fbpx
TFC PICKS

MELICERA: Η οικογενειακή επιχείρηση που μας έμαθε τα οφέλη της νομαδικής μελισσοκομίας

Η αναζήτηση για τα καλύτερα προϊόντα δεν σταματά ποτέ στο TFC Magazine. Έτσι, συνεχίζουμε να συναντάμε δημιουργικούς ανθρώπους που αγαπούν την δουλειά τους και μας προσφέρουν μοναδικά προϊόντα. Κάπως έτσι γνωρίσαμε και τη Melicera, μία οικογενειακή επιχείρηση με καταγωγή από τα Τρίκαλα. Oι άνθρωποι αυτοί μάς απέδειξαν ότι η καλή και σωστή παραγωγή μελιού είναι η αρχή για πολλές δημιουργίες.

Η αρχή της δημιουργίας συναντά το παρελθόν

Η Melicera ξεκίνησε το 2018, ωστόσο η παράδοση της οικογένειας στη νομαδική μελισσοκομία ξεκίνησε το 1985. Οι αναμνήσεις του έμπειρου πατέρα που ασχολείται με την μελισσοκομία μαζί με το μεράκι για δημιουργία ποιοτικών προϊόντων ήταν εκείνες που έδωσαν την ώθηση για την επιχείρηση. Η ασχολία με τα προϊόντα της κυψέλης, το μέλι και το μελισσοκέρι, αποτέλεσαν και την έμπνευση για την ταυτότητα της επιχείρησης και το όνομά της.

Σήμερα, στη Melicera θέλουμε να συνδυάσουμε την εμπειρία και τη γνώση του πατέρα μας, με μία κοσμοπολίτικη αισθητική όπως εμείς την αντιλαμβανόμαστε- απλή και ποιοτική.

Melicera

Η φιλοσοφία που δείχνει σεβασμό στη φύση

Στη Μelicera οι άνθρωποι ακολουθούν τους ρυθμούς της φύσης. Η συλλογή μελιού, γύρης και βασιλικού πολτού γίνεται με μεθόδους που δεν βλάπτουν και δεν παρεμβαίνουν στις φυσικές διαδικασίες. Οι άνθρωποι της Melicera ακολουθούν την νομαδική μελισσοκομία, καθώς είναι η πιο υγιής και πλούσια μορφή μελισσοκομίας. Η νομαδική μελισσοκομία σέβεται τους ρυθμούς της φύσης της κάθε εποχής και του κάθε τόπου. Αυτό την κάνει ξεχωριστή προσφέροντας διαφορετικές ποικιλίες μελιού, εξαιρετική πολυανθική γύρη σε εμάς τους ανθρώπους, αλλά και διαφορετικές ανθοφορίες για τη μέλισσα.

Κλείνουμε στο βάζο την γεύση που επιλέγουν οι μέλισσες.

Από το μέλι μέχρι τα κεριά, η παραγωγή των προϊόντων της Melicera είναι αγνή και με σεβασμό για τις μέλισσες. Η νομαδική μελισσοκομία βοηθά την παραγωγή πολυποικιλιακών μελιών. Έτσι, θα βρεις διάφορα είδη όπως το μέλι ανθέων, πορτοκαλιάς μέχρι και κουμαριάς και ρεικί. Επιπλέον, φροντίζουν ώστε να μην γίνει καμία σπατάλη προϊόντων. Έτσι, οι ποσότητες μελιού είναι τόσες όσες ακριβώς χρειάζονται.

melicera

Η αγάπη για τη μελισσοκομία

Όπως όλες οι τέχνες, έτσι και η μελισσοκομία απαιτεί μεγάλη αγάπη και ενδιαφέρον για να ασχοληθείς μαζί της. Όπως μας αναφέρουν και οι άνθρωποι πίσω από την Μelicera:

Η μελισσοκομία απαιτεί γνώση, εγρήγορση και αγάπη -να σου αρέσει αυτό που κάνεις- μόνο έτσι θα καταφέρεις να παρατηρήσεις, να μάθεις και να διδαχθείς από το μελίσσι.

Η γνώση των χειρισμών της κυψέλης -καθαρισμός, νερό, εξασφάλιση υγιούς βασίλισσας κ.α. -οδηγεί και στο καλύτερο αποτέλεσμα. Τα προϊόντα παραμένουν αυθεντικά και έρχονται απευθείας από την κηρήθρα και την κυψέλη χωρίς προσθήκη χημικών. Οι παραδοσιακές μέθοδοι συλλογής μελιού, γύρης και βασιλικού πολτού είναι αυτές που ακολουθούν στην Μelicera εδώ και χρόνια και έχουν αποδειχθεί αποδοτικές και ασφαλείς για το περιβάλλον.

Μέλι με εξαιρετικές διακρίσεις

Η αγάπη για την παραγωγή του μελιού και η εντατική προσπάθεια για τα καλύτερα προϊόντα έχουν τραβήξει τα βλέμματα των καταναλωτών και όχι μόνο! Η Μelicera μέσα στα 2 χρόνια λειτουργίας της έχει κερδίσει την αγάπη των ειδικών και έχει λάβει αρκετά βραβεία. Για το μέλι Πεύκο έλαβε το bronze βραβείο στα London Ηoney Αwards το 2019, για το μέλι Βελανιδιάς και δάσους το bronze βραβείο στα Olymp awards το 2020, για το μέλι Αγριολούλουδο το bronze βραβείο στα Olymp awards το 2020 και για το μέλι με μαύρη τρούφα Gourmet το bronze βραβείο στα Olymp awards 2020.

Τα προϊόντα που θα ξεχωρίσεις

Με μια αναζήτηση στο e-shop της Melicera θα βρεις διάφορα προϊόντα που αξίζει να δοκιμάσεις. Από λαχταριστά μέλια σε καλαίσθητα βαζάκια μέχρι ευφάνταστα κεριά, αλλά και διάφορα άλλα προϊόντα μελιού. Η συσκευασία με το ξύλινο καπάκι είναι αυτή που κλέβει σήμερα την παράσταση. Πρόκειται για μια νέα κομψή εμφάνιση, που βοηθάει να αναδειχθεί το φυσικό χρώμα του κάθε μελιού.

Η νέα μας συσκευασία των 450γρ με το ξύλινο καπάκι, μια συσκευασία ιδιαίτερη, κομψή και διαχρονική αφήνει εκτεθειμένα τα διαφορετικά χρώματα και τις ποικίλες υφές που έχει το μέλι μας κι έτσι παρατηρούμε πως ο κόσμος μαγεύεται και ενθουσιάζεται να δοκιμάσει όλες τις ποικιλίες.

Φυσικά δεν μπορεί κανείς να μην ξεχωρίσει και τα κεριά της Melicera. Θα τα βρεις σε μοναδικά αρώματα και σχέδια και με συσκευασίες εξίσου προσεγμένες και εντυπωσιακές. Τα κεριά είναι φτιαγμένα με βάση το μελισσοκέρι και περιέχουν αρωματικά έλαια, σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό κανονισμό EU REACH.

Η Μelicera δεν επαναπαύεται και προσπαθεί συνεχώς να εμπλουτίσει την ποικιλία των προϊόντων της και με άλλα παράγωγα του μελιού. Stay tuned για περισσότερες νέες εκπλήξεις!

Βρες τη Melicera
E-Shop | Facebook | Instagram

7
Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *