fbpx
CaféCity VibesWest|Δυτικά

Εσύ ξέρεις τι είναι ο Λυκίσκος;

Ξέρω, δεν σε έχω συνηθίσει στα Δυτικά αλλά αυτήν την εβδομάδα θα κάνω την αλλαγή -έτσι, για μια καλοκαιρινή ανανέωση. Ο λόγος για τον Λυκίσκο, στην διεύθυνση Συνταγμ. Δαβάκη 65, ένα μαγαζί μέσα στις συνοικίες τις Σταυρούπολης που εδώ και 5 χρόνια προκαλεί τους πελάτες του να γίνονται όλο και πιο τολμηροί. Stay tuned, more to follow.

Για αρχή...

Ο Λυκίσκος είναι ένα μέρος που γεννήθηκε ως ιδέα εντελώς ξαφνικά, σε έναν χώρο με εντελώς διαφορετικό χαρακτήρα από αυτόν που έχει σήμερα. Με μια ανακαίνιση που έδωσε έναν εξ ολοκλήρου καινούργιο χαρακτήρα – από τους 2objectrepair btw- το μαγαζί πρόσφερε κάτι σε μια περιοχή που δεν το βρίσκει κανείς εύκολα. Οι στάνταρ θαμώνες επιβεβαιώνουν πως όταν δοκιμάζεις κάτι λιγάκι διαφορετικό αλλά με μεράκι, η αποδοχή του κόσμου δεν θα αργήσει να φανεί. Θα μου πεις, που θέλω να καταλήξω τόση ώρα;

Ένα στέκι δυτικά με ιδιαίτερη μουσική

Στον Λυκίσκο θα παρατηρήσεις μια συνεχή εναλλαγή σε πράγματα και μια διαφορετική φιλοσοφία. Η διακόσμησή του θα σε ταξιδέψει σε περιοχές της Λατινικής Αμερικής. Μια ατμόσφαιρα tropical και μια playlist που θα επιτείνει το εξωτικό σου αίσθημα. Ετοιμάσου για μουσική -ένα λεπτό, να συμβουλευτώ τις σημειώσεις μου γιατί οι ορισμοί είναι ελαφρώς ψαγμένοι. Λοιπόν, διάβασε προσεκτικά: eclectic μουσική -meaning ανεξάρτητοι δημιουργοί χωρίς γνωστούς μουσικούς παραγωγούς- αλλά και latin, reggae, ethnic, jazz, cubia κ.ά. Όπως θα παρατηρήσεις στις φωτογραφίες από τον χώρο, απλά ταιριάζουν γάντι με τον Λυκίσκο.

Τι θα πιεις τώρα εκεί; Ας σε συμβουλεύσω, μιας και ξέρω -straight from the source I tell ya! Αρχικά, οι τιμές είναι ξεκάθαρα ανταγωνιστικές: 2,5 ευρώ σε καφέδες με 2 ευρώ(!) μόνο στον φραπέ, 3 ευρώ σε κοινές μπύρες και 5 ευρώ στα ποτά. Αν θες κάτι πιο εξεζητημένο, μπορεί και να αυξηθεί η τιμή -αλλά για μια συνηθισμένη έξοδο πρόκειται για μια οικονομικότατη πρόταση. Αν επιθυμείς συγκεκριμένη πρόταση -ξέρω, με εμπιστεύεσαι κατά βάθος- τότε ας προτείνω την Yellow Donkey, μια Σαντορινιώτικη μπύρα που είναι ότι πρέπει για ξεκίνημα. Εξίσου ιδιαίτερη είναι και η Solo Χωριάτικη από την μακρινή Κρήτη -αν πάλι θες να προβάλεις αντίσταση στις ιδέες μου, έχεις 80 ολόκληρους κωδικούς να διαλέξεις.

Από ποτά, ο Λυκίσκος θα σου προσφέρει ΡΟΥΜΙ. ΜΟΝΟ. Kidding obviously, αλλά είναι η αγάπη τους και θα την συναντήσεις αρκετά συχνά. Ακόμα, ο Λυκίσκος διοργανώνει thematic parties όπου φέρνει DJ από το όμορφο εξωτερικό -όχι, δεν είναι μαλωμένοι με τους Έλληνες, it just happens. Ακολούθησε την σελίδα τους στο facebook για να ενημερωθείς -προς το παρόν το tfc magazine δεν αποκαλύπτει ημερομηνίες κι ας έχει εσωτερική πληροφόρηση. Πες μας παρτάκηδες.

Συνεπώς για τον Λυκίσκο

Ο Λυκίσκος είναι ένα μαγαζί που δίνει στην περιοχή της Σταυρούπολης έναν αέρα εξωτικό, πρωτότυπο και οικείο. Από τις 7 το πρωί μέχρι και όσο πάει θα μπεις στην διαδικασία να πειραματιστείς, να δοκιμάσεις νέες γεύσεις και να τεστάρεις τα γευστικά σου γούστα. Και όχι μόνο! Η αισθητική του είναι κάτι που θα σε κερδίσει, ενώ η εμπιστοσύνη που θα παρατηρήσεις από τους γνωστούς θαμώνες στις προτάσεις του προσωπικού θα σε οδηγήσει στο συμπέρασμα ότι ο Λυκίσκος είναι ένα μέρος που αξίζει να εστιάσεις καλά την προσοχή σου. Και που ξέρεις, ίσως και τελικά ανακαλύψεις λίγο καλύτερα τον εαυτό σου.

Συντάκτρια: Βασιλική Κατίδου

Φωτογραφία: Ολυμπία Κισσά

0

Leave a Reply

Your email address will not be published.