλους του ελληνικού περιοδικού δρόμου να κάνουν μία συνδρομή και για τους επόμενους τέσσερις μήνες να λαμβάνουν το αγαπημένο τους περιοδικό στο σπίτι. Επιπλέον, θα παρέχεται η δυνατότητα ηλεκτρονικής συνδρομής, να στέλνεται, δηλαδή, το τεύχος σε μορφή PDF (ή άλλου τύπου αρχείο. Είναι κάτι που το εξετάζουμε) σε μια ηλεκτρονική διεύθυνση που θα δηλώνει ο συνδρομητής. Σε αυτή την περίπτωση, όπως συμβαίνει και με την πώληση στο δρόμο, από κάθε συνδρομή, για κάθε 16€, για παράδειγμα, το 50% (8€) θα αποτελούν έσοδο για τους πωλητές του περιοδικού. Και πώς θα γίνει αυτή η διανομή με έναν δίκαιο τρόπο; Η διανομή θα γίνεται με βάση την αρχή την αναλογικότητας.    Η υπεύθυνη συνδρομών κ. Μασλίντση έχει απευθύνει αίτημα προς τα Ελληνικά Ταχυδρομεία (ΕΛΤΑ) να κάνουν μία χορηγία τα ταχυδρομικά τέλη των επομένων τεσσάρων μηνών.

View this post on Instagram

«Μόλις τελειώσω τη δουλειά μου, πηγαίνω στο κέντρο ημέρας και μετά στο υπνωτήριο. Έτσι γεμίζουν οι μέρες μου. Μερικές φορές στο δρόμο για το κέντρο σταματάω για να πιω έναν χυμό. . Φίλους είχα, αλλά δεν θέλω να τους συναντήσω. Είναι χρήστες και θέλω να κρατηθώ όσο πιο μακριά γίνεται από τον κύκλο αυτό. Θέλω να αλλάξω ζωή, να ζήσω. . Αυτό που θέλω τώρα είναι να "καθαρίσω", να βρω μια συντροφιά. Είναι δύσκολο να είσαι μόνος. Και να νοικιάσω σπίτι, τι να το κάνω; Να πηγαίνω μόνο για να φάω; Το σπίτι έχει αξία όταν έχεις κάποιον να πεις μια κουβέντα, να γελάσεις, να τσακωθείς». . Αυτά μας εκμυστηρεύτηκε, μεταξύ πολλών άλλων, ο̲ Ν̲ο̲ν̲τ̲ά̲ρ̲ι̲ Μ̲π̲ο̲υ̲ρ̲ν̲α̲ν̲τ̲ζ̲ε̲,̲ ο̲ ά̲ν̲θ̲ρ̲ω̲π̲ο̲ς̲ τ̲η̲ς̲ «̲σ̲χ̲ε̲δ̲ί̲α̲ς̲»̲,̲ π̲ο̲υ̲ μ̲ο̲ι̲ρ̲ά̲σ̲τ̲η̲κ̲ε̲ μ̲α̲ζ̲ί̲ μ̲α̲ς̲ τ̲η̲ν̲ ι̲σ̲τ̲ο̲ρ̲ί̲α̲ τ̲ο̲υ̲. . Διαβάστε την στην τελευταία σελίδα του τεύχους #79 (Μάρτιος 2020) που κυκλοφορεί στους δρόμους της πόλης. . . #shedia #shediamagazine #streetpaper #streetmagazine #streetpaper #redvest #vendor #lifestory #confession #ourpeople #lastpage #testimony #realhero #interview #portrait

A post shared by Shedia (@shedia_home) on

Ελπίζουμε να τους έχουμε στο πλευρό μας, σε αυτή τη νέα προσπάθεια.

Εφόσον δεν γίνει δεκτό το αίτημά μας, τα ταχυδρομικά τέλη για την εξυπηρέτηση των «Θεραπευτικών Συνδρομών» θα επιμεριστούν μεταξύ της οργάνωσης και του ανθρώπου-διανομέα. Έχουμε αναλύσει τα στοιχεία των πωλήσεων των δύο πρώτων μηνών του 2020 (Ιανουάριος, Φεβρουάριος), ώστε κάθε άνθρωπος να καρπωθεί για τους επόμενους τέσσερις μήνες από το πρόγραμμα «Μεταδοτικών Συνδρομών», το ποσό που του αναλογεί με βάση τις πωλήσεις που έκανε τον Ιανουάριο και το Φεβρουάριο ως ποσοστό επί του συνόλου των πωλήσεων.    Στόχος είναι τόσο να διαφυλαχθεί το εισόδημα των πωλητών του περιοδικού, αλλά και να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα, η συνέχιση της «σχεδίας» συνολικά, η οποία  –όπως έχουμε επανειλημμένα καταγράψει– δεν έχει άλλους πόρους, πέρα από αυτά που προκύπτουν από το «υπόλοιπο 1,5€», τις διαφημίσεις κ.λπ. (για περισσότερα βλ. οικονομικό απολογισμό 2018: https://www.shedia.gr/media/uploads/apologismos_2018.pdf).   

Το περιοδικό είναι ο αιμοδότης και όλων των υπολοίπων κοινωνικών μας προγραμμάτων, είτε πρόκειται για τις Αόρατες Διαδρομές και την Εθνική Αστέγων είτε και γι’ αυτό ακόμα το «σχεδία home», το οποίο, όπως είναι φυσικό, μόνο ανεπηρέαστο δεν είναι από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας. Στόχος είναι η εγγραφή 5.000 νέων τετράμηνων και δίμηνων συνδρομών.  Η καμπάνια απευθύνεται τόσο σε ιδιώτες όσο και σε εταιρείες, σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό. Πολύ απλά, παρέχεται η δυνατότητα στους υφιστάμενους και επίδοξους αναγνώστες του περιοδικού να λαμβάνουν το αγαπημένο τους περιοδικό στο σπίτι, από τη στιγμή που οι μετακινήσεις στην πόλη έχουν περιοριστεί. Συνδρομητής μπορεί να γίνει κάποιος είτε μέσω της ιστοσελίδας μας www.shediart.gr είτε επικοινωνώντας τηλεφωνικώς με τα γραφεία μας (213 0231220).  Για συνδρομή πατήστε εδώ.

ΑΝΑΒΟΛΗ  ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

Μέσα σε όλα αυτά, όπως ήταν αναμενόμενο, αναβλήθηκε το συνέδριο του Διεθνούς Δικτύου Περιοδικών Δρόμου (INSP Annual Summit), το οποίο ήταν προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί στο Μιλάνο, τις τελευταίες μέρες του Ιουνίου. Πριν από λίγες μόλις μέρες, ανακοινώθηκε ότι το συνέδριο θα γίνει το 2021.  

Η ΣΧΕΔΙΑ  ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΣΑΣ  

Πέρα από τις «Θεραπευτικές συνδρομές», η «σχεδία» απευθύνει πρόσκληση για τη δημιουργία «προστατευόμενου» σημείου πώλησης στα γραφεία εταιρειών, οργανισμών, φορέων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Στην ουσία, πρόκειται για ένα επιπλέον εργαλείο υποστήριξης των ανθρώπων που απαρτίζουν το δίκτυο πωλητών της «σχεδίας».    Στα «προστατευόμενα πόστα» στέλνονται διαπιστευμένοι πωλητές που χρειάζονται ακόμα μεγαλύτερη υποστήριξη, είτε επειδή αντιμετωπίζουν δυσκολίες και δεν μπορούν εύκολα να εξοικειωθούν με το περιβάλλον πώλησης του περιοδικού στο δρόμο, είτε επειδή έχουν μεγαλύτερη και πιο άμεση ανάγκη από κάποιους άλλους πωλητές.   

Τα «προστατευόμενα πόστα» υπηρετούν αυτό ακριβώς:

Σε ένα ασφαλές περιβάλλον, να αποκτήσουν ένα εισόδημα μέσα από τις πωλήσεις και να ωφεληθούν όχι μόνο σε οικονομικό επίπεδο, αλλά και σε προσωπικό, καθώς μέσα από τα «προστατευόμενα» σημεία πώλησης εμψυχώνονται, βελτιώνουν τις ικανότητές τους και νοιώθουν πιο σίγουροι για το μέλλον.

Η διαδικασία είναι απλή:

Από την πλευρά της εταιρείας πραγματοποιείται μια εσωτερική επικοινωνία/ενημέρωση των εργαζομένων για τη συμμετοχή της εταιρίας σε αυτή την προσπάθεια, μαζί με κάποιες επιπρόσθετες πληροφορίες σχετικά με το περιοδικό δρόμου «σχεδία» και την κοινωνική διάσταση του εγχειρήματος. Η ενημέρωση συνοδεύεται με μια ανακοίνωση για την ημέρα και τις ώρες που θα βρίσκονται ένας διαπιστευμένος πωλητής στην είσοδο του κτιρίου των γραφείων, έτσι ώστε οι εργαζόμενοι να αγοράσουν το περιοδικό δρόμου (εφόσον βεβαίως, το επιθυμούν), υποστηρίζοντας άμεσα τον ίδιο τον άνθρωπο και συμμετέχοντας, κατά αυτό τον τρόπο, στον κοινό αγώνα κατά της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού. Στον πωλητή θα υπάρχει η δυνατότητα πρόσβασης σε χώρο υγιεινής.

Πέρα από την άμεση υποστήριξη ενός συνάνθρωπού μας που αυτή τη στιγμή βιώνει με τον πιο σκληρό τρόπο την οδύνη της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού, είμαστε βέβαιοι ότι με τη συμμετοχή της μια εταιρεία, όχι απλά αναδεικνύει με τον καλύτερο, έμπρακτο, τρόπο το κοινωνικό της προφίλ, αλλά δίνει μια ευκαιρία στους εργαζομένους της να συμμετάσχουν σε μια κοινωνική πρωτοβουλία, να γίνουν καλύτεροι άνθρωποι. Και άμα γινόμαστε καλύτεροι άνθρωποι, η ζωή λέει ότι γινόμαστε, κατά κανόνα, και καλύτεροι εργαζόμενοι, όποιος και αν είναι ο τομέας ενασχόλησής μας.   

https://www.instagram.com/p/B9yoVrdFbkI/

ΔΩΡΟΕΠΙΤΑΓΕΣ

Μία άλλη ενέργεια για την υποστήριξη των πιο φτωχών από τους φτωχούς που βρίσκονται στο δίκτυο των πωλητών της «σχεδίας» είναι η αναζήτηση δωροεπιταγών για σούπερ μάρκετ ώστε τουλάχιστον, οι άνθρωποι να έχουν πρόσβαση σε τρόφιμα. Προς αυτή την κατεύθυνση, όποιος (ιδιώτης ή εταιρεία/οργανισμός) έχει τη δυνατότητα να συνδράμει, παρακαλείτε όπως επικοινωνήσει με το 213 0231220 ή με το info@shedia.gr. 

1
Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *